| Autor |
Wiadomość |
sucherro
Puntoświr

Imię: Przemo
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 807
Tematy: 3 Skąd: Libiąż/Kraków
|
Witam
Ja właśnie wróciłem niedawno z salonu zamówiłem dzisiaj swoje 1 auto padło na Fiat Grande Punto 1.3 16V 90KM Multijet Dynamic mam nadzieje że będzie udanym egzemplarzem muszę czekać na niego 3 miesiące to chyba będą najdłuższe miesiące w moim dotychczasowym życiu:)
pozdrawiam forumowiczów... |
_________________ Grande Punto 1.3 16V 90KM Multijet Dynamic 3d
Fiat Siena 1.6 HL+LPG
Szczęście przychodzi w subtelności skrzydeł motyla... |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 1353
Tematy: 18 Skąd: w-m
|
sucherro
Mam GP z tym właśnie silnikiem 1.3, w wersji 90 konnej i uważam, że jest to bardzo dobry wybór. Powinieneś być zadowolony
Ale żeby czekać aż 3 miechy??? To prawie koniec roku będzie. |
_________________ Było Grande. Czas na Bravo! |
|
|
|
 |
sucherro
Puntoświr

|
daras
Dla mnie największa paranoją jest to że sprzedają auto w zimie a na letnich oponach... To tak jak by kobietę w szpilkach na lodowisko puścić. Myślę że do 2 miesięcy się wyrobią gdzieś za granicą go "strugają" tylko dają sobie taki czas dla pewności na realizację.
W ziołem 3 drzwiowy czerwony Ska metalik. Poczytałem opinie na forum o różnych wersjach i mam wrażenie że powinien to być dynamiczny silniczek i ekonomiczny no i wyposażenie jest OK. A interesowała mnie tylko wersja multijet.
Jaki masz kolor i wersję nadwozia że tak spytam dużo już wykręciłeś kilosów?
Jutro muszę jeszcze do salonu jechać bo mi gość podmienił kartki i mam zamówienie bez pieczątki i podpisu. Ale do poniedziałku mogę jeszcze "zmieniać" wszystko...  |
Fiat Siena 1.6 HL+LPG
|
|
|
 |
slon11
Puntoświr

Dni na forum: 862
Tematy: 14
|
| sucherro napisał: |
| Fiat Grande Punto 1.3 16V 90KM Multijet |
napewno bedzie dobrze ,silny ,synamiczny i mało pali pogratulowac wyboru szczerze gdybym w momencie kupna miał odpowiednią ilość kasy też kupiłbym ten model ale niestety ale nie bedę narzekał  |
_________________ GP 1.4 Dynamic
 |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 1205
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
A ja gdybym jeszcze raz miał kupować to wybrałbym jednak mocniejszą wersję Te 90 kucy już mnie niestety nie satysfakcjonuje. Jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia. Multijet 1,6 to byłby dobry wybór. |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (1999) |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 1353
Tematy: 18 Skąd: w-m
|
Jak już wcześniej pisałem: dla mnie ten silnik 1.3 jest super.
Chciałbym mieć tylko tą jeszcze mocniejszą wersję 105 konną z Lanci Y.
Chip - tuningu trochę się boję.
OFF chyba się robi  |
_________________ Było Grande. Czas na Bravo! |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 1205
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
daras, dla mnie też jest super. Ale są silniki w ofercie Fiata które są jeszcze bardziej super (nie mają tak wielkiej turbo dziury, spalają podobne ilości ON i mają więcej kucyków czyli to co każdy lubi). |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (1999) |
|
|
|
 |
sucherro
Puntoświr

|
Po pierwszych przejechanych 2000km i wrażeniach z dynamicznego silnika oraz małego spalania.Nie licząc tych spryskiwaczy z którymi prawie wszyscy mają problem
Jestem zdecydowanie na Tak i mam nadzieję że nic mojego zdania w przyszłości nie zmieni  |
Fiat Siena 1.6 HL+LPG
|
|
|
 |
Bronx
Sympatyk kropek
Dni na forum: 972
Tematy: 2
|
No i pierwszy rok z GP mam juz za soba...
Wybieram zdecydowanie opcje TAK.
Poza lekko zacinajacym sie schowkiem i spalonym bezpiecznikiem ,nie bylo zadnych problemow.
Po GP przekonalem sie do FIATA ,jedynie wkurzaja mnie male rynienki w drzwiach (tam wogole sie cos miesci?? nawet puszka red bulla nie wchodzi)
Jesli chodzi o sam silnik 1.4 8v to wszystko wydaje sie by ok.
Do slabych osiagow idzie sie przyzwyczaic (wczesniej jezdzilem 150 km autem stad moj problem) Ale moim zdniem w GP to nie auto stworzone do agresywnej jazdy wiec nie placze tak bardzo za moca.
Silnik pali bez problemu nawet na mrozie i zadne bledy kompa mi nie wyskakuja.
Ogolnie jak czytam to forum to wydaje mi sie ,ze niektorzy troche przesadzaja,albo ja mam wielkie szczescie mam nadzieje,ze bede mial je nadal  |
|
|
|
|
 |
Adam3206
Puntomaniak

Imię: Adam
Dni na forum: 1049
Tematy: 7 Skąd: Wielkopolska
|
Mam GP już od dwóch lat I ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony.
Złości mnie i irytuje mnie jedynie klakson, który od czasu do czasu nie działa.
Ogolnie jestem na TAK |
_________________ GP 5d 1,4 8v Active + pakiet Comfort,
czarny Crossover |
|
|
|
 |
jack005
Puntomaniak
Dni na forum: 664
Tematy: 9 Skąd: Andrychow
|
witam!Mija dwa miesiace odkad jeżdze GP narazie jestem b.zadowolony[jedyna usterka tylna wycieraczka uchwyt trzymajacy pioro plastikowy pekl- ale skleilem jak bedzie w ASO na przegladzie to wymienia? chyba nie bede jezdzil z drobnostka. Spalanie mimo zimy i dotarcia do 5l trasa srednio 4.4l ON silnik zaprasza do dynamicznej jazdy!!!!! ustawilem sobie spalanie to mi przechodzi ale nie zawsze.Porownanie do skody felicji 1.6 przejscie tak jak z 126pna skode[chociaz jak byla nowsza to tez sie fajnie jeżdzilo ale po przejsciu na GP to jak mam okazje jedzdzic skoda to wydaje mi sie ze jest zepsuta!!!!!!!!! Syn tez tak mowi bo on nią musi jezdzic. GP jest z rocznika 2007[rok czekalo na mnie] wiec nie ma problemu stokow w zawieszeniu chociaz glosno gra muzyka wg lepiej niz w astrze3 za 51 tys.Szkoda że tak malo jezdze narazie 1000 km , tak naprawde mialem kupowac hyunadaia i30 strasznie mi sie podobalo i gdybym miam wtedy pojecie o atrakcyjnosci pierwszej oferciy i30 2007[nówka] 42 tyś upust 16tyś zl to bym go kupil , na drugi dzien go juz nie bylo.Narazie przez 5lat jeżdze GP 1.3 75km zobaczymy co bedzie dalej!!!.Pozdrawiam!! |
|
|
|
|
 |
Jarek T.
Puntomaniak
Imię: Jarosław
Dni na forum: 674
Tematy: 0 Skąd: Pomorskie
|
Moje GP 1,4 8V ma już dwa lata. Oddałem głos na odpowiedz nr. 1- TAK jestem zadowolony. Kusząca wprawdzie była odpowiedz nr. 2 - mogło by być lepiej, ale biorąc pod uwagę klasę auta, jego cenę, wyposażenie i przyjemność z jazdy postanowiłem, że nie będę marudził. W Mercedesie S-klasa, też dało by się coś znalezć, a kosztuje przecież kilka razy więcej. |
|
|
|
|
 |
mario-sz
Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 577
Tematy: 27 Skąd: Racibórz
|
Witam. Przejechane 3500km jestem na TAK chociaż:
- duże spalanie,
- zawieszenie ZA TWARDE i STUKAJĄCE
- od 2 dni charczy lewy głośnik od strony kierowcy
- pod tylną kanapę musiałem dac gąbkę bo jak siedziała żona z dzieckiem obok to tłukło niemiłosiernie.
POZDRAWIAM |
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
 |
|
|
|
 |
mufc7
Puntoświr

Dni na forum: 1108
Tematy: 2
|
| mario-sz napisał: |
| zawieszenie ZA TWARDE |
ja bym powiedział, że za miękkie...
mój ma przebieg 2500 km... i jestem bardzo zadowolony... spalanie ostatnio mi spadło z prawie 10 l na 9... , osiągi dobre... nic nie stuka i w ogóle jest fajny samochód...
czasami jak otworze okno to słyszę piszczące hamulce trochę...
ale przez 99% czasu okno mam zamknięte więc mi nie przeszkadza...  |
|
|
 |
Chicane
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 922
Tematy: 8 Skąd: Grzegorzew
|
no i wczoraj minął roczek mojego Grande Punto,ogólnie jestem bardzo zadowolony ,jedyna rzeczą która uległa wymianie to jest ta listwa podszybia która podczas włączonego ogrzewania unosila sie lekko od strony kierowcy,niestety miesiąc po wymianie znowu to samo ,przejechałem przez ten rok prawie 13 tys.,mało ,wiem ,moze w tym roku będzie więcej. Po roku wymieniłem olej w silniku ,ponownie Selenia K. |
_________________ LOST YOU SOMEWHERE
Grande Punto 1,4 Active +pak.comfort,szary Revival |
|
|
|
 |
|
|