|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 12:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
robsoniqe |
#499371 Wysłany:
21 Sie 2011, 11:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Mar 2011, Posty: 138
|
tzok napisał(a): Nie ma jej ani w kompie GP ani w menu radia, jedyne co można ustawić w menu radia to to, że radio nie będzie się wyłączało po wyłączeniu zapłonu tylko grało jeszcze przez 20 minut.
Co w w tych autach robicie, że Wam to przeszkadza?
No jak na kogoś czekasz..to miło by było te 5-10 minut słuchać tego czego się chce a nie co radio funduje..a trzymać GP włączone przez ten czas to też tak głupio  Po prostu głupie to dla mnie..skoro działa radio, które jakieś tam obciążenie powoduje z głosnikami włącznie..to ten pendrive i te mW to zbędna oszczędność..a razi..mnie osobiście przynajmniej..
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tzok |
#499397 Wysłany:
21 Sie 2011, 12:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała/Sosnowiec Rejestracja: 28 Lip 2007, Posty: 415 Pomógł: 2
|
|
Góra |
|
 |
doodack |
#499492 Wysłany:
21 Sie 2011, 19:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 16V 135KM
Wersja: Energy
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 13 Cze 2011, Posty: 135
|
tzok napisał(a): Wszystkie Twoje problemy rozwiązuje Stop&Go w EVO.
Nie do końca. Start&Stop (bo tak się to zwie) działa max. 3 minuty, potem silnik się z powrotem włącza.
_________________ evo energy
|
|
Góra |
|
 |
K3 |
#499652 Wysłany:
22 Sie 2011, 03:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Wersja: GT
Województwo: Poza Polską
|
doodack napisał(a): tzok napisał(a): Wszystkie Twoje problemy rozwiązuje Stop&Go w EVO. Nie do końca. Start&Stop (bo tak się to zwie) działa max. 3 minuty, potem silnik się z powrotem włącza.
Pewien jesteś? Bo z tego co pamiętam, to w 500 po 3min silnik się nie uruchamiał sam, tylko po tym czasie można było go uruchomić jedynie ręcznie.
|
 |
doodack |
#499685 Wysłany:
22 Sie 2011, 11:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Mam, używam, jestem pewien
Całkiem wyłącza się po otwarciu drzwi kierowcy. Wtedy trzeba zapalać z kluczyka.
|
|
Góra |
|
 |
tzok |
#499687 Wysłany:
22 Sie 2011, 11:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bielsko-Biała/Sosnowiec Rejestracja: 28 Lip 2007, Posty: 415 Pomógł: 2
|
|
Góra |
|
 |
doodack |
#499689 Wysłany:
22 Sie 2011, 11:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
A to ma coś do rzeczy? Jeżdże moim evo od ponad roku, parę razy już zdarzyło mi się czekać dłużej niż te 3 minuty i zawsze włączał się sam. Klimę zazwyczaj wyłączam przy takim dłuższym postoju, chyba że mocno grzeje. Nigdy nie musiałem uruchamiać go z kluczyka po samoczynnym wyłączeniu (chyba że otwarłem drzwi).
|
|
Góra |
|
 |
tzok |
#499700 Wysłany:
22 Sie 2011, 12:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
doodack |
#499708 Wysłany:
22 Sie 2011, 12:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
A to u mnie takich bajerów nie ma. Klimatyzację mam manualną 
|
|
Góra |
|
 |
GemBoy |
#499750 Wysłany:
22 Sie 2011, 15:26; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: GemBoy
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: pomorze Rejestracja: 27 Maj 2010, Posty: 86
|
robsoniqe napisał(a): Po prostu głupie to dla mnie..skoro działa radio, które jakieś tam obciążenie powoduje z głosnikami włącznie..to ten pendrive i te mW to zbędna oszczędność..a razi..mnie osobiście przynajmniej..
B&M jest osobnym systemem działającym niezależnie od radia pod jakąś mutacją Windows Mobile i nie wyłącza się wraz z radiem, więc imo jest prądożerny i podpięty pod stacyjkę, żeby nie rozładowywał aku chodząc cały czas. Włącza się z zapłonem i działa nawet przy wyłączonym radiu.
Z drugiej strony, ciekawe czy jest możliwe jakieś obejście, żeby B&M miał osobny włącznik, a nie z zapłonem...
_________________ 08' Grande Punto 1.9JTD Sport
Kropek VS Malina
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#630204 Wysłany:
09 Gru 2012, 00:17; Temat postu: Re: radio wyłącza się samoczynnie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
miki605 napisał(a): Witam, mam pytanie odnośnie radia w gp 2006 r jesli auto nie pracuje a włącze radio to po 15 minutach wyłącza się samoczynnie wiecie co moze być przyczyną? A nie był kod z radia ściągany?. Bo jak był to naturalny objaw.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
tzok |
#630206 Wysłany:
09 Gru 2012, 00:24; Temat postu: Re: radio wyłącza się samoczynnie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
carl92 |
#726802 Wysłany:
21 Kwi 2014, 22:08; Temat postu: Re: radio wyłącza się samoczynnie |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Uno
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: CNG
Wersja: Stile
Województwo: lubuskie [F]
|
Mam pytanie mam oryginalne radio Blaupunkta i czy to normalne, że radio się zawsze wyłącza po wyłączeniu silnika ? Strasznie mnie to irytuje gdy wyłączam silnik radio gaśnie i muszę za każdym razem samoczynnie włączać je.
|
|
Góra |
|
 |
tzok |
#726818 Wysłany:
22 Kwi 2014, 00:12; Temat postu: Re: radio wyłącza się samoczynnie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tak to normalne i jak dla mnie bardzo wygodnie, w każdym aucie tak podłączałem. Zdaje się, że da się to wyłączyć ale radio i tak będzie grało tylko jakiś czas po wyłączeniu zapłonu. Wsiadasz do auta, uruchamiasz silnik to radio się samo włącza, dojeżdżasz na miejsce, gasisz silnik to radio się wyłącza - dzięki temu nie zapomnisz i nie rozładujesz akumulatora. Jak czasem gdzieś dojedziesz i np. na kogoś czekasz w aucie to sobie możesz włączyć radio i będzie grało chyba przez 20 min, możesz też po prostu włączyć zapłon.
_________________ IAW Scan 2 - oprogramowanie diagnostyczne dla starszych FIATów, Alfa-Romeo i Lancii | Polskie multimetry - parametry, schematy, instrukcje
|
|
Góra |
|
 |
Krzycho90 |
#776924 Wysłany:
31 Maj 2015, 08:07; Temat postu: Re: radio wyłącza się samoczynnie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
|
Nawiązując do tematu, powiedzcie mi jak mogę zmienić ustawia w eq na własne, są przypisane rock, jazz itp no i jeden taki z samymi -----, czy jest tam opcja zmiany ustawień na własne czy to.kontrastu jeden z rodzajów eq - płaski dźwięk? ;-)
_________________ byłe mk2 FL : topic38980.html obecne: w trakcie przygotowania
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|