|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:03
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bbanditoss |
#769858 Wysłany:
01 Kwi 2015, 11:57; Temat postu: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowitych |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Spotkał się ktoś u siebie z takim czymś ? Zawsze tankuję do pełna i kasuję od razu trip A, oprócz tego zapisuję przebieg. Tak samo zacząłem robić w GP żony i wczoraj podczas tankowania okazało się, że licznik dzienny wskazał 264,2km, a przebiegu całkowitego wyszło 247km  Chyba zdarzyło mi się kiedyś coś takiego w chabrowym, ale różnica była dużo mniejsza. Ktoś kiedyś coś takiego zaobserwował ?  Ja będę się temu przyglądał dalej [ Dodano: 01 Kwi 2015 11:57 ]Po wczorajszym tankowaniu na trip A i całkowity póki co przybyło równo po 20km  Zobaczymy jak się zbliży do tankowania.
|
 |
|
|
SOMEONE007 |
#769879 Wysłany:
01 Kwi 2015, 13:38; Temat postu: Re: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowit |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#769880 Wysłany:
01 Kwi 2015, 20:52; Temat postu: Re: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowit |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
|
Sprawdzałem między słupkami przy drodze, one są co 100m i zgadzałoby się z dziennym bo doliczał po 0,1 [ Dodano: 01 Kwi 2015 20:52 ]Chyba, wiem o co kaman  W związku z tym, że przy odpalaniu "przymierają zegary" to z pamięci licznika całkowitego znikają przejechane setki metrów i liczy od nowa kilometr  Dzieje się tak prawie przy każdym odpaleniu, więc później może się zrobić spora różnica. Na chwilę obecną przy przejechanych ~40 kilometrach różnica wynosi jakieś 2 kilometry  Teraz muszę przy okazji rozkminić czy te zegary to wina akumulatora (chyba jeszcze fabryczny) czy masy, chociaż ta była robiona w czarnuchu przez oko.
|
 |
oko21 |
#770009 Wysłany:
02 Kwi 2015, 12:34; Temat postu: Re: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowit |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
bbanditoss napisał(a): W związku z tym, że przy odpalaniu "przymierają zegary" Zdarzyło mi się to sporadycznie. Kilka razy w sumie. Winą za to obarczałem niedoładowany akumulator, bo robiłem tylko krótkie odcinki do roboty i z powrotem. W sumie 6km w dwie strony, z włączoną klimą, wycieraczkami a najczęściej jeszcze miałem włączone szybkie odparowanie. Po podładowaniu aku problem mijał na dłuższy czas. Masa była robiona na krotko po zakupie i na pewno jest ok.
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#770012 Wysłany:
02 Kwi 2015, 13:10; Temat postu: Re: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowit |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
|
No to pewnie akumulator przed zimą wymienię  I tak jestem pod wrażeniem jak to jest fabryczny, a chyba jest bo Magneti Marelii.
|
 |
Limet |
#770015 Wysłany:
02 Kwi 2015, 13:20; Temat postu: Rozbieżność w naliczaniu kilometrów dziennych / całkowitych |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Silnik: Inny
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|