| Autor |
Wiadomość |
LeszekR
Puntoświr
Imię: Leszek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 1293
Tematy: 8
|
| bbanditoss napisał: |
myśle, że się w miare szybko sprzeda  |
Czesto mają tam używane grande i schodza bez problemu
[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 7:50 am ]
| Jaco napisał: |
http://moto.gratka.pl/tresc/fiat-grande-punto-sport-1-4-95-9507501.html?w=087d85d55feeb14c&s=1
 |
To dokąłdnie ten  |
_________________ -Grande Punto 16V Sport
-Polonez Borewicz 1980
-Fiat Panda Van-służbowa
-VW Golf V 1.9TDI |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Wicher
Puntoświr
Imię: Jerzy
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 895
Tematy: 20 Skąd: Hajnówka
|
|
|
|
 |
LeszekR
Puntoświr
Imię: Leszek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 1293
Tematy: 8
|
| Wicher napisał: |
| LeszekR-no to kupuj!!! |
Kolega kk jest nim zainteresowany. Ja planuje zakup auta na wiosnę przyszłego roku a kropka pojechałem oglądnąć z ciekawości i na zaproszenie kolegi który pracuje w salonie  |
_________________ -Grande Punto 16V Sport
-Polonez Borewicz 1980
-Fiat Panda Van-służbowa
-VW Golf V 1.9TDI |
|
|
|
 |
kk
Sympatyk kropek

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 720
Tematy: 2 Skąd: Gliwice
|
| LeszekR napisał: |
| Wicher napisał: |
| LeszekR-no to kupuj!!! |
Kolega kk jest nim zainteresowany. Ja planuje zakup auta na wiosnę przyszłego roku a kropka pojechałem oglądnąć z ciekawości i na zaproszenie kolegi który pracuje w salonie  |
Autko niestety "odpadło"
O ile samochód spoko, cena niezła, sprzedający przynajmniej na odległość rzetelny, to gorzej z warunkami sprzedaży
Na samochód nie dadzą mi faktury na pełną kwotę, lecz maksymalnie na 25 000 i to tzw. fakturę "VAT-marża", czyli VAT musiałbym dopłacić. Raz że leasing dają (zależnie od banku) od kwoty 30-50 tysięcy zł, a dwa - nie dość że musiałbym dopłacić ów VAT, to jeszcze 10 000 różnicy pomiędzy fakturą a ceną.
Oferta fajna, ale dla "zwykłego człowieka" a nie dla kogoś, kto chce kupic na firmę i to w leasingu. A tak mi się po prostu najbardziej opłaca. W leasingu operacyjnym, całą ratę wrzucam w koszty, a więc podatek płacę od mniejszej kwoty. W kredycie (sprzedający proponował mi kredyt, nisko oprocentowany) w koszty wrzucam tylko część odsetkową, która jest stosunkowo niewielka.
Tak czy siak, polecam innym zarówno auto jak i sprzedawce - miły, treściwy, dziś sam zadzwonił i zapytał co i jak. |
|
|
|
|
 |
lukasgo
Forumowicz
Dni na forum: 213
Tematy: 0 Skąd: to masz?
|
Witam serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum.
Od dłuższego czasu szukam autka do 40tys, miejskie, z dieslem 1.3 ew 1.7(ople). Szukam jakieś ładnej corsy, ibizy, lub punto. Wyposażenie max:-)
Ostatnio natknąłem się w internecie na takie ogłoszenie:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11362831
Z reszta nie tylko ja, bo licznik odwiedzin już grubo powyżej 900 - wszak oferta ciekawa, bo to chyba pierwszy kropek evo w dieslu, który pojawił się na alledrogo, a w polsce oficjalnie w cennikach nie widnieje. Cena także nie jest jakaś wysoka...
Ale moje pytanie dotyczy czego innego. Czy ma ktoś dostęp do fiatowskiego odpowiednika Oplowskiego EPC, czyli bazy danych części? Prosiłbym o podanie ceny części, które potrzebowałbym, żeby przywrócić autko do stanu salonowego. A troch tego jest:
- cały zderzak przód, z kratkami, migaczami, halogenami
- lampa lewy przód
- błotnik też bym wziął(chyba, że radzicie zostawić jak jest albo wziąć pod kolor z GP)
- wydaje mi się, że kółko z lewej strony też dostało - wahacz(tu może chyba być od GP?).
Tak w ogóle prosiłbym o opinię, co myślicie o tym autku. Miśki nie wyszły, na pewno będzie problem dostać części używki, więc już właśnie nastawiłem się na nówki, trochę roboty może być z wyklepaniem poszycia lewego boku, ale to przecież da się zrobić. A nowy Punciok w dieslu z naprawdę niezłym wyposażeniem i cenie myślę około 40tys. brzmi nieźle. Nie kontaktowałem się jeszcze ze sprzedawcą, zadzwonię jutro, nie będę mu głowy truł przez weekend. Z góry dziękuję za pomoc i opinię. |
|
|
|
|
 |
kazaa
Puntoświr

Dni na forum: 885
Tematy: 21 Skąd: Brodnica
|
pomysl ze on byl bardziej bity , blotnik juz wymienil ( inny kolor ) takze zawias dostal , po drugie znam przypadek ze T przy takim strzale moze byc ruszone - przesunieta muszla , jak poprawisz to pusci olej |
_________________ Grande Punto Sport MOD by Cinek_ ~ 345NM @ 165PS
NO EGR CLUB
 |
|
|
|
 |
autofan
Puntoświr
Dni na forum: 1037
Tematy: 6 Skąd: pomorskie
|
Co do blach to powinny od GP pasować, zawsze można pomierzyć itd ale sprawdź to, ale reflektor, zderzak na pewno z GP nie będą pasować, nie wiem jak części wykonane z tworzyw z nadkola. Zwróć uwagę na to co pisze kolega wyżej, bo rzeczywiście zawias mógł ucierpieć, jakoś dla mnie to nie jest wielka okazja. I tak jeśli byś kupował zderzak to trzeba go polakierować więc błotnik tez przelakierujesz tym bardziej, że cała lewa strona jest do lakierki, dzwi można wstawić od GP jeśli są takie same, wg mnie powinny być, ale nie sprawdzałem tego nigdy . |
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy srebny |
|
|
|
 |
lukasgo
Forumowicz
Dni na forum: 213
Tematy: 0 Skąd: to masz?
|
No z tym zawiasem to właśnie jest minus... Drzwi myślałem zostawić, bo znajomy robi różne takie wgniecenia w "magiczny sposób" tak, że w miarę tanio i profesjonalnie. Z malowaniem tez się liczyłem. Zadzwonię do gościa i zobaczymy, co powie.
Z drugiej strony może warto poczekać, aż na prawdę znajdą się okazje na punto evo. |
|
|
|
|
 |
MiSiOn
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 672
Tematy: 17 Skąd: Dolny Śląsk
|
| lukasgo napisał: |
No z tym zawiasem to właśnie jest minus... Drzwi myślałem zostawić, bo znajomy robi różne takie wgniecenia w "magiczny sposób" tak, że w miarę tanio i profesjonalnie. Z malowaniem tez się liczyłem. Zadzwonię do gościa i zobaczymy, co powie.
Z drugiej strony może warto poczekać, aż na prawdę znajdą się okazje na punto evo. |
Chcesz kupić rozbite Evo bo nie stać Cię na nowe? Czy może lubisz grzebać w czymś co jest na starcie warte z 10000 zł mniej (handlarz też musi zarobić) a ubezpieczyciel przeznaczył to auto do kasacji? Ja osobiście nie polecam. |
_________________ GP
i kropka. |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 1357
Tematy: 18 Skąd: w-m
|
lukasgo
pomyśl racjonalnie (wyobraź sobie):
masz nowy samochód, wymagający niewielkiej naprawy blacharskiej.
Nie naprawiałbyś takiego samochodu, tylko wystawił na sprzedaż za 30% ceny zakupu (kupiłeś nowy za 17 tys. Euro - handlarz, który to kupuje też musi zarobić)?
Do tego obowiązkowo sprzedawałbyś (a właściwie - handlarz) poza granice swojego kraju?
Nadal uważasz, że to okazja? |
_________________ Było Grande. Czas na Bravo! |
|
|
|
 |
red-badger
Sympatyk kropek
Dni na forum: 81
Tematy: 0
|
Witam, jestem nowy na tym forum i prosiłbym o pomoc:
przymierzam się do zakupu GP z silnikiem 1,9 multijet 130km wersja sport
autko z 2005 roku, na co zwrócić uwagę? orientuje się ktoś ile Fiat bierze za sprawdzenie samochodu takie przedsprzedażowe tj podpięcie do kompa itd..?
autko do kupienia w Olsztynie
| Uwagi: |
| Proszę używać wyszukiwarki przed założeniem nowego tematu. Doklejam do istniejącego //domin45670 |
|
|
|
|
|
 |
greg505
Puntoświr

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 762
Tematy: 33 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
red-badger
Sympatyk kropek
|
|
|
|
 |
Sebooo
Puntoświr

Imię: Seba
Dni na forum: 248
Tematy: 8 Skąd: Warszawa
|
Dobrze się prezentuje, bogate wyposażenie, przebieg jak na diesla ok..
Ciekawe tylko dlaczego nie ma naklejki rejestracyjnej na szybie? (Czyżby sprowadzany)?
Jest z 2005 to początki produkcji Grande dowiedz się co było w nim robione a przede wszystkim niech ktoś kto się zna sprawdzi czy faktycznie bezwypadkowy.. |
|
|
|
|
 |
red-badger
Sympatyk kropek
|
dzwoniłem już do faceta, auto kupił przy salonie fiata w Niemczech, na co jak twierdzi ma wszystkie dokumenty, jeździł nim pracownik tego salonu, w aucie była wymieniana chłodnica już tu na miejscu, zderzak nie ruszony, uszkodzenie powstało po przez najechanie na coś, też tak uważam że trzeba sprawdzić bo jak osttanio pojechałem corolla d4d 2003 to wyszło że 2 wtryski do wymiany i że każdy element był malowany  |
|
|
|
|
 |
|
|
|
[ Strona wygenerowana w: 1.511965 sekund ] :: [ 73
zapytań SQL ] :: [ Kompresja GZIP wyłączona ]
|