|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 16:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz1976 |
#72086 Wysłany:
14 Gru 2007, 02:20; Temat postu: Na jakich stacjach najchętniej tankujecie? |
|
|
Jak w temacie, czyli na jakich stacjach benzynowych najchętniej tankujecie i dlaczego akurat tam?
Ja pierwszy. Ja najchetniej tankuję na NESTE bo:
1. Cena - mają jedne z najtańszych paliw, przynajmniej w Katowicach
2. Jakość - leję paliwko od nich od 2 lat i zero problemów, zero mulenia i tym podobnych historii
3. Obsługa - najwspanialsza obsługa świata - czyli obsługuję się sam  A tak serio, nikt nie namawia mnie, żebym kupił inną benzynę niż chcę i nikt nie wciska mi innego kitu typu ultradrogi płyn do spryskiwaczy za jakieś tam punkty
4. Brak kolejek do kasy
5. Brak kolesi, którzy przedemną wszystko biorą na fakturę i trują d...e 10 minut przy kasie
6. Czysto
7. Szybko
8. Nie ma mozliwości wlania więcej paliwa niż ma się właśnie pieniędzy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
zoon |
#72087 Wysłany:
14 Gru 2007, 02:31; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
|
Ja na Shellu bo:
1. Jest to firma markowa, więc jest to pewna gwarancja jakości paliwa.
2. Mam taka stacje w mieście i mijam ją nawet kilka razy dzienie. Także Shelli jest najwięcej na moich trasach i zawsze w gdzieś w kraju znajdę Shella.
3. Dają punkty Smart i jestem członkiem V-Power Clubu. Punkty wymieniam np. na olej.
4. Mają paliwo V-Power Racing które m.in. dodaje mocy i momentu oraz aż 5 punktów Smart za litr, czy super oferta dla mnie.
5. Dzieki licznym promocjom kupując np. płyn do spryskiwaczy czy Red Bulla, które i tak kupuję, zarabiam punkty.
6. Jako członkowi V-Power Clubu Shell często mi coś przysyła co daje mi poczucie bycia VIP-em 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#72088 Wysłany:
14 Gru 2007, 02:40; Temat postu: |
|
|
zoon napisał(a): 1. Jest to firma markowa, więc jest to pewna gwarancja jakości paliwa.
Jak nie tankuje na NESTE to też taram się lać na shellu, ale niestety shell shellowi nierówny i jeżdżąc po Polsce spotykałem takie stacje tej firmy, że jakbym był prezesem shella i trafił w takie miejsce to kazałbym obsłudze i właścicielom zdjąć to logo i zeżreć na moich oczach! Piję tutaj do stacji znajdującej się przy wlocie do Poznania od strony Piły, gdzie miałem wątpliwą przyjemność tankować, a jeszcze wątpliwszą korzystać z ubikacji.
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#72089 Wysłany:
14 Gru 2007, 02:53; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
ORLEN, bo :
-mam w pobliżu, dosłownie rzut beretem ex-cpn, obecnie Orlen, znajomi nalewacze, zawsze mozna zamienic pare zdan
-od lat zbieramy punkty na karcie , wlasnie sie zastanawiam czy nie zmienic sobie na golda
- mam w Poznaniu upatrzone dwa dystrybutory na orlenach ktore najczesciej odwiedzam a które nie odbijają bez powodu pistoletu i nie kantują
- na większych stacjach jakosc jest bezapelacyjna, na mniejszych niestety bywa różnie  Ale i tak nie ma porównania do lury z NESTE na której nawet maluch który jak wiadomo przemieli wszystko jechał jakby chciał a nie mógł (mimo że ogólnie niewiele mógł  )
- paliwko verva, o którego właściwościach nie bede sie wypowiadał bo wpisałbym się w kanon magicznych chipów +20% mocy  Ale przy obecnosci TYLKO vervy w baku zaobserwowalem spadek spalania  Co dla mnie akurat ważne bo przy moim stylu jazdy nie schodzę poniżej 8 l 95-tki.
- dobre hot-dogi i kawka którą zawsze mozna sie poratowac jadąc w nocy czy też zimą
- w 99% przypadków miła/ b. miła obsługa (no, jeden kasjer kiedys mnie tak podnerwił, że sie rzuciłem do książki skarg i zażaleń)
- interesujące promocje, wlasnie jestem w trakcie wygrywania Nissana Navary
- mozliwosc bezproblemowego wystawienia fakturki (a nie jak na Neste- za cały miesiąc czy jakos tak) , za które pozniej dostaję od "szefa" paczki pt. "NESTLE" z kawką, etc 
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
Ostatnio edytowany przez adi.degora, 14 Gru 2007, 03:07, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#72090 Wysłany:
14 Gru 2007, 03:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
Ja na BP British Petroleum Company
1. Benzyna i Diesel bardzo dobre jakościowo
2. Maja najlepsza gorącą czekoladę i Hot Dogi.
3. Punkciki z których i tak nie korzystam, ale w końcu muszę
4. Lubie kolor zielony
5. Przywiązanie do marki
Kiedys jak jeszcze na polskim rynku był Aral to tam tylko lałem, ale ze ARAL i BP to ten sam koncern sie zrobil, wiec za bardzo nie zmienilem dostawcy, tylko niebieskie barwy arala bardziej by mi pasowały do koloru autka 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#72092 Wysłany:
14 Gru 2007, 03:07; Temat postu: |
|
|
adi.degora nie zebym był jakimś fanem Neste, ale dlaczego piszesz że lura? Normalne paliwo. Tankowałem na shellu, BP, neste, a nawet na Auchanie mi się kilka razy zdarzyło i te benzyny różniły się jedynie ceną. No chyba że GP tak jak maluch wszystko przemieli
P.S. Widzę że to ty jesteś jednym z tych fakturowców dzięki którym lubię neste, a nie czekanie aż ktoś przedemną poda nip regon pin numer rejestracyjny, adres, numer książeczki wojskowej, numer... numer... numer... ble ble ble 10 min... następny 
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#72093 Wysłany:
14 Gru 2007, 03:15; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Grzegorz1976 napisał(a): No chyba że GP tak jak maluch wszystko przemieli 
Chyba tak, bo u mnie, niech Ci bedzie - "benzyna" z NESTE zaoowocowała spalaniem stukowym jak skurw*syn i wyższym zuzyciem paliwa, o syfie jaki pozostał na gaźniku, nierównej pracy silni(cz)ka i fioletowej smudze dymu za malczanem nie wspomnę
Co do faktur to skoro mozna sobie cos odpisac od podatku to wiekszosc ludzi, a juz na pewno Polacy - to zrobią  U mnie ogranicza sie to do podania karteczki ze wszystkimi danymi, tankuję tylko na dwóch/trzech w/w stacjach wiec juz jestem w komputerze, wydruk , pieczątka, podpisik i heja. Jakos nigdy nie mierzyłem ale chyba 10 minut to nie zajmuje  A nawet jesli to ja tez musiałem odczekac swoje w kolejce wiec wała mnie obchodzą ludzie za mną 
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#72171 Wysłany:
14 Gru 2007, 17:11; Temat postu: |
|
|
To może w Poznaniu na neste benzynę chrzczą. W Katowicach jest OK. Naprawdę zero problemów i mogę z czystym sumieniem polecić tą stację. Poza tym uważam, że rozklekotany malczan nie jest akurat dobrym wykładnikiem jeśli chodzi o paliwo bo tam się psuje wszystko i złe paliwo brałbym na samym końcu pod uwagę.
Co do faktur, nie mam nic przeciwko, że ktoś je tam bierze i sobie odlicza, bo jak ja miałbym taką możliwość to na pewno też bym to robił. Rzeczywiście goście, którzy tankują na jednej czy kilku stacjach i są w kompie nie są żadnym problemem, bo to zajmuje im chwilkę. Ale są też tacy, a szczególnie takie, co nie pamiętają nic, łącznie z numerem rejestracyjnym w swoim aucie, w torebce bajzel i zaczyna się szukanie, grzebanie, wychodzenie, żeby sprawdzić nr rejestracyjny... jazda na całego. I wtedy 10 min z głowy. Dlatego jak mam możliwość to jadę na automat i tam mam szybciutkie tankowanie i dalej w drogę.
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#72172 Wysłany:
14 Gru 2007, 17:12; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#72192 Wysłany:
14 Gru 2007, 18:01; Temat postu: |
|
|
adi.degora napisał(a): maluch który jak wiadomo przemieli wszystko jechał jakby chciał a nie mógł (mimo że ogólnie niewiele mógł )
Dlatego tak założyłem i jeszcze dlatego, ze osobiście nie znam malacza, który w większym lub mniejszym stopniu nie był rozklekotany. No, ale może moje obserwacje dotyczą źle dobranej grupy, a twój należał do grupy o przysłowiowo "japońskiej" precyzji montażu i "gorszej" jakości paliwo zaszkodziło temu technologicznie zaawansowanemu silnikowi. W takim razie przepraszam. 
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#72193 Wysłany:
14 Gru 2007, 18:04; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#72196 Wysłany:
14 Gru 2007, 18:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
No koniec napinania sie sie Panowie
U mnie w mieście to właśnie ORLEN ma największą szmirę brzydko mówiąc syf bajura i do tego maja najgorszy bufet  ale jak widać co miasto to inna jakość benzyny i jakość świadczonych usług, jak jeżdżę po Polsce to tankuje na 3 markach stacji BP --> Shell --> Statoil, polskie koncerny omijam, w ogóle juz nie tankuje na stacjach wynalazkach w tym hipermarktowych a kiedyś mi sie zdarzało ale doszedłem do wniosku ze to tylko pozorna oszczędność.
A dodam jeszcze ze to właśnie maluch najbardziej odczuwa róznce wjakości paliwa a nie wbrew pozorom te lepsze samochody o mocniejszych silnikach, jak mu sie zaleje V-Power 99 to czuć różnice nawet od PB98 moze to brzmi śmiesznie ale tak jest 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#72207 Wysłany:
14 Gru 2007, 19:09; Temat postu: |
|
|
A propos stacji hipermarketowych, to jak mój szary grandas malował się w serwisie, to śmigałem zastępczą Grandzią. I akurat był to okres kiedy miałem remont w domu i masę załatwień na mieście i poza miastem. Jako że dużo jeździłem i nie swoim to lałem na Auchanie w Sosnowcu (akurat miałem po drodze do rodziców). I zrobiłem na tym paliwie 2000 km. I....nic. Grandzia łykała tańsze paliwko, nie słabła, nie paliła więcej więc ja nie przepłacałem. I nie miałbym nic przeciwko paliwie z tej akurat stacji. Ale fakt jest jakaś bariera psychologiczna i do własnego wolę jednak lać tam gdzie to sprawdzone. Czyli u mnie NESTE -> Shell -> BP. Orlen omijam, bo jakoś zakodował mi się jako były śmierdzący CPN i ten nowy wizerunek tego smrodu u mnie nie zamaskował (może niesłusznie uważam, ale tak już mam).
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#72243 Wysłany:
14 Gru 2007, 20:52; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Orlen, bo dali karte płatniczą. Jest tylko jeden problem, bo przy każdej transakcji mam odmowę... 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#72270 Wysłany:
14 Gru 2007, 22:03; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
Shell - bo mają v-power racing (od czasu do czasu)
i stacja przy hipermarkecie Hypernowa/Carrefour (niedawno zmienili) - zawsze najtaniej w mieście, czasem 98 w tej samej cenie co 95, no i benzyna jest ok, bo problemów nigdy nie było.
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
Candy Cane |
#72372 Wysłany:
15 Gru 2007, 14:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: 125
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: Elektryczny
Wersja: Go!
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Kociuchowice Rejestracja: 05 Wrz 2007, Posty: 296
|
Arge jak bywam w Krakowie,
u mnie, Statoil (zbieram punkty, mam ich aż 10!) 
|
|
Góra |
|
 |
Rupi |
#75388 Wysłany:
28 Gru 2007, 00:31; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 15 Gru 2007, Posty: 55
|
Kiedyś Shell na Mikołowskiej K-ce a aktualnie NESTE na 3 Stawach K-ce.
Mam po drodze, jest tanio, nikt mnie nie namawia na superhiperpowerfuel, mk1 nie protestuje wiec jesteśmy oboje zadowoleni
PS. No i czynne 24h/dobę a na Shellu czasem o 3 w nocy zdażyło mi się ze siakeś raporta kiedyś drukowali i paliwa niedostałem (parę razy tak było).
_________________ 1.3 mjet 90 dynamit 08r
Punto SX55 95r
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#75402 Wysłany:
28 Gru 2007, 00:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
neste
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#75405 Wysłany:
28 Gru 2007, 00:56; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#75415 Wysłany:
28 Gru 2007, 01:10; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Mikołaj
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 1476
|
tankuję na stacjach Syflenu...
bo mam najbliżej 
_________________ Moja Vectra.
 Pozdrawiam! Do zobaczenia na drogach!
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#75469 Wysłany:
28 Gru 2007, 09:54; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
|
Przynajmniej masz świadomość gdzie tankujesz 
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#75529 Wysłany:
28 Gru 2007, 14:50; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
LAU1976 |
#75544 Wysłany:
28 Gru 2007, 15:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Norbert
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 02 Paź 2007, Posty: 495
|
Auchan  , bo jest najtańsza i nie widzę żadnej różnicy - próbowałem praktycznie wszystkich paliw włącznie z V-Power Racing za jakieś chore pieniądze  .
Ale tylko i wyłącznie na jednym Auchan - żadnych innych ani Tesco, Real, itp - do tego mam zaufanie. Nawet kiedyś w raporcie TVN Turbo znalazła się jako stacja sprzedająca paliwo zgodne z normami. Zalewam cały kocioł i styka mi na jakieś 2 tygodnie  .
_________________ LAUPUNKT 2 1.2 8V * 60KM * 2002 * 5D * >165tys km*
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#75639 Wysłany:
28 Gru 2007, 20:05; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
a ja BP i tylko czasem zdradzam ten koncern tankując na Sheel'u 
|
 |
Grzegorz1976 |
#75658 Wysłany:
28 Gru 2007, 20:37; Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to przypadek, ale znowu po tankowaniu na shellu obok SCC kropek odczuwalnie mniej mi pali  . Chyba przerzucę się na tą stację, chociaż muszę zrobić sobie wycieczkę.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|