| Poll :: Czy jesteś zadowolony ze swojego Grande Punto? |
| Tak! |
|
48% |
[ 94 ] |
| Tak, ale mogło by być lepiej |
|
29% |
[ 58 ] |
| Nie jest tak źle |
|
2% |
[ 4 ] |
| Nie! |
|
6% |
[ 13 ] |
| Nie mam zdania - nie mam GP |
|
13% |
[ 26 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 195 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Lokus
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 1169
Tematy: 1
|
kolor to wiadomo Czerwony Ska rządzi . te halogeny to jedyna róznica jesli chodzi o Estive i Dynamic? wczoraj czytalem jakis artykuł o eco-drive ktory mozna "wgrac" na Blue&me kojarzycie to? a z tym B&M to co on tak wlasciwie potrafi? |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
mario-sz
Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 577
Tematy: 27 Skąd: Racibórz
|
Wszystko masz na stronie Fiata oraz forum: użyj opcji SZUKAJ  |
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
 |
|
|
|
 |
Raku
Sympatyk kropek
Dni na forum: 521
Tematy: 2
|
Grande Punto 1,3 Multijet
Rok produkcji: 2007
Przebieg: 43000
Mega zadowolony pod każdym względem...oszczędny, ładnie wyglada, ze sportowym zacięciem , będę nim jeździł aż trzeba będzie go zarejestrowac jako zabytek  |
_________________ Grande Punto 1,3 Multijet 75 KM |
|
|
|
 |
satana
Sympatyk kropek

Dni na forum: 458
Tematy: 1 Skąd: Radom
|
Witam, wszystkich na forum.
GP mam od soboty więc na razie jest OK.
Ale montaż w dalszym ciągu pozostawiam wiele do życzenia.
Pozdrawiam |
_________________ 1.2 65 Estiva Blue&Me 2009 |
|
|
|
 |
pepe
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 574
Tematy: 2 Skąd: Lublin
|
Witam.
GP Estiva B&M 1.4 8V (mam go od 2 miesięcy) aktualny przebieg: 3600km
Tak, ale mogłoby być lepiej.
PLUSY (w zdecydowanej przewadze): wygląd, przestronność, użyte materiały, wyposażenie, ergonomia, fabryczne radio +B&Me, hamulce.
MINUSY: z drobnych usterek to tylko "nadpobudliwy" kierunkowskaz (ci co mają tą usterkę wiedzą o co chodzi). Poza tym w porównaniu do mkII mała ilość schowków, nerwowe zawieszenie przy poprzecznych nierównościach.
Ogólnie jestem zadowolony z wyboru, który zresztą był świadomy i poprzedzony licznymi testami.
Pozdrawiam. |
_________________ Grafitowe Punto II 1,2/8V 5d. - było
Brązowy FADO GP Estiva B&M 1,4/8V 5d. - JEST |
|
|
|
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 1534
Tematy: 54 Skąd: Chełm/Sławno/Słupsk
|
|
|
|
 |
Sebooo
Puntoświr

Imię: Seba
Dni na forum: 243
Tematy: 8 Skąd: Warszawa
|
Jestem bardzo zadowolony ze swojego Grandziocha
Nie mam żadnych problemów z nim..
Jest to 1.4 8V 77KM wersja ACTIVE z 2006r..
Bardzo dobrze się go prowadzi, niskie spalanie, silniczek cichutko pracuje, nic nie stuka, nic nie trzeszczy.. Tylko lać benzynę i jeździć
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
WOjcBOnd
Sympatyk kropek

Imię: Wojciech
Dni na forum: 183
Tematy: 4 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Dopiero od miesiąca jeżdżę moja Dużą Kropką, więc nie mogę za dużo powiedzieć, ale jak na razie jestem bardzo zadowolony. Poprzednio miałem Punto II FL 1,2 8V i gdyby nie to, że uzbierało się trochę grosza, to nie zmieniałbym samochodu. Poza coroczną wymianą oleju i poszczególnymi zaleceniami producenta z instrukcji nie musiałem wkładać w samochód żadnych pieniędzy. Bardzo chętnie wziął go teściu bo wiedział jak sie sprawuje.
Mam nadzieję, że nowy nabytek będzie się tak samo sprawował jak poprzednik.
Po jakim czasie porównam jazdę moja Kropką z samochodami firmowymi, którymi mam okazje jeździć. |
_________________ 2006-2010:Punto II FL Dynamic, 2003, srebrny metalik, 56 kkm
2010 -....: GP Estiva Blue&Me, 2009, grafit metalik, 500km |
|
|
|
 |
rash
Sympatyk kropek

Dni na forum: 435
Tematy: 1
|
jestem posiadaczem GP Active 1,4 8V z 2008, w tej chwili prawie 50kkm przejechane, bardzo dobrze się prowadzi, komfort jazdy też niczego sobie, prócz tego serwis w Poznaniu do bani - samochód GIT, serwis BLE  |
_________________ Grande Punto Active 1,4 8V 77KM |
|
|
|
 |
gorbash66
Sympatyk kropek

Dni na forum: 350
Tematy: 0 Skąd: Brodnica
|
Grande Punto 1.4 Dynamic + Blue&Me
19056 km na liczniku-od wrzesnia 2009.
Z awarii jakie wystapily
- zmiana pozycji nawiewu
Zablokowana galka, przeskok i przestala dzialac galka zmiany pozycji nawiewu-okazalo sie,ze ciegno wyskoczylo z miejsca gdzie powinno byc, 15 min naprawa w ASO
- stuki w przednim zawieszeniu
Slynne odbojniki amortyzatora
Tak po za tym to nic, samochod bardzo wygodny w trasie i ekonomiczny. W miescie przede wszystkim duza zaleta to nie duze gabaryty Kropka. Jak na pierwsze auto bardzo dobry wybór! W zime przy takich duzych mrozach jakie byly - palil zawsze, a nie stoi w garazu. Tylko,ze praktycznie caly czas jezdzony,ale mimo wszystko dzielnie sie spisywal...Czyli krotko jestesmy z zona zadowoleni:) |
|
|
|
|
 |
marjan1985
Puntoświr

Dni na forum: 1132
Tematy: 34 Skąd: Katowice
|
Hmm...czy jestem zadowolony ze swojego Punciusia?
Nie jest źle, ale w kilku kwestiach mnie do siebie zraził. Otóż co zauważyłem na samym początku, to bardzo słaba jakość lakieru. Podkład jest jasny i widać każdą ryskę. Samochód nie jest myty w myjni, a jednak moje poprzednie 13 letnie Punto nie było tak podatne na zarysowania. Co do rys, to jeszcze zastanawiają mnie szyby. Rozumiem, że mogą pojawić się na nich rysy, ale mam wrażenie, jakby te szyby były zbyt delikatne. Mam samochód od pół roku, a na bocznej szybie jest długa głęboka rysa i dosyć niedawno pojawiły się dwie na przedniej. Zastanawiam się czy nie jechac z tym do ASO, ale obawiam się, że mnie wyśmieją. Kolejna sprawa, to drzwi, które nie zamykają się już jak na początku, a tylne klamki przy otwieraniu łapią wyżej od przednich. Pewnie jest to kwestią regulacji, ale tak się zastanawiam co będzie się z tym samochodem dzialo za kilka lat. Dzisiaj zajrzałem pod fotel i zwrócił moją uwagę nalot na podłodze. Okazało się, że kruszy mi się gąbka. Pod drugim fotelem (od pasażera) tego nie ma, być może dlatego, że jeżdżę sam, ale znalazłem nakrętkę...ciekawe skąd odpadła...
Nie wiem, czy też macie podobne objawy, ale co sądzicie o tym, czy by nie udać się z tym do ASO? Wiem, że z lakierem nic nie wskuram, bo raz już byłem, to gość powiedział, że jest to wada mechaniczna, jakby ktoś specjalnie porobił mi te ryski i zaproponował, że wezmą samochód na oględziny, ale wyślą go wtedy chyba do Goczałkowic i to może trochę potrwać. Niestety samochód jest mi potrzebny, a jego propozycja pewnie była taka, żeby mnie jak najszybciej spławić... |
|
 |
mario-sz
Puntoświr

Dni na forum: 577
Tematy: 27 Skąd: Racibórz
|
[quote="marjan1985"]to jeszcze zastanawiają mnie szyby. Rozumiem, że mogą pojawić się na nich rysy, ale mam wrażenie, jakby te szyby były zbyt delikatne. Mam samochód od pół roku, a na bocznej szybie jest długa głęboka rysa i dosyć niedawno pojawiły się dwie na przedniej. Zastanawiam się czy nie jechac z tym do ASO, ale obawiam się, że mnie wyśmieją[quote]
http://fiatpunto.com.pl/post339812.html?highlight=#339812
podzrawiam |
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
 |
|
|
|
 |
|
|
|
[ Strona wygenerowana w: 1.116065 sekund ] :: [ 61