| Poll :: Czy Twoje Grande Punto siÄ psuje? |
| Tak - powaĹźne rzeczy |
|
8% |
[ 11 ] |
| Tak - drobiazgi |
|
8% |
[ 11 ] |
| Sporadycznie - drobiazgi |
|
32% |
[ 42 ] |
| Nie |
|
35% |
[ 46 ] |
| Nie mam zdania - nie mam GP |
|
14% |
[ 19 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 129 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Lukis
Puntoświr

Imię: Łukasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 450
Tematy: 22 Skąd: Sieradz
|
| Cytat: |
| dzwigienka kierunków ponownie opadając z górnej pozycji powoduje mignięcie lewego kierunku |
może jestem przewrażliwiony, ale będąc na forum od niecałego roku i je czytając, nawet delikatne puknięcie denerwuje mnie, bo myślę już, że coś zaczyna nawalać, a z tą dźwigienką to wczoraj to u siebie zauważyłem, ale nie powtarza co się po każdym opadnięciu dźwigienki.
ale oprócz tego jak na razie no problem  |
_________________ /F/I/A/T/ Grande Punto Dynamic 1.4 77 HP |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Czarny
Sympatyk kropek

Dni na forum: 347
Tematy: 5 Skąd: Olkusz
|
| Grzegorz1976 napisał: |
| robert_zarzycki napisał: |
| troche za duze spalanie jak na 1.25D - 5.5 l/100km |
to ile według ciebie powinien palić punciak z takim silnikiem??? Uważam że to aż za przyzwoity wynik. |
Tyle to palil moj 1,9 JTD 115KM. Rzeczywiscie duzo i zarazem duzo wiecej niz podaje specyfikacja. |
|
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 479
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
| Czarny napisał: |
| Tyle to palil moj 1,9 JTD 115KM. Rzeczywiscie duzo i zarazem duzo wiecej niz podaje specyfikacja. |
Ale nie wiem albo ja nie doczytałem albo kolega zmienił posta po myślałem że chodzi o silnik 1,2 benzyna - dlatego się zdziwiłem. Bo jeśli chodzi o benzynkę to byłby przyzwoity wynik a jeśli chodzi o diesla to nie wiem bo na dieslach mało sie znam  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
piotr_b
Forumowicz
Dni na forum: 142
Tematy: 0
|
GP 1.4 (77), 2006, 30000 km
- przy zakupie okazało się, że u dilera ukradziono mi koło, zamiast tego był zestaw naprawczy, po poinformowaniu dilera, że będę interweniował w Turynie zaproszono mnie do salonu i wymieniono zestaw na koło, oczywiście operacja ta nie została przez dilera w żaden sposób udokumentowana
- 2 tydzień jazdy - nie działa klakson (pierwsze użycie), okazało się że brak syreny !!!, zamontowana w ramach naprawy gwaranyjnej
- 7-8 mies, regulacja 3 drzwi, mierny skutek
- 1 rok, wymiana prawego łącznika stablizatora
- 1 rok 2 mies, wymiana lewego łącznika
- 2 lata (teraz) trzaski plastiku przed kierownicą, pod przednią szybą |
_________________ --
Piotrek
GP, 1.4 (77) Energy, 2006 |
|
|
|
 |
ptysiornia
Puntomaniak

Imię: JarekK
Dni na forum: 288
Tematy: 3 Skąd: Warszawa
|
| piotr_b napisał: |
GP 1.4 (77), 2006, 30000 km
- przy zakupie okazało się, że u dilera ukradziono mi koło, zamiast tego był zestaw naprawczy, po poinformowaniu dilera, że będę interweniował w Turynie zaproszono mnie do salonu i wymieniono zestaw na koło, oczywiście operacja ta nie została przez dilera w żaden sposób udokumentowana
|
Witam!
Skąd pewność, że u dealera ukradziono Ci koło??? Może po prostu Twój egzemplarz został tak wyposażony w fabryce?
A, że na Twoje groźby o interwencji w Turynie, dealer wymienił fix&go na koło, może to świadczyć, że po prostu nie chcieli się tłumaczyć przed Fiatem z zastrzeżeń "upierdliwego" klienta i woleli zrobić podmiankę dla świętego spokoju.
Dealer nie zawsze jest złodziejem! |
_________________ --
JarekK
GP 1.9 M-Jet Sport '08 "Lucyperek"
Panda 1.3 M-Jet Dynamic '05
Yamaha XJR 1300 '07 "Sikorka" |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
| przy zakupie okazało się, że u dilera ukradziono mi koło, zamiast tego był zestaw naprawczy |
Energy, rocznik 2006 miał, zdaje się, seryjnie zestaw naprawczy Fix&Go. |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
piotr_b
Forumowicz
|
Skąd pewność, że u dealera ukradziono Ci koło??? Może po prostu Twój egzemplarz został tak wyposażony w fabryce?
|
Gdyby sprawa była czysta, to sporządzony zostałby jakiś protokół. Cała operacja zamiany zestawu na koło została przeprowadzona bez żadnego dokumentu, na gębę. Optymista powiedziałby, że miałem do czynienia z super firmą, żadnej zbędnej biurokracji. Ja jestem jednak realistą.
[ Dodano: 19 Sie 2008 11:07 ]
| daras napisał: |
| przy zakupie okazało się, że u dilera ukradziono mi koło, zamiast tego był zestaw naprawczy |
Energy, rocznik 2006 miał, zdaje się, seryjnie zestaw naprawczy Fix&Go. |
Nie sądzę. Przed zakupem dokładnie przejrzałem specyfikację - było koło.
Dodatkowo, ponieważ nie lubię zestawów naprawczych, przy samym zakupie upewniałem się czy jest koło. Otrzymałem potwierdzenie, że owszem jest i to w tym konkretnym egzemplarzu. Skąd więc zestaw? |
_________________ --
Piotrek
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
| Nie sądzę. Przed zakupem dokładnie przejrzałem specyfikację - było koło. |
Może jest jak piszesz.
Teraz sobie przypominam, że zwróciłem uwagę sprzedawcy przy odbiorze autka, bo miałem mieć pełne koło a znalazłem w bagażniku Fix&Go.
Zrobił się nawet mały popłoch jak zwróciłem na to uwagę ale po chwili się wszystko wyjaśniło: przy fabrycznych kołach aluminiowych (a takie mam w ramach pakietu Style) nie dają pełnego zapasu tylko właśnie Fix&Go.
Przy felach stalowych miałbym pełne koło w zapasie.
Zresztą nie widać było specjalnie żadnego gmerania w bagażniku. Wszystko leżało jak z fabryki.
Może u Ciebie było podobnie? |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
piotr_b
Forumowicz
|
| ptysiornia napisał: |
Skąd pewność, że u dealera ukradziono Ci koło??? Może po prostu Twój egzemplarz został tak wyposażony w fabryce? |
Żeby było jasne. Mimo mankamentów lubię Grande Punto. Fajnie wygląda (przede wszystkim) oraz w sumie nieźle mi się nim jeździ.
Zastrzeżenia mam do sieci sprzedaży. Teraz nie serwisuje samochodu u dilera, a w innej ASO i nie mam większych do niej uwag.
[ Dodano: 19 Sie 2008 11:21 ]
| daras napisał: |
Zrobił się nawet mały popłoch jak zwróciłem na to uwagę ale po chwili się wszystko wyjaśniło: przy fabrycznych kołach aluminiowych (a takie mam w ramach pakietu Style) nie dają pełnego zapasu tylko właśnie Fix&Go.
Przy felach stalowych miałbym pełne koło w zapasie. |
Ja mam stalowe. |
_________________ --
Piotrek
|
|
|
 |
misiu_k
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 452
Tematy: 3 Skąd: Poznań
|
| Gdyby sprawa była czysta, to sporządzony zostałby jakiś protokół. Cała operacja zamiany zestawu na koło została przeprowadzona bez żadnego dokumentu, na gębę. Optymista powiedziałby, że miałem do czynienia z super firmą, żadnej zbędnej biurokracji. Ja jestem jednak realistą. |
To pewnie byś był bardziej zadowolony jakby dealer sporządził protokół reklamacyjny, wysłał go do FAP i musiałbyś czekać 14dni na rozpatrzenie reklamacji A co gdybyś w tym czasie przebił opone? A gdyby reklamacja została odrzucona? Masz na fakturze informację że koło zapasowe jest na wyposażeniu twojego auta? Proponuję podziękować za gest handlowy dealera, a nie nazywać go złodziejem. |
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic Pol-Car Poznań |
|
|
|
 |
piotr_b
Forumowicz
|
| misiu_k napisał: |
To pewnie byś był bardziej zadowolony jakby dealer sporządził protokół reklamacyjny, wysłał go do FAP i musiałbyś czekać 14dni na rozpatrzenie reklamacji
|
Niezgodność towaru z umową, ot co. Żadna gwarancja nie ma tu nic do gadania.
A co gdybyś w tym czasie przebił opone? A gdyby reklamacja została odrzucona? Masz na fakturze informację że koło zapasowe jest na wyposażeniu twojego auta?
|
Na żadnej fakturze nie jest to napisane. Ale od dilera otrzymujesz ofertę w postaci specyfikacji. I na jej podstawie podpisujesz umowę. W przekazanej mi przez dilera ofercie BYŁO koło.
Proponuję podziękować za gest handlowy dealera, a nie nazywać go złodziejem. |
Pewnie mam się cieszyć, że ktoś sprzedaje mi nie to na co się umawialiśmy. Przepraszam, ale samochód to zwykły towar. Diler to nic innego jak sprzedawca. Jego kompetencje nie są w cale wyższe niż Pana który chodzi po sklepie z artykułami AGD i wydaje towar. I powinien wydać jak należy.
Wracając do kwestii wydania koła bez żadnej dokumentacji. Jaka firma tak działa? Kto podejmuje takie decyzje, przecież trzeba to jakoś udokumentować, zaksięgować. Wniosek dodatkowy jest taki, albo fałszują dokumentację i wszystko jest w niej ok. Albo wyjmą koło z innego samochodu i spróbują tego samego numeru z innym klientem. Jak będzie miękki to łyknie ich tłumaczenia. W tym przypadku dokumentacja też się zgodzi. |
_________________ --
Piotrek
|
|
|
 |
DENIShyc
Puntoświr

Imię: DENIS
Dni na forum: 447
Tematy: 31 Skąd: Koszalin
|
Moje CB radio pobiera prad z gniazdka zapalniczki wyjmujac wtyczke jej bebechy wylecialy
skrecilem wtyczke na nowo ale nie dziala ;/ dzis kupilem nowy bezpiecznik do wtyczki ale nadal nie dziala
wsadzilem oryginalna zapalniczke a ta nie zadziala
czyli zepsulo mi sie gniazdko
jutro jade do ASO z tym |
_________________ MOJA ZIELONA ENERGY KROPKA |
|
|
|
 |
Yoka
Moderator

Dni na forum: 681
Tematy: 25 Skąd: Tychy
|
DENIShyc czyli generalnie, że co .....psuje się czy nie ??  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V ACTIV
68.000 km
Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto |
|
|
|
 |
DENIShyc
Puntoświr

Imię: DENIS
Dni na forum: 447
Tematy: 31 Skąd: Koszalin
|
jak nie jak tak
moze byc to bezpiecznik w kropku
bezpiecznik znalalzem ale nie posiadam kluczyka do wyciagniecia go i sprawdzeniu czy sie nie przepalil
Jesli wyjdzie ze to bezpiecznik to wiadomo ze w kazdym autku moze takie cos sie spac |
_________________ MOJA ZIELONA ENERGY KROPKA |
|
|
|
 |
Yoka
Moderator

Dni na forum: 681
Tematy: 25 Skąd: Tychy
|
...i niech mi ktoś jeszcze powie , że ja jestem upierdliwy do swojego GP odnośnie awaryjności  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V ACTIV
68.000 km
Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto |
|
|
|
 |
|
|
|
[ Strona wygenerowana w: 2.555471 sekund ] :: [ 77
zapytań SQL ] :: [ Kompresja GZIP wyłączona ]