|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tokrzys19 |
#688877 Wysłany:
02 Wrz 2013, 19:01; Temat postu: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.7 70KM TD
Paliwo: ON
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
|
Witam. Mam problem z moim puntem ponieważ nie grzeją mi się świece żarowe. Czytałem, że przyczyn może być wiele, lecz chciałbym sprawdzic najbardziej prawdobodobną czyli przepalenie bezpiecznika. Nie było by z tym problemu tylko, że nie mam pojęcia gdzie to się znajduje. Cały dzień szukam tego pod tą maską i niemam pojęcia gdzie to jest. Ze schematu nie bardzo umiem to wyczytać. Proszę o pomoc jakby ktoś miał zdjęcie jak to wygląda lub filmik. Dodam jeszcze, że świece są w porządku bo dzisiaj czyściłem i sprawdzałem na prostowniku.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
julian |
#688982 Wysłany:
03 Wrz 2013, 09:13; Temat postu: Re: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Wprawdzie nie mam diesel'a ale jesli chodzi o bezpieczniki to ''skrzynka'' jest po stronie kierowcy (obok kierownicy masz mały schowek - odkręcasz i masz bezpieczniki).
|
|
Góra |
|
 |
tokrzys19 |
#689011 Wysłany:
03 Wrz 2013, 15:10; Temat postu: Re: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tak, tylko że tam niema tego bezpiecznika. Poszperałem troche w internecie i kilka osób pisze, że tam niema bezpiecznika od tego i jest to wina przekaźnika który mógł sie spalić, znalazłem go ale nie mam pojęcia jak sprawdzić czy to on jest winny. Ktoś ma jakiś pomysł ?
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#689112 Wysłany:
04 Wrz 2013, 09:54; Temat postu: Re: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Najprościej to byłoby chyba podjechać pod sklep elektryczny/motoryzacyjny i za ''kaucją'' wziąć na chwilę taki przekaźnik - jak będzie ok to sprawa jasna - jeśli nie oddajesz przekaźnik i szukasz dalej co może być nie tak.
|
|
Góra |
|
 |
Angry_Us3r |
#689122 Wysłany:
04 Wrz 2013, 12:39; Temat postu: Re: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
julian, znajdź taki sklep. Części elektryczne/elektroniczne w 99% sklepów motoryzacyjnych nie podlegają wymianie/zwrotowi po kupnie  Np. jest tak z cewkami, kablami, przekaźnikami właśnie.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
tokrzys19 |
#689139 Wysłany:
04 Wrz 2013, 14:54; Temat postu: Re: Samochód nie grzeje świec, gdzie bezpiecznik |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Już poradziłem sobie z problemem. W przekaźniku coś nie łączyło rozebrałem przedmuchałem i gra gitara. Dzięki za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|