|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 06:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bunczu |
#623428 Wysłany:
01 Lis 2012, 09:31; Temat postu: Koszt wymiany UPG i nagrzewnicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Witam.
Chciałbym się zapytać Was o koszty tej robocizny - nie chcę dać się naciąć. Policzono mi za to - nie w ASO - 650 zł. w przypadku nagrzewnicy i 450 zł. w przypadku UPG. Czy to normalne ceny za taką robociznę?
Generalnie jest to 1000, a dokładając w sumie drugie tyle, można czasem, nawet na forum, dostać kropasa i to zadbanego. Niedawno przecież jeden poszedł za 3000 z silnikiem 1.6, później drugi za 2500 z silnikiem 1.1, widziałem też na forum 1.2 75km za 2500, a mój non stop się sypie, więc się zastanawiam. Sporo w tego trupa zainwestowałem, ale to walka z wiatrakami - auto po handlarzu. Non stop coś się sypie i już mnie trafia.
Pozdrawiam.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Angry_Us3r |
#623430 Wysłany:
01 Lis 2012, 09:36; Temat postu: Re: Koszt wymiany UPG i nagrzewnicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Normalna robota i cena, nagrzewnica to ok. 8-10h "na spokojnie", żeby niczego nie pogubić, połamać i porysować, a wątpię, że Ci tak zrobią we warsztacie. O swoje auto się dba  A w wymianie nagrzewnicy nie ma wielkiej filozofii poza czasem i ilością elementów do demontażu, jest tutorial w necie: http://punto.org.pl/zrobtosam/model176czylimk1/44Robiłem to prawie rok temu na wolnym powietrzu i w mróz (listopad) i dałem radę, wiec praktycznie KAŻDY sobie poradzi. Za nagrzewnicę i płyn Magneti Marelli płaciłem razem 150 zł. 300 zł w kieszeni w jeden dzień 
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
fullxda |
#623432 Wysłany:
01 Lis 2012, 09:45; Temat postu: Re: Koszt wymiany UPG i nagrzewnicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 26 Kwi 2010, Posty: 357 Pomógł: 5
|
bunczu tylko pamietaj że w punto1 są dwie rodzaje nagrzewnic,nie kup złej 
_________________ Kiedy się rodziłem to płakałem a wszyscy się śmiali. Kiedy umrę to ja będę się śmiał a Wy będziecie płakali .. LOS AMIGOS
Ostatnio edytowany przez fullxda, 01 Lis 2012, 09:58, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#623433 Wysłany:
01 Lis 2012, 09:51; Temat postu: Re: Koszt wymiany UPG i nagrzewnicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
fullxda napisał(a): bunczu tylko pamietaj że w punto1 sądwie rodzaje nagrzewnic,nie kup złej  Wiem. Nie mam zamiaru tego robić. Jeśli przeżyła UPG, w co wątpię bo dymi na biało, to kolanko na węże i tak będę jeździł bo i tak nie zagrzeje mi się silnik przy trasach, jakie robię do pracy. Jednak w przypadku UPG nic się nie da wykombinować, a skoro dymi na biało to ona poszła. W tym momencie nie widzę sensu ratowania złoma, a dbać to można, gdy się uda kupić od 1 właściciela, a nie przez "wałek", o którym dowiadujesz się tydzień po zapłacie, stąd nie chcę mi się już z nim walczyć bo to trwa 2 rok.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#623591 Wysłany:
01 Lis 2012, 23:36; Temat postu: Re: Koszt wymiany UPG i nagrzewnicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wodzisław Śl. Rejestracja: 02 Lut 2010, Posty: 973 Pomógł: 3
|
jak co to mam nagrzewnice w super stanie. jak co to odezwij się. co do uszczelki to mógłbyś to sam zrobić bo uszczelka to 70zł planowanie głowicy 30zł tylko będziesz potrzebował klucz dynamometryczny i do dzieła.Faktycznie masz lipę z tym autem najpierw silnik,przód po dzwonie,chłodnica
_________________ topic23668.html <- zapraszam do mojej kropki
topic30138.html - WYKONAM CAR AUDIO-zabudowy,panele,itp
Nie robić interesów z raxor19 pajac i krętacz
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|