|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
2rotor |
#368204 Wysłany:
25 Maj 2010, 18:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 09 Wrz 2007, Posty: 1680
|
Jak kupiłeś auto to z pewnością miałeś umowę kupna - sprzedaży, oc poprzedniego właściciela itd. Trzeba było iść przepisać na siebie OC lub wypowiedzieć i kupić nowe, wozić umowę przy sobie i mieć to w d... i jeździć. Ja sejaka zarejestrowałem na siebie po ponad roku jeżdżenia bo mi się nie chciało iść do urzędu, woziłem umowę, miałem OC i przegląd i gliniarze mnie kilka razy kontrolowali i sprawdzali kwit i luzik. Na cholerę auto ma stać i się marnować, jak pały się bujają z tematem rok to ich sprawa. Jeździj na tym co masz.
_________________ Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
|
|
siclav |
#368233 Wysłany:
25 Maj 2010, 19:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
zabrali mi pierwsza umowę kupna-sprzedaży. Czy jeżeli auto nie jest zarejestrowane na obecnego właściciela to mogę nim jeździć? Policjant powiedział że nie mogę nim jeździć wogóle, dlatego nie jeżdżę żeby nie mieć jakiś dziwnych konsekwencji i problemów... Jeździłem jakiś czas z papierami ale dowiedziałem się że w razie wypadku ubezpieczyciel nie pokrywa szkody.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|