No powiem tak ,byłem już u różnych fachmanów i nic z silnikiem i owszem mogą się połaczyć a ze sterownikiem poduch ani ani , , jeden jak mu opowiedziałem w jakich okolicznościach zapaliła się lampka air ,zasugerował że ,"ona nawet na chwilę po podaniu zapłonu nie mrugnie tylko sie cały czas pali znaczy że jakby nie było zasilania ,moze pan jakiś kabel wyrwał przy wymianie żarówek w zegarach"ot co .
Co by było jak bym sterowniki podmienił ,gdzie go szukac i jak to zrobić P&P czy inaczej ?
[ Dodano: 02 Kwi 2011 13:02 ]
Panowie a jak to jest ,jeśli autko załapało jakiś błąd tak jak w moim przypadku (patrz temat ) to czy taka lampka sygnalizująca usterkę powinna po podaniu zapłonu chociaż na chwilę przygasnąć i potem zapalić się na stałe ?
Bo u mnie od razu zapłon i jak się zapali tak cały czas się pali , a jeden koleś co się poddał przy kasowaniu powiedział ,ze w ogóle nie ma zasilania czy jakoś tam bo się pali cały czas a powinna choć na chwilę mrugnąć .
No i dlatego nie może się komunikować ze sterownikiem.
Podmieniałem nawet sterownik (sensor)z odpowiednim numerem aby pasowało wsio i objawy były takie jak na moim ,nie zamrugała do mnie lampeczka .
Może ktoś ma doświadczenie w tej materii i chciałby pomóc?
Ps . Mam czym jeździć ale polubiłem to małe autko bo jest sympatyczne i do miasta idealne ,dla tego się uwziąłem aby było wszystko git.
porady miałem nawet takie "żarówkę wykręć"