Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Puntolotek 1,2 60HP '96 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
panjavor
Puntoświr

Imię: Łukasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 274
Tematy: 5

Post #182316 Wysłany: 22 Paź 2008 19:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Puntolotek 1242ccm 60HP moze niewiele ale... Szczerbol autko sprowadzone na poczatku roku z niemiec '96. Version SX calkiem niezle wyposazona Smile

- 2x poducha
- szybki na elektryce
- szyberdach
- centralny
- dzielona tylna kanapka
- regulowany fotel na wysokosc i w czesci ledzwiowej Szczerbol
- jakas tam regulacja plaszczyzny kierownicy
to chyba na tyle...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

#1 Mercedes-Benz W123 '77
#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

Puntolotek 1,2 SX 60HP Smile
--------------------------------------------------------
Twoja pierwsza próba wymuszenia pierwszeństwa może być moją ostatnią....
-=Panjavor=-
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
pesyna
Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 116
Tematy: 3

Post #182320 Wysłany: 22 Paź 2008 19:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Całkiem fajny Kropasek, przydały by sie jeszcze lusterka i zderzaki w kolorze. A wogóle masz jakieś plany co do zmian?

http://fiatpunto.com.pl/topic10590.html

"Wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach
jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością."
(....)
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tacowski
Puntoświr

Imię: Artur
Dni na forum: 346
Tematy: 50

Post #182323 Wysłany: 22 Paź 2008 19:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Krrrrrrwista czerwien Szczerbol

Ladniusi Razz

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
panjavor
Puntoświr

Post #182324 Wysłany: 22 Paź 2008 19:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

powiem szczerze ze co ewentualnie drobne stylistryczne tak jak wspomniales lusterka i zderzaki pod kolor halogeny zmiana podsiwtlenia przyciskow w srodku moze nowe obicia foteli i boczkow drzwi... jakas ladna alu aaaa i przede wszystkim nowy lakier Smile czarno-czerwony Cool

#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

-=Panjavor=-
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Łodziak
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 305
Tematy: 3

Post #182335 Wysłany: 22 Paź 2008 19:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ładny, prawie taki jak moj, pisze prawie bo twoja wersja SX jest wzbogacona o poduszki powietrzne i szyberdach. a szyberek masz otwierany elektrycznie???

zapraszam również do galerii

Image Piszę poprawnie po polsku.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
panjavor
Puntoświr

Post #182340 Wysłany: 22 Paź 2008 19:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niestety mechaniczny ale nie cieknie i to jest najwazniejsze Szczerbol

#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

-=Panjavor=-
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 573
Tematy: 39

Post #182371 Wysłany: 22 Paź 2008 21:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spoko kropas, fajna lotka no i silniczek zawsze mocniejszy niż 1.1 Szczerbol
Jedyne co mi się ewidentnie nie podoba, to kolorystyczne dodatki w środku, ale to kwestia gustu.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi!

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
panjavor
Puntoświr

Post #182380 Wysłany: 22 Paź 2008 21:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiesz STax chce jakos rozweselic ten szary fiatowski srodek poza tym lepsze pokrowce z ekologicznej skory niz z porwanego plastyku Shocked myslalem jeszcze o pomalowaniu konsoli srodkowej pod kolor autka... ale to jeszcze musze obadac jak to bedzie wygladalo nie bede przeciez robil czegos w ciemno Confused ale pozyjemy zobaczymy Very Happy

#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

-=Panjavor=-
RedDevil
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 254
Tematy: 9

Post #182395 Wysłany: 22 Paź 2008 22:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bardzo ładny kropek Very Happy kolorek taki sam jak mojego Very Happy
pomyśl jeszcze o wymianie kirunkowskazów na białe bo optycznie odmładzają autko i tak się w oczy nie rzucają Very Happy

mrider
Puntoświr

Dni na forum: 602
Tematy: 15

Post #182403 Wysłany: 22 Paź 2008 23:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A mnie się podobają takie dodatki w kabinie. Sam planuję założyć mieszki pod kolor, zwłaszcza że mam już pokrowiec na kierownicy pod kolor Razz
Co do autka ogólnie super. Nie w moim guście są kołpaki ale za to duży plus za naklejkę na szybie Wink To chyba najlepiej wyposażony SX jakiego widziałem.

Bezawaryjności i szerokości!

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 822
Tematy: 93

Post #182531 Wysłany: 23 Paź 2008 15:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

panjavor napisał:
pomalowaniu konsoli srodkowej pod kolor autka

całej? czy tylko kratki itd? fajny Kropek, szybki wszystkie masz przyciemnioine?
zapraszam do moich autek Smile

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
panjavor
Puntoświr

Post #182541 Wysłany: 23 Paź 2008 16:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzieki mrider kolpaki kolpakami Szczerbol na zime juz odnowilem stalowki jak tylko zrobi sie chlodniej i bedzie sens zalozenia to pstrykne fotki i wrzuce na forum Smile alu moze pojawia sie na wiosne ale to zobaczymy... o ktora naklejke dokladnie Ci chodzi ? Cool

Krzycho90 nie calej Shocked kraktki myslalem dac calkowicie na czarno obramowki, obramowki klamek oraz konsole od nawiewow na czerwono... szybki oczywiscie wszystkie przyciemnione Very HappyVery HappyVery Happy tyl max jaki tylko byl w sklepie dostepny przod najjasniejsza dostepna zeby nasi kochani stroze prawa sie nie czepiali Twisted Evil

#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

-=Panjavor=-
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 822
Tematy: 93

Post #182569 Wysłany: 23 Paź 2008 17:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

aż się wystraszyłem... Very Happy tak to rozumie - efekt powinien byc ciekawy. Pochwal się jak będzie gotowe. Pytałem dlatego, że w SC widziałęm kiedyś całą niebieską Mr. Green

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
panjavor
Puntoświr

Post #182607 Wysłany: 23 Paź 2008 19:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ojojoj nie bedzie to szybko Kropek jest caly czas w ruchu niestety codzienne dojazdy do pracy utrudniaja szybkie jakakolwiek powazniejsza modernizacje autka... ale tylna poleczka jest w trakcie wzmacniania a pozniej leci do tapiocera Mr. Yellow jak sie tylko z tym uporam to wrzuce fotki Very Happy

A teraz moze jeszcze troche historii:
Kropek przyjechal do mnie z niemiec (no tak bo skad jeszcze mogl przyjechac skoro do naszych zachdnich sasiadow jest najblizej Szczerbol) Świeta Bożego Narodzenia w zeszlym roku takze mialem prezent na gwiazdke Very HappyVery HappyVery Happy pierwsze co trzeba bylo zrobic to wymienic sprzeglo niestety poprzedni wlasciciel nie szanowal tego mechanizmu i nie sposob bylo nawet ruszyc Kropkiem... pozniej przyszedl czas na przednie zawieszenie wymienione zostaly koncowki drazkow i amortyzatory standardowo wymiana rozrzadu i wszystkich plynow. Punto stalo na '13 oponki 135/70 (w Maluszku mialem zalozone 155/60 '13:lol:).
Image
Obecnie sa to '14 185/60 przod i 185/70 tyl. Od 10 stycznia (data pierwszej rejestracji) zrobilem nim 20 000 km i poza w/w naprawami nic przy nim wiecej nie robilem:D Poza drobnymi pierdolkami stylistycznymi. Leje wahe i ogien maszynie Very Happy oczywiscie od czasu do czasu pojawiaja sie male usterki ale te rozwiazywane sa od reki Razz. Mam nadzieje ze bedzie sie sprawowal tak jak do tej pory i nigdy nie bede zalowal zakupu Autka Very Happy

Calkowicie zapomnialem Sad przytrafilo mi sie jeszcze bliskie spotkanie z Corsa B Crying or Very sad a po zastosowaniu pasty sciernej aby pozbyc sie pozostalosci po Corsie blotnik jakos dziwnie sie zachowal Shocked nieprofesjonalna narawa wyszla na jaw Sad

Image

#2 Fiat 126p '91
#3 Fiat Punto '96

-=Panjavor=-
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 602
Tematy: 15

Post #182715 Wysłany: 23 Paź 2008 22:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

panjavor ta żółta naklejka na tylnej szybie Wink
Co do środka to ja ciągle szukam srebrnych wykończeń (klamki, kratki nawiewu, konsola itp.) fabrycznie stosowanych w ostatnich wersjach Sportinga...

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat