|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
utros |
#766528 Wysłany:
08 Mar 2015, 22:33; Temat postu: Kilka problemów z Grande Punto(otwieranie szyby,ABS...) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
|
Witam. Tydzien temu zanabyłem GP Sport z 2005 roku i tak:
1.Wylacza sie ABS,ASR,HH i cos tem jeszcze(nie zawsze najczesciej jak jest wilgotno/mokro), w MES nie wyswietla bledu czujnika ale podejrzewam ze to ktorys z czujnikow ABS. 2.Jak daje pokretlo wycieraczek na opcje automatyczna to wyskakuje warn ze automatyczna wycieraczka niedostepna- czujnik deszczu do wymiany?Ew jak sprawdzic taki czujnik? 3.Migacze a wlasciwie potrojne migniecie.Wyczytalem na forum ze w tym roczniku moge nie miec tej funkcji ale gdy wlaczam migacz jest tak jakby podwojne migniecie i nie wiem czy to moze byc ta funkcja.W cromie to swietnie dziala i jest dobrze wyczuwalne. 4.W środe opuscilem szybe kierowcy i tak zostalo, szyba pasazera dziala, wyciagnolem panel,odpiolem zdrutowalem kostke szyba sie zamknela(wyelminowany mechanizm podnoszenia szyby),tel do znajomego elektryka,diagnoza uszk panel sprobowac wyczyscic.w domu zrobilem sobie kawe,rozkopalem,wyczyscilem,poskladalem i nie dziala.Kupiłem inny na allegro i to samo.I tu moje pytanie i prosba za razem do kogos z Katowic,Tychów, Mikołowa kto ma wersje 3d czy mogłbym podjechac sprawdzic do kogos czy to na pewno ten panel, bo nie chce kupowac w niskonczonosc.
podpowiedzcie czy dobre diagnozy stawiam czy nie i co moze byc nie tak wg Was. dzieki!
_________________ Już w garażu stoi Fiat Croma 1,9 M-Jet '08
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mazzik83 |
#768284 Wysłany:
20 Mar 2015, 08:49; Temat postu: Re: Kilka problemów z Grande Punto(otwieranie szyby,ABS...) |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
utros napisał(a): podpowiedzcie czy dobre diagnozy stawiam czy nie i co moze byc nie tak wg Was. dzieki! 1. Tego bym nie robił bo możesz szukać wiatru w polu. Może być czujnik, może być wilgoć. Poczekać aż się zapisze w kompie która strona. 2. Nie mam pojęcia. 3. W tym roczniku nie spotkałem się z "potrójnym" kierunkiem. 4. Obstawiam, że poprzedni panel był też dobry a kończy się instalacja elektryczna w przelotce drzwi. Po prostu twardnieje izolacja, która potem pęka i robi zwarcie/przerwę w obwodzie. Bo panel z drzwi idzie do bodycompa i wraca do silniczka w drzwiach (dlaczego ze drutowaną kostką zadziałało? Ano bo ruszyłeś kablami w przelotce, np otwarte drzwi. Co ja się kiedyś oszukałem. Działa, składam, zamykam, nie działa. I tak w kółko aż mnie olśniło  )
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#768286 Wysłany:
20 Mar 2015, 09:25; Temat postu: Re: Kilka problemów z Grande Punto(otwieranie szyby,ABS...) |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
rank1 |
#771813 Wysłany:
15 Kwi 2015, 11:11; Temat postu: Re: Kilka problemów z Grande Punto(otwieranie szyby,ABS...) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam. U mnie też padło podnoszenie szyby od kierowcy. Panel sprawdzony wygląda ok mogę też nim otwierać szybę kierowcy i wszystko działa. Gdy podnoszę szybę kierowcy w rozdzielni pod kierownicą słychać "cykanie blaszek" więc sygnał dochodzi tylko nie wiem czy wraca do silnika... Sprawdzałem miernikiem napięcia kable dochodzące do silnika i pokazało 0.0. Tak chyba nie powinno być prawda? Cytuj: odpiolem zdrutowalem kostke szyba sie zamknela kolego utros jaką kostkę zdrutowałeś żeby sprawdzić czy silnik działa? i jak to zrobiłeś bo nie bardzo wiem
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|