| Autor |
Wiadomość |
Rico
Forumowicz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 168
Tematy: 1
|
Witam kolegów. 1,5 miesiąca temu odebrałem auto z salonu - ESTIVA 2008 r. W ogólnym "podnieceniu" nie zwracał człowiek na takie rzeczy uwagi. Po miesiącu, po ostygnięciu zacząłem przyglądać się dokładniej swojemu autu.
Prawy przedni błotnik odstaje poza linię drzwi ok. 1 mm; reflektory przednie wystają ponad linię maski; klapa bagażnika obniżona po lewej stronie przy równym usytuowaniu załamań na błotnikach i klapie; drzwi przednie i tylne po stronie kierowcy odstają ( górna ramka) ok. 1 mm. Kochani co z tym zrobić? Pytam bo wszystkie szczeliny są równe. Czy jest możliwa regulacja przy zachowaniu odpowiednich szerokości szczelin i innych parametrów, które mają znaczenie. Nie jestem zbyt przeczulonym. jedna taka usterka - nie ma sprawy, ale aż tyle. Proszę o radę.
| Uwagi: |
| Usunąłem to samo co napisałeś 2 raz w innym wątku. //Jaco |
|
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Jaco
Moderator

Dni na forum: 632
Tematy: 11 Skąd: Podbeskidzie
|
Rico
Wydaje mi się, że to jest do poprawienia, ale na ile im się to uda to już gorzej. Na prawdę tak mocno to wszystko "bije" po oczach ? czy trzeba się solidnie przyglądać ?
Podjedź do ASO gdzie kupiłeś - możesz iść na serwis albo do sprzedawcy. Jak mają tam blacharnię itd. to ile dają rady to podregulują, jeśli jeszcze jest pole do manewru.
Na taśmie takie rzeczy mają być dopasowane - makaroniarze  |
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet |
|
|
|
 |
Rico
Forumowicz
Dni na forum: 168
Tematy: 1
|
Dzięki. Pewnikiem będę w ASO, ale co zrobić jeżeli nie uda im się tego doprowadzić do właściwego stanu ( brak możliwości regulacji). Przecież nie jest moją winą, że auto nie jest złożone tak jak należy. Czy mogę żądać nowego auta bez tego typu usterk? W przypadku wymiany błotnika, drzwi i klapy bagażnika to już będzie "składak". |
|
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

|
| Rico napisał: |
| Przecież nie jest moją winą, że auto nie jest złożone tak jak należy. Czy mogę żądać nowego auta bez tego typu usterk? |
Szkoda, że tego nie widziałeś przed zakupem / odbiorem.
Może być ciężko o wymianę auta jeśli to mocno odstaje to będą starać się naprawiać...a jak nie jest to mocno widoczne mogą Ci się zapytać o co chodzi ? ale tego nie zakładam
Daj znać po wizycie. |
|
|
|
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 882
Tematy: 36 Skąd: Chełm/Sławno
|
poproszę o zdjęcia...........  |
|
 |
Chicane
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 270
Tematy: 6 Skąd: Grzegorzew
|
a mi wydaje sie że przesadzasz,ale moze sie mylę, lecz moim zdaniem 1 mm ( milimetr) jesli coś odstaje to jest to praktycznie niezauważalne i do przyjęcia, myslę że jeśli kupowaleś auto i tego wczesniej nie widzialeś to znaczy że jest wszystko ok,teraz tylko szukasz dziury w całym,ale może i faktycznie cos jest nie tak więc tak jak napisał Dzióbel zrób foty i pokaz nam do ocenienia. |
_________________ LOST YOU SOMEWHERE
Grande Punto 1,4 Active +pak.comfort,szary Revival |
|
|
|
 |
Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 238
Tematy: 15 Skąd: Hajnówka
|
autka nowego na pewno nie dostaniesz,tutaj musiałbyś naprawdę mieć poważne defekty aby otrzymać nowy samochodzik.Może troszkę wyolbrzymiasz to wszystko... |
|
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

|
Jak przejdę i ocenię po milimetrze to nawet w Mercedesie za 400 tys znajde luzy  |
|
|
|
 |
Adam3206
Sympatyk kropek

Imię: Adam
Dni na forum: 398
Tematy: 5
|
dokładnie Jaco według mnie takie usterki są nie zauważalne |
_________________ GP 5d 1,4 8v czarny Crossover |
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 262
Tematy: 18 Skąd: Rybnik / Katowice
|
| Jaco napisał: |
| Jak przejdę i ocenię po milimetrze to nawet w Mercedesie za 400 tys znajde luzy Mr. Yellow |
znajdziesz znajdziesz mimo ze roboty
mają wyliczone co do milimetra to musisz liczyć zę maja straty w jakimś czasie przy montażu karoserii
tak samo jak auto schodzi i poddawane jest pomiarom też jest margines
inaczej nic by nie wyszło z fabryki |
_________________ Punto I 1.1 55KM SX '97/'98 <-- moje i nikomu nie oddam
Grande 1.4 75KM 360* '07/'08 <-- rodziców
PUNTO. MORE SMILE PER HOUR
wspiera moją pasję nr 2 |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

|
SOMEONE007
Elementy wychodzą dobre to ja wiem - chodź czasem różnie to bywa z maszynami, ale ich montaż na taśmie nie będzie nigdy w 1000% idealny  |
|
|
|
 |
|
|