Forum Fiat Punto Strona Główna  
  YouTube  •   Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Czy jesteś zadowolony ze swojego Grande Punto? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Poll :: Czy jesteś zadowolony ze swojego Grande Punto?

Tak!
48%
 48%  [ 94 ]
Tak, ale mogło by być lepiej
29%
 29%  [ 58 ]
Nie jest tak źle
2%
 2%  [ 4 ]
Nie!
6%
 6%  [ 13 ]
Nie mam zdania - nie mam GP
13%
 13%  [ 26 ]
Wszystkich Głosów : 195

Autor Wiadomość
sucherro
Puntoświr

Imię: Przemo
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 807
Tematy: 3

Post #163164 Wysłany: 29 Sie 2008 19:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam Very Happy
Ja właśnie wróciłem niedawno z salonu zamówiłem dzisiaj swoje 1 auto padło na Fiat Grande Punto 1.3 16V 90KM Multijet Dynamic mam nadzieje że będzie udanym egzemplarzem muszę czekać na niego 3 miesiące to chyba będą najdłuższe miesiące w moim dotychczasowym życiu:)
pozdrawiam forumowiczów...

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
daras
Puntoświr

Dni na forum: 1353
Tematy: 18

Post #163176 Wysłany: 29 Sie 2008 20:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sucherro
Mam GP z tym właśnie silnikiem 1.3, w wersji 90 konnej i uważam, że jest to bardzo dobry wybór. Powinieneś być zadowolony Smile
Ale żeby czekać aż 3 miechy??? To prawie koniec roku będzie.

Puntoświr

Post #163192 Wysłany: 29 Sie 2008 21:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras
Dla mnie największa paranoją jest to że sprzedają auto w zimie a na letnich oponach... To tak jak by kobietę w szpilkach na lodowisko puścić. Myślę że do 2 miesięcy się wyrobią gdzieś za granicą go "strugają" tylko dają sobie taki czas dla pewności na realizację.
W ziołem 3 drzwiowy czerwony Ska metalik. Poczytałem opinie na forum o różnych wersjach i mam wrażenie że powinien to być dynamiczny silniczek i ekonomiczny no i wyposażenie jest OK. A interesowała mnie tylko wersja multijet.
Jaki masz kolor i wersję nadwozia że tak spytam dużo już wykręciłeś kilosów?
Jutro muszę jeszcze do salonu jechać bo mi gość podmienił kartki i mam zamówienie bez pieczątki i podpisu. Ale do poniedziałku mogę jeszcze "zmieniać" wszystko... Smile

slon11
Puntoświr

Dni na forum: 862
Tematy: 14

Post #163345 Wysłany: 29 Sie 2008 23:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sucherro napisał:
Fiat Grande Punto 1.3 16V 90KM Multijet

napewno bedzie dobrze ,silny ,synamiczny i mało pali pogratulowac wyboru szczerze gdybym w momencie kupna miał odpowiednią ilość kasy też kupiłbym ten model ale niestety Smile ale nie bedę narzekał Smile

Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 1205

Post #164071 Wysłany: 01 Wrz 2008 08:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja gdybym jeszcze raz miał kupować to wybrałbym jednak mocniejszą wersję Wink Te 90 kucy już mnie niestety nie satysfakcjonuje. Jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia. Multijet 1,6 to byłby dobry wybór.

daras
Puntoświr

Dni na forum: 1353
Tematy: 18

Post #164077 Wysłany: 01 Wrz 2008 08:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak już wcześniej pisałem: dla mnie ten silnik 1.3 jest super.
Chciałbym mieć tylko tą jeszcze mocniejszą wersję 105 konną z Lanci Y.
Chip - tuningu trochę się boję.
OFF chyba się robi Wink

Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 1205

Post #164170 Wysłany: 01 Wrz 2008 13:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras, dla mnie też jest super. Ale są silniki w ofercie Fiata które są jeszcze bardziej super Wink (nie mają tak wielkiej turbo dziury, spalają podobne ilości ON i mają więcej kucyków czyli to co każdy lubi).

sucherro
Puntoświr

Post #199724 Wysłany: 16 Gru 2008 01:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po pierwszych przejechanych 2000km i wrażeniach z dynamicznego silnika oraz małego spalania.Nie licząc tych spryskiwaczy z którymi prawie wszyscy mają problem Sad
Jestem zdecydowanie na Tak i mam nadzieję że nic mojego zdania w przyszłości nie zmieni Wink

Bronx
Sympatyk kropek

Dni na forum: 972
Tematy: 2

Post #210743 Wysłany: 21 Sty 2009 17:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No i pierwszy rok z GP mam juz za soba...
Wybieram zdecydowanie opcje TAK.
Poza lekko zacinajacym sie schowkiem i spalonym bezpiecznikiem ,nie bylo zadnych problemow.
Po GP przekonalem sie do FIATA ,jedynie wkurzaja mnie male rynienki w drzwiach (tam wogole sie cos miesci?? nawet puszka red bulla nie wchodzi)

Jesli chodzi o sam silnik 1.4 8v to wszystko wydaje sie by ok.
Do slabych osiagow idzie sie przyzwyczaic (wczesniej jezdzilem 150 km autem stad moj problem) Ale moim zdniem w GP to nie auto stworzone do agresywnej jazdy wiec nie placze tak bardzo za moca.
Silnik pali bez problemu nawet na mrozie i zadne bledy kompa mi nie wyskakuja.
Ogolnie jak czytam to forum to wydaje mi sie ,ze niektorzy troche przesadzaja,albo ja mam wielkie szczescie Szczerbol mam nadzieje,ze bede mial je nadal hahaha
Adam3206
Puntomaniak

Imię: Adam
Dni na forum: 1049
Tematy: 7

Post #216665 Wysłany: 07 Lut 2009 20:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam GP już od dwóch lat I ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony.

Złości mnie i irytuje mnie jedynie klakson, który od czasu do czasu nie działa. Confused

Ogolnie jestem na TAK

jack005
Puntomaniak

Dni na forum: 664
Tematy: 9

Post #216951 Wysłany: 08 Lut 2009 17:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam!Mija dwa miesiace odkad jeżdze GP narazie jestem b.zadowolony[jedyna usterka tylna wycieraczka uchwyt trzymajacy pioro plastikowy pekl- ale skleilem jak bedzie w ASO na przegladzie to wymienia? chyba nie bede jezdzil z drobnostka. Spalanie mimo zimy i dotarcia do 5l trasa srednio 4.4l ON silnik zaprasza do dynamicznej jazdy!!!!! ustawilem sobie spalanie to mi przechodzi ale nie zawsze.Porownanie do skody felicji 1.6 przejscie tak jak z 126pna skode[chociaz jak byla nowsza to tez sie fajnie jeżdzilo ale po przejsciu na GP to jak mam okazje jedzdzic skoda to wydaje mi sie ze jest zepsuta!!!!!!!!! Syn tez tak mowi bo on nią musi jezdzic. GP jest z rocznika 2007[rok czekalo na mnie] wiec nie ma problemu stokow w zawieszeniu chociaz glosno gra muzyka wg lepiej niz w astrze3 za 51 tys.Szkoda że tak malo jezdze narazie 1000 km , tak naprawde mialem kupowac hyunadaia i30 strasznie mi sie podobalo i gdybym miam wtedy pojecie o atrakcyjnosci pierwszej oferciy i30 2007[nówka] 42 tyś upust 16tyś zl to bym go kupil , na drugi dzien go juz nie bylo.Narazie przez 5lat jeżdze GP 1.3 75km zobaczymy co bedzie dalej!!!.Pozdrawiam!!
Jarek T.
Puntomaniak

Imię: Jarosław
Dni na forum: 674
Tematy: 0

Post #216978 Wysłany: 08 Lut 2009 19:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moje GP 1,4 8V ma już dwa lata. Oddałem głos na odpowiedz nr. 1- TAK jestem zadowolony. Kusząca wprawdzie była odpowiedz nr. 2 - mogło by być lepiej, ale biorąc pod uwagę klasę auta, jego cenę, wyposażenie i przyjemność z jazdy postanowiłem, że nie będę marudził. W Mercedesie S-klasa, też dało by się coś znalezć, a kosztuje przecież kilka razy więcej.
mario-sz
Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 577
Tematy: 27

Post #219265 Wysłany: 15 Lut 2009 11:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Przejechane 3500km jestem na TAK chociaż:

- duże spalanie,
- zawieszenie ZA TWARDE i STUKAJĄCE
- od 2 dni charczy lewy głośnik od strony kierowcy
- pod tylną kanapę musiałem dac gąbkę bo jak siedziała żona z dzieckiem obok to tłukło niemiłosiernie.

POZDRAWIAM

mufc7
Puntoświr

Dni na forum: 1108
Tematy: 2

Post #219298 Wysłany: 15 Lut 2009 12:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mario-sz napisał:
zawieszenie ZA TWARDE

ja bym powiedział, że za miękkie... Szczerbol

mój ma przebieg 2500 km... i jestem bardzo zadowolony... spalanie ostatnio mi spadło z prawie 10 l na 9... Very Happy , osiągi dobre... nic nie stuka i w ogóle jest fajny samochód... Szczerbol

czasami jak otworze okno to słyszę piszczące hamulce trochę... Exclamation

ale przez 99% czasu okno mam zamknięte więc mi nie przeszkadza... Szczerbol

http://fiatpunto.com.pl/topic10306-15.html

.
Chicane
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 922
Tematy: 8

Post #224998 Wysłany: 04 Mar 2009 12:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no i wczoraj minął roczek mojego Grande Punto,ogólnie jestem bardzo zadowolony ,jedyna rzeczą która uległa wymianie to jest ta listwa podszybia która podczas włączonego ogrzewania unosila sie lekko od strony kierowcy,niestety miesiąc po wymianie znowu to samo Sad ,przejechałem przez ten rok prawie 13 tys.,mało ,wiem Szczerbol ,moze w tym roku będzie więcej. Po roku wymieniłem olej w silniku ,ponownie Selenia K.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat