Uszczelka pod pokrywą zaworów.
Jedna z najłatwiejszych napraw.
Kup sobie (nie licząc uszczelki) silikon na wysokie temperatury, ręcznik papierowy i benzynę ekstrakcyjną.
Wpierw zdejmujesz obudowę filtra powietrza. Masz tam 2 śruby na górze. O ile dobrze pamiętam chyba 10-tki.
Zdejmujesz obudowę filtra powietrza i żeby zdjąć pokrywę zaworów musisz odkręcić (o ile dobrze pamiętam) 6 śrub ale nie wiem jakie dokładnie są.
Zdejmujesz pokrywę zaworów. Wyrzucasz starą uszczelkę, bierzesz płaski śrubokręt, nawijasz na jego końcówkę trochę papieru i oczyszczasz dokładnie rowek gdzie była uszczelka, zarówno na pokrywie zaworów jak i to co pod nią.
Potem zmieniasz papier, nasączasz benzyną ekstrakcyjną i powtarzasz czynność.
Potem DOKŁADNIE wypełniasz rowek silikonem. Nie żałuj go, lepiej odrobinę przesadzić niż żebyś go dał za mało.
Silikonem oczywiście smarujesz pokrywę zaworów jak i to co pod nią (chodzi o ten rowek ;P)
Wsadź nową uszczelkę, dokładnie dociśnij i przykręć pokrywę zaworów. Poczekaj z godzinę aż silikon zaschnie.
Po około 1000 przejechanych kilometrów dokręć jeszcze raz wszystkie śruby od pokrywy i wszystko gotowe

.
Tylko po jakimś czasie sprawdź dokładnie czy gdzieś nie wycieka olej spod nowej uszczelki. Ja miałem taki problem że za pierwszym razem dałem za mało silikonu i musiałem wszystko powtarzać.