|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 10:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Unpre |
#562621 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:05; Temat postu: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 20 Lis 2011, Posty: 575 Pomógł: 1
|
Witam Pod koniec maja kończy się ubezpieczenie poprzedniego właściciela ( póki co auto jest " wynajmowane " przeze mnie ), który ubezpieczył auto w AXA DIRECT ( ma tam 60% zniżki na punciaka ) i zastanawiam się co teraz zrobić... Zostać ciągnąć jego ubezpieczenie i sobie nabijać zniżki czy ubezpieczyć się gdzieś indziej ? A jak gdzieś indziej to gdzie ? A po drugie zastanawiam się czy nie wplątać w ubezpieczenie mojej matki ze względu na to, że za chwilę ukończę 20rok życia i przez 5lat mam płacić wyższe OC niż inna osoba ( która ukończyła 26rok życia ) z powodu braku doświadczenia i wieku odpowiedniego czy tam innych pierdół  A jeżeli ją dodam z jej zniżkami z poprzedniego auta to będę miał trochę taniej czy nie ?
_________________ http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=11749 Bo Mogę Więcej
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jasonft13` |
#562626 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:30; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Łętowice Rejestracja: 31 Gru 2011, Posty: 317
|
jeśli Twoja mamusia ma full zniżek to przy Twoich "wzwyżkach" najtańsze ubezpieczenie to koszt co najmniej 500zł:D przynajmniej u mnie (dokładnie 510zł a też kończę 20:D)także lepiej moim zdaniem zastanowić się tylko nad ubezpieczycielem i wybrać dobrą ofertę a jeśli chodzi o mamuśkę to tylko z nią albo tatusiem(chyba że masz brata lub siorkę z pełnymi zniżkami:D)
|
|
Góra |
|
 |
Unpre |
#562631 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:42; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Babcia mi proponowała w mbanku się ubezpieczyć bo mogę co miesiąc płacić ( więc najlepiej jak dla mnie bo niski koszt co miesiąc ) i wyskakują mi z niską ceną 154zł lub rocznie 1650 zł ;o
Następnie patrze na AXA ( gdzie poprzedni właściciel ubezpieczył ) i bez zniżek 830zł za rok, więc już jest coraz lepiej ( nie dodana została zniżka z niego - ponoć jak zostanę w AXA jak on to mam ileś tam % jego zniżka na sam początek )
Jason, a Ty gdzie będziesz się ubezpieczał ?
A co do matki to ma prawo jazdy od 22lat bez wypadków i szkód, tylko że ostatni raz ubezpieczała nowe auto 8lat temu ( ktoś pożyczył i nie oddał... ) i posiada te 60%
Ogólnie to chce się dowiedzieć, gdzie polecacie i czy postarać się o kupno od razu z AC czy darować sobie ?
_________________ http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=11749 Bo Mogę Więcej
|
|
Góra |
|
 |
Jasonft13` |
#562635 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:48; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ja mam w MTU ale powiem Ci że to są złodzieje  ja się odrazu ubezpieczyłem choć miałem chyba z miecha lub więcej poprzedniego ubezpieczenia ale mnie czas gonił(tata wyjeżdżał za granicę) a co do kosztów to tak- jeśli zarabiasz i możesz wydać te 800 zł to na sb rejestruj ale jeśli nie masz to zarejestruj na kogoś bliskiego (z full zniżkami) i na współwłaściciela jako Cb ja tak mam i mówię płacę 510zł z wzwyżkami a mój tata płaciłby tam coś ok 230zł więc taniej o 100zł niż teraz ale tak jak mówie miałem rok temu wypadek i za skode felicje dostałem normalnie 2100zł od ubezpieczyciela (gość który wjechał w moją mamę miał ubezp. w MTU a moja mama HDI) potem dopłacili coś koło 1000 dodatkowo (po papierkowej robocie;/) a samo auto kosztowało 6300 chociaż moim zdaniem nie było tyle warte...
|
|
Góra |
|
 |
cascasca |
#562636 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:49; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kaśka i Artur
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Wersja: GT
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: warszawa Rejestracja: 15 Mar 2010, Posty: 202 Pomógł: 1
|
Raczej nikt Ci AC nie da na punto 1 więc se daruj. A właścielem auta jesteś tylko Ty czy masz współwłaściciela? No chyba że nie spisałeś jeszcze umowy kupna-sprzedaży (bo nie wiem o co Ci chodzi z tym wynajmowaniem auta).
_________________ punto 1.4 GT palio weekend 1.4 EL mitsubishi galant 2.5 V6
topic21333.html
|
|
Góra |
|
 |
Jasonft13` |
#562638 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:51; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
to dla ścisłości nie wiem jak dla mnie by wycenili jakbym ja był tam ubezp. ale to co oni odstawiali to przegięcie:( a co do zniżek bd Ci leciały za: jeśli masz 3lata(lum mniej w zależności od ubezpieczyciela) prawo jazdy, jeśli jesteś powyżej 25roku życia i za wiek samochodu ale to w naszym przypadku zawsze bd wzwyżka:( na a reszta z czasem Ci przybędzie
|
|
Góra |
|
 |
cascasca |
#562641 Wysłany:
23 Mar 2012, 16:57; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kaśka i Artur
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Wersja: GT
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: warszawa Rejestracja: 15 Mar 2010, Posty: 202 Pomógł: 1
|
Ja kupując pierwsze auto punto 1.1 miałam 20 lat. Chcąc być niezależna zostałam jedynym właścicielem kropka i ubezpieczyłam auto w allianz. Płaciłam coś ok 720 zł z NNW. Ale cena jest też uzależniona od miejsca w którym mieszkasz i wielu innych czynników 
_________________ punto 1.4 GT palio weekend 1.4 EL mitsubishi galant 2.5 V6
topic21333.html
|
|
Góra |
|
 |
Unpre |
#562649 Wysłany:
23 Mar 2012, 17:32; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Umowa jest spisana na mnie i na matkę, ale nie pod pieczętowana datą z powodu problemów finansowych, a z powodu " małych " spięć z matką chcę spisać nową umowę tylko na mnie. No w maju za rok prawko będę miał 3 rok, więc jakieś zniżki będą wtedy wpadać A jeżeli teraz sam się ubezpieczę to będę dostał zniżki za bezwypadkową jazdę ( o ile taka będzie  ) Co do kwestii finansowych to póki co zarabiam 750zł msc ( ale od lipca chce coś gdzie dostanę 1300 i w górę ) więc tak czy siak brałbym ubezpieczenie spłacana kwartalnie bądź co pół roku ze względu na ciągłe wkładanie kasy do mojego " tanka "
|
|
Góra |
|
 |
Jasonft13` |
#562670 Wysłany:
23 Mar 2012, 19:33; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
To już jak uważasz:D nie wiem czy to się kalkuluje ale okej, jak Tobie pasuje ;p
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#562770 Wysłany:
23 Mar 2012, 23:55; Temat postu: Re: Pierwsze własne ubezpieczenie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
do 25rż nie opłaca się dopisywać do ubezp. wogole, ubezpiecz na matke i to wszystko, bo tak wzwyzki zjedzą ci zniżki, nastepnie po 25rż jeden rok bądź na ubezp. z kims kto ma full zniżek i już masz wtedy pełne zniżki.
Zbieranie zniżek i bulenie bez potrzeby w tym wieku sie nie opłaca.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|