You Tube • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 




Obecny czas: 18 Sty 2019, 20:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 
 Post #844128 Wysłany: 02 Gru 2018, 18:09; 
 Temat postu: Problem z radiem ... za małe napięcie ?
Offline
Forumowicz

Imię: kamil
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: świętokrzyskie [T]
Rejestracja: 02 Gru 2018,
Posty: 2
Witam.
Problem z Punto 1 99 rok + Radio AKAI CAU-7380
Problem w tym, że w tym samochodzie nie bylo wogole radia, nie ma żadnych kostek, ani nic, są gołe przewody 14 szt (kolejność losowa):

biało-zielony
niebieski
bialo czerwony
zolto zielony
niebiesko czerwony
zielono niebieski
szary
czarny
pomaranczowy
bialo czarny
pomaranczowo zielony
czerwono czarny
fioletowo czarny
purpurowy

Teraz wyjście w radiu:

Image

Nie wiem czy to ważne, ale tak jak pisze DC: 12 to 15V polarity negative ground

A teraz kostka do radia:

Image

Image


I ostatnie łączenie:
Image

Po połączeniu kabli z auta białoczerwony z żółtym i czerwonym (kostka) i czarny z czarnym radio odpala, ale bardzo wolno chodzi, ma straszne opóżnienie i nie ma dzwieku po wpieciu glosnika na krótko. Radio w samochodzie z którego wyjęte gra normalnie.

Co zrobić żeby chodziło ? :)


Góra
 Profil  
 

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl
Forum Fiata Punto © 2006 - 2013
Tłumaczenie: phpbbhelp.pl
phpBB SEO