|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiek82 |
#210826 Wysłany:
21 Sty 2009, 22:03; Temat postu: Auto gaśnie w czasie dojeźdzania do skrzyżowania. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzyś
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: łódź i okolice Rejestracja: 20 Sty 2009, Posty: 282
|
Witajcie
Jadę sobie dzisiaj i zwalniam przed skrzyżowaniem, tuż przed wrzucam na luz, auto gaśnie. Zdarzyło mi się tak dwa razy, a kilka razy obroty zdawały się być takie jakby silnik chciał zgasnąć. Na postoju i podczas ruszania wszystko jest ok. Cóż to może być?
Silnik to 1.9 JTD
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domurst |
#210835 Wysłany:
21 Sty 2009, 22:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny Fiat
Paliwo: ON
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Hirschberg Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 333
|
Twój to co prawda Diesel, ale u mnie na benzynie było podobnie - możesz go potem bez problemu odpalić, czy nie da rady i musisz czekać ok. 20-30min.?
_________________ Moje Punto
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek82 |
#210846 Wysłany:
21 Sty 2009, 22:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
domurst napisał(a): Twój to co prawda Diesel, ale u mnie na benzynie było podobnie - możesz go potem bez problemu odpalić, czy nie da rady i musisz czekać ok. 20-30min.?
Odpala bez problemu, nie muszę czekać.
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
domurst |
#210877 Wysłany:
21 Sty 2009, 23:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny Fiat
Paliwo: ON
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Hirschberg Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 333
|
To musisz czekać raczej na opinie kogoś, kto miał podobne kłopoty. U mnie działo się tak, tyle że nie sposób było przez jakiś czas odpalić auta. Powody były 2 - złe świece (u Ciebie są żarowe, więc to chyba nie to...) oraz "kopnięta" centralka wtrysku (to stała przypadłośc w silniku 1.2, w 1.9 raczej nie ma z nią problemów, ale mogę się mylić...).
_________________ Moje Punto
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek82 |
#237265 Wysłany:
07 Kwi 2009, 09:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Problem został rozwiązany, przyczyną był luźny styk w puszcze bezpieczników pod maską, jeden z przekaźników (ten czerwony) po prostu nie kontaktował i przemieszczał się podczas hamowania.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|