|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 14:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
emk |
#771927 Wysłany:
16 Kwi 2015, 08:40; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
|
Cytuj: Nie ma haczyka. Normalny człowiek nie chce Fiata i tyle. Normalny człowiek jak nie chce fiata to trzech sztuk nie kupuje  (pozostałe przedmioty sprzedającego). Fakt jest faktem ładne ma te fiaty tylko trzeba porównać te druki tuv z książką (poczytać) bo wydaje mi się że trochę tam ma namieszane z przelotami  albo podłączyć fes i przelot poduch sprawdzić jeżeli pan pozwoli, jakbym szukał i nie chciało by mi się do Niemców jechać to bym pojechał oblukać, w jego starjecie 09 5d środek wygląda tak jak w moim mam tą samą tapicerkę i zużycie foteli gałki zmiany biegów wygląda tak samo, a mój ma 175000. No ale pojechałbym zobaczyć może to zbieg okoliczności.
_________________ GRANDE PUNTO NERO PROVOCATORE 1,4 16v + propan dupan
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tetley |
#772000 Wysłany:
16 Kwi 2015, 19:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Marcin
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 25 Mar 2015, Posty: 5
|
Panowie, czy ktoś może był oglądać tego kropka? http://olx.pl/oferta/fiat-grande-punto- ... 3;promoted? Przebieg ma realny (w 2012 miał 36 tys km), podobno nie był bity i powtórnie malowany. Ciekawi mnie tylko fakt, że został sprowadzony w zeszłym roku, a dopiero teraz został wystawiony, oraz to, że ten sam jest na innym portalu za 17 300 zł i od dealera, a tu jest za 16 500 zł i od osoby prywatnej. Wg Was warto zrobić blisko 800 km w obie strony?
_________________ Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
sheva89 |
#772050 Wysłany:
17 Kwi 2015, 09:17; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: śląskie [S]
|
tetley, Wygląda, że tylny zderzak był zrzucany. Niech Ci podeśle więcej zdjęć, chyba że ktoś ma blisko lub już oglądał 
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#772061 Wysłany:
17 Kwi 2015, 10:48; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Skoro przebieg się zgadza to znaczy, że był rozbity 
|
 |
abezus |
#772086 Wysłany:
17 Kwi 2015, 14:04; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
Dokladnie. 99 procent samochodow sprowadzonych z mikro przebiegiem bylo powaznie rozbitych. Oczywiscie mowimy o autach na handel...
|
|
Góra |
|
 |
leniup |
#772108 Wysłany:
17 Kwi 2015, 16:20; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Województwo: małopolskie [K]
|
abezus napisał(a): Dokladnie. 99 procent samochodow sprowadzonych z mikro przebiegiem bylo powaznie rozbitych. Oczywiscie mowimy o autach na handel... Czyli z tego wynika, że tutaj: http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... p5kBc.htmlnawet nie ma co jechać? tak w ogóle to też jestem z Krosna tak jak Ty, więc daleko bym nie miał  mam 16-17 tys na GP i o ile początkowo byłem pozytywnie nastawiony to po przeczytaniu ostatnich 20 stron tego tematu w coraz ciemniejszych barwach widzę mój zakup...
|
|
Góra |
|
 |
tomy |
#772117 Wysłany:
17 Kwi 2015, 17:23; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: MyLive
|
8 lat dieslem 42tys km zrobić.....to tylko handlarz potrafi. Niestety rzeczywistość jest brutalna. Ja polecam wyczekiwać okazji od prywatnego sprzedawcy, z pełną dokumentacją, z polskiego salonu - czasem idzie trafić. Kup też gazete z ogłoszeniami - może się to wydawać już archaiczne, ale kilka razy widziałem już tam naprawde dobre okazy.
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#772141 Wysłany:
17 Kwi 2015, 19:44; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Piotr
|
No ten biały to mistrzostwo  Tył jest genialnie naprawiony...
|
|
Góra |
|
 |
tetley |
#772285 Wysłany:
19 Kwi 2015, 01:24; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tylko mnie utwierdziliście w przekonaniu co do sprowadzanych kropków. Też wolę czekać na dobre ogłoszenie auta z PL. I dziś się chyba udało. Tzn. kupiłem kropka z salonu PL, 62 000 km przebiegu, 1.4 8V z 2006 r. Mało nie dałem, bo 16 500 zł, ale liczę, że będzie długo służył  Abstrahując od tego, że mi się podoba, to środek niezniszczony, na rocznych oponach i ze zrobionym rozrządem i regulacją zaworów. Wszystko działa, przejechałem nim dziś blisko 400 km i jest ok. Oby tak dalej. Więc mam nadzieję więcej udzielać się forum od teraz, byle nie w tematach dotyczących awarii  Dzięki jeszcze raz za pomoc i rady!
|
|
Góra |
|
 |
karasek38 |
#772288 Wysłany:
19 Kwi 2015, 07:34; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Ostroróg Rejestracja: 29 Wrz 2012, Posty: 1004 Pomógł: 4
|
tetley napisał(a): Wszystko działa, przejechałem nim dziś blisko 400 km i jest ok. Oby tak dalej. Więc mam nadzieję więcej udzielać się forum od teraz, byle nie w tematach dotyczących awarii  Dzięki jeszcze raz za pomoc i rady! To teraz pochwal się nim w garażu 
Góra |
|
 |
lionaptor |
#772290 Wysłany:
19 Kwi 2015, 08:21; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Paliwo: Inne
|
tetley napisał(a): Tylko mnie utwierdziliście w przekonaniu co do sprowadzanych kropków. Też wolę czekać na dobre ogłoszenie auta z PL. I dziś się chyba udało. Tzn. kupiłem kropka z salonu PL, 62 000 km przebiegu, 1.4 8V z 2006 r. Mało nie dałem, bo 16 500 zł, ale liczę, że będzie długo służył  Abstrahując od tego, że mi się podoba, to środek niezniszczony, na rocznych oponach i ze zrobionym rozrządem i regulacją zaworów. Wszystko działa, przejechałem nim dziś blisko 400 km i jest ok. Oby tak dalej. Więc mam nadzieję więcej udzielać się forum od teraz, byle nie w tematach dotyczących awarii  Dzięki jeszcze raz za pomoc i rady! Gratulacje  Cena jak najbardziej w porządku. Takich aut należy szukać.
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#772303 Wysłany:
19 Kwi 2015, 10:26; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Województwo: pomorskie [G]
|
Gratuluje  To ma mniejszy przebieg jak mój  Ma na wyposażeniu klimę? Ilu drzwiowy? Jak przebieg prawdziwy to długo posłuży. Czekamy na przedstawienie go w galerii. Tak jak kolega wyżej pisze, takie auta warto szukać choć nie ma ich dużo w lawinie aut bezwypadkowych z Niemiec.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
tetley |
#772362 Wysłany:
19 Kwi 2015, 15:34; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Jakoś w tygodniu postaram się wrzucić zdjęcia autofan, ma klimę i 5 drzwi (3-drzwiowy ładniejszy, ale w bravo I brakowało mi tylnych drzwi). Jest to wersja Energy + pakiet Energy Comfort (klima manualna, podłokietnik, radio + sterowanie z kierownicy i elektr. regulacja lędźwiowa). I zaskoczyła mnie jedna rzecz - w ciągu ostatnich 2 tygodni pojawiły się 3 - 4 obiecujące kropki z PL. Żaden nie ostał się dłużej niż 2 dni. Schodzą jak ciepłe bułeczki 
|
|
Góra |
|
 |
paszcz92 |
#772364 Wysłany:
19 Kwi 2015, 15:36; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Seicento
Wersja: Go!
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Góra |
|
 |
emk |
#772394 Wysłany:
19 Kwi 2015, 20:05; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
|
Widziałem go dziś na modlińskiej jak wracałem do domu, miernika lakieru co prawda nie mam, ale przejdę się jutro i zobaczę co to za wynalazek. Blisko mam.
_________________ GRANDE PUNTO NERO PROVOCATORE 1,4 16v + propan dupan
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#772398 Wysłany:
19 Kwi 2015, 20:26; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Jutro będę w Calypso po przeciwnej stronie ulicy, więc też mogę sprawdzić.
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#772406 Wysłany:
19 Kwi 2015, 21:36; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Województwo: pomorskie [G]
|
tetley napisał(a): 3-drzwiowy ładniejszy, Mi nie tyle brakuje tylnych drzwi co te jedne są bardzo duże i na ciasnych parkingach ciężko się wysiada, jednak 5 dzwiowy jest o wiele praktyczniejszy potwierdzam 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#772483 Wysłany:
20 Kwi 2015, 18:00; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Malowany cały przód, lewy bok, tył... Chyba mało co było niemalowane. Gościu z komisu już się głupio na mnie klipił i nie chciało już mi się oglądać dokładniej. Blotnik TL w purchlach, ociekacze drzwi utlenione w purchlach... Szkoda czasu na otwieranie maski czy oględziny wnętrza i wachlować powietrze. Jak na auto z tego roku, to straszna ulęgała 
|
|
Góra |
|
 |
tomy |
#772485 Wysłany:
20 Kwi 2015, 18:06; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Gdyby w końcu zaczeli karać za takie cuda, jak za usiłowanie morderstwa (bo wsiadanie do takiego parcha rozbitego z każdej strony nieświadomie to narażanie siebie na śmierć), to by się skończyły takie praktyki. Dostałby jeden mirek z drugim po 15 lat to trzeci by sie nie bawił.
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#772490 Wysłany:
20 Kwi 2015, 18:45; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Niekoniecznie ten egzemplarz był owinięty na słupie. Fakt ponownego malowania elementów nic nie umniejsza jeśli zrobione to było przyzwoicie. Ale jeśli na tak młodym aucie są już wykwity rdzy, to coś poszlo nie tak... A to czy pomiar miernikiem pokrył by się z pomiarem okiem nie ma znaczenia. Można zrobić tak że miernik oszukasz - wprawnego oka nie. Chodzi tylko o sam fakt ponownego malowania, bo wizualnie auto jak stało przykurzone to jakoś kupy się trzyma, ale nie po to kupujesz sobie samochod, aby prosto z komisu jechać do lakiernika.
|
|
Góra |
|
 |
tomy |
#772492 Wysłany:
20 Kwi 2015, 18:57; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Właśnie o tym mówię. Skoro malowany był z każdej strony a jeszcze do tego gnije to z dużą dozą prawdopodobieństwa było poważnie rozbite i niezbyt poprawnie zrobione. Jeśli ktoś informuje "auto było uderzone w tył, naprawa wykonana w ASO, wszystkie faktury itp" i ktoś kupi to z pełną świadomością to wszystko jest ok. Jednak, gdy ktoś pisze, że jest bezwypadkowy, a można podejrzewać ze to kłamstwo to powinno to być karalne. Zresztą nawet nie chodzi o ten konkretny przypadek, ale ile jest takich, które są igiełki, bezwypadki, a później przy uderzeniu rozpada się jakby był z drewna.
|
|
Góra |
|
 |
dules |
#772968 Wysłany:
24 Kwi 2015, 12:43; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Leszek
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#773100 Wysłany:
25 Kwi 2015, 06:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
Z tego co słyszałem komis ten ogólnie ma auta niezłe, bezwypadkowe, kupują na auckjach. Za to robią bardzo dziwną praktykę, gdyż podobno parę razy cena w ogłoszeniu nie zgadzała się z ceną na miejscu. Oczywiście auto na miejscu było ~2000zł droższe, a o obniżeniu ceny nie było mowy. Technicznie samochody podobno są ok, przebiegi też nie kręcone.
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#773103 Wysłany:
25 Kwi 2015, 08:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Kiedyś byłem w tym komisie zobaczyć pomarańczowego sporta, nie był niby najgorszy jak na komis i importa,ale jak tam jest na ogół to nie wiem
|
 |
Poznaniak |
#773948 Wysłany:
01 Maj 2015, 09:27; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michał
Paliwo: ON
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 30 Kwi 2015, Posty: 8
|
Witam! Przede wszystkim chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum Rozważam dość poważnie zakup Kropki (mowa głównie o Grande Punto, reszta pewnie poza zasięgiem cenowym), z powodu przyszłego powiększenia się rodziny i chęci wymiany samochodu na nowy. Aktualnie posiadamy samochód w wersji 3-drzwiowej. Dlatego priorytetem jest auto 5-drzwiowe z klimatyzacją i centralnym zamkiem. Reszta nie jest niezbędna. Największy problem mamy natomiast z silnikiem. Najchętniej kupiłbym auto z silnikiem 1.4 T-Jet, ale jest ich strasznie mało w Polsce, a 5-drzwiowych nie ma w ogóle. Czy idzie taką wersję dostać i jeżeli tak to za jaką kwotę? Diesle są mi niestraszne, lubię ich charakterystykę pracy, ale ciężko dostać godny egzemplarz. Poza tym auto będzie przejeżdżało około 10 tys km rocznie, więc na spalaniu, aż tak bardzo mi nie zależy, a bardziej na odpowiedniej dynamice. Jakie silniki są godne polecenia i jak jest z ich trwałością - szczególnie 1.4 T-Jet - przy przebiegach >150 tys km? Kwota jaką dysponujemy to max 20 tys zł, czy mamy szansę wyrwać dobry egzemplarz(o podanych parametrach) Grande Punto w tej cenie czy raczej powinniśmy sobie odpuścić? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję 
_________________ Poszukiwanie czas zacząć - Grande Punto 1.4 T-JET 120KM 5D
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|