Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Odstaje prawie wszystko!!! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Rico
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 76
Tematy: 1

Post #148366 Wysłany: 22 Lip 2008 23:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam kolegów. 1,5 miesiąca temu odebrałem auto z salonu - ESTIVA 2008 r. W ogólnym "podnieceniu" nie zwracał człowiek na takie rzeczy uwagi. Po miesiącu, po ostygnięciu zacząłem przyglądać się dokładniej swojemu autu.
Prawy przedni błotnik odstaje poza linię drzwi ok. 1 mm; reflektory przednie wystają ponad linię maski; klapa bagażnika obniżona po lewej stronie przy równym usytuowaniu załamań na błotnikach i klapie; drzwi przednie i tylne po stronie kierowcy odstają ( górna ramka) ok. 1 mm. Kochani co z tym zrobić? Pytam bo wszystkie szczeliny są równe. Czy jest możliwa regulacja przy zachowaniu odpowiednich szerokości szczelin i innych parametrów, które mają znaczenie. Nie jestem zbyt przeczulonym. jedna taka usterka - nie ma sprawy, ale aż tyle. Proszę o radę.

Uwagi:
Usunąłem to samo co napisałeś 2 raz w innym wątku. //Jaco
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Jaco
Moderator

Dni na forum: 540
Tematy: 16

Post #148373 Wysłany: 22 Lip 2008 23:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rico

Wydaje mi się, że to jest do poprawienia, ale na ile im się to uda to już gorzej. Na prawdę tak mocno to wszystko "bije" po oczach ? czy trzeba się solidnie przyglądać ?

Podjedź do ASO gdzie kupiłeś - możesz iść na serwis albo do sprzedawcy. Jak mają tam blacharnię itd. to ile dają rady to podregulują, jeśli jeszcze jest pole do manewru.

Na taśmie takie rzeczy mają być dopasowane - makaroniarze Confused

Forumowicz

Dni na forum: 76
Tematy: 1

Post #148433 Wysłany: 23 Lip 2008 08:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki. Pewnikiem będę w ASO, ale co zrobić jeżeli nie uda im się tego doprowadzić do właściwego stanu ( brak możliwości regulacji). Przecież nie jest moją winą, że auto nie jest złożone tak jak należy. Czy mogę żądać nowego auta bez tego typu usterk? W przypadku wymiany błotnika, drzwi i klapy bagażnika to już będzie "składak".
Jaco
Moderator

Post #148472 Wysłany: 23 Lip 2008 10:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rico napisał:
Przecież nie jest moją winą, że auto nie jest złożone tak jak należy. Czy mogę żądać nowego auta bez tego typu usterk?

Szkoda, że tego nie widziałeś przed zakupem / odbiorem.

Może być ciężko o wymianę auta Wink jeśli to mocno odstaje to będą starać się naprawiać...a jak nie jest to mocno widoczne mogą Ci się zapytać o co chodzi ? Mr. Yellow ale tego nie zakładam Wink

Daj znać po wizycie.

مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 790
Tematy: 65

Post #148477 Wysłany: 23 Lip 2008 10:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

poproszę o zdjęcia........... Cool

Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 178
Tematy: 5

Post #148488 Wysłany: 23 Lip 2008 12:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a mi wydaje sie że przesadzasz,ale moze sie mylę, lecz moim zdaniem 1 mm ( milimetr) jesli coś odstaje to jest to praktycznie niezauważalne i do przyjęcia, myslę że jeśli kupowaleś auto i tego wczesniej nie widzialeś to znaczy że jest wszystko ok,teraz tylko szukasz dziury w całym,ale może i faktycznie cos jest nie tak więc tak jak napisał Dzióbel zrób foty i pokaz nam do ocenienia.

Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 146
Tematy: 12

Post #148635 Wysłany: 23 Lip 2008 19:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

autka nowego na pewno nie dostaniesz,tutaj musiałbyś naprawdę mieć poważne defekty aby otrzymać nowy samochodzik.Może troszkę wyolbrzymiasz to wszystko...
Jaco
Moderator

Post #148640 Wysłany: 23 Lip 2008 19:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak przejdę i ocenię po milimetrze to nawet w Mercedesie za 400 tys znajde luzy Mr. Yellow

Sympatyk kropek

Imię: Adam
Dni na forum: 306
Tematy: 5

Post #148766 Wysłany: 23 Lip 2008 20:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dokładnie Jaco według mnie takie usterki są nie zauważalne

Moderator

Imię: Przemek
Dni na forum: 170
Tematy: 14

Post #148772 Wysłany: 23 Lip 2008 20:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco napisał:
Jak przejdę i ocenię po milimetrze to nawet w Mercedesie za 400 tys znajde luzy Mr. Yellow

znajdziesz znajdziesz mimo ze roboty
mają wyliczone co do milimetra to musisz liczyć zę maja straty w jakimś czasie przy montażu karoserii

tak samo jak auto schodzi i poddawane jest pomiarom też jest margines
inaczej nic by nie wyszło z fabryki

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Jaco
Moderator

Post #148777 Wysłany: 23 Lip 2008 20:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

SOMEONE007

Elementy wychodzą dobre to ja wiem - chodź czasem różnie to bywa z maszynami, ale ich montaż na taśmie nie będzie nigdy w 1000% idealny Wink

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat