|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 18:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marek49ae |
#85640 Wysłany:
27 Sty 2008, 20:09; Temat postu: nie chce odpalać |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: mielec Rejestracja: 30 Sie 2007, Posty: 25
|
witam mam punto 1,7td od pewnego czasu nie chce odpalać/łapie ale takjakby na 2 tłoki/ dopiero po kręceniu ok 30 sekund odpala i przez chwilę przerywa a potem już chodzi równo, świece grzeją wszystkie na przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy zamontowałem zawór zwrotny żeby paliwo nie cofało sie do baku, silnik nie bierze ani grama oleju czasami odpala za jednym obrotem wału, wtryskiwacze sprawdzone ale wykręcone z głowicy i zakręcone do samych rurek /po odpowietrzeniu/i odczekaniu paru godzin 2 nie dają za pierwszym razem paliwa. Przekładałem na inne rurki i zawsze te 2 wtryski są opóżnione pompiarz się upiera że wtryski się nie zawieszają doradżcie co mam z tym zrobić bo mnie już krew zalewa dodam ze auto ma 195tyś przebiegu nie kopci i nie bierze oleju ciepły odpala bez problemu
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pita |
#92294 Wysłany:
16 Lut 2008, 00:14; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Dąbrowica Rejestracja: 15 Lut 2008, Posty: 16
|
mam takiego samego kropka a na twoim miejscu to zmierzyłbym ciśnienie na tłokach .filtr paliwana nowy iczy napewno tankujesz na dobrej stacji
[ Dodano: 15 Lut 2008 23:14 ] odpisz co z tym ciśnieniem .miałem kiedyś kadeta w dizlu słabe ciśnienie miał i też cieżko palił
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|