Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Cichociemny Punciak Adiego Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 588
Tematy: 15

Post #178636 Wysłany: 15 Paź 2008 17:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dela napisał:
A to ja mam w takim razie pytanie, bo masz 3d punto - taki fotel składa jak każdy w 3d, czy zostaje opcja a'la maluch ? a może wogóle nie ma dostępu do wersalki z tyłu ? Smile

No wlasnie "mankament" tego fotelika jest taki że nie sie nie składa Razz Mnie to zbytnio nie przeszkadza gdyż nawet nie pamiętam żebym kiedykolwiek odsuwał fotel kierowcy Mr. Green A to dlatego że już w maluchu miałem lotnika bez mozliwosci podnoszenia i się po prostu odzwyczaiłem Smile
Na upartego mógłbym zaopatrzyc sie w takie mocowania:
Image
i wtedy byłoby tak jak mówisz- "jak w maluchu", ale nie to jest takie rozwiązanie na pół gwizdka bo i tak nie byłoby tak funkcjonalne jak w przypadku oryginalnych foteli. Także chyba zostanę przy zwykłych mocowaniach (nawet bez sanek, i tak tylko ja jeżdzę) i tyle Mr. Green Zresztą z tyłu dosłownie kilka razy ktokolwiek jechał (poza psem Razz ) , a w razie czego pozostaje odsuwany fotel pasażera Smile

[ Dodano: 15 Paź 2008 18:02 ]
Przyjechały felicity Twisted Evil Co prawda musiałem po nie ganiac az za Poznan, mimo że pół godziny zanim dostałem telefon byłem po sąsiedzku, ale co tam Smile Od razu myk do Pol-Caru na przekładkę.. więc tak Smile Dopóki punciak wisiał na podnośniku miałem mieszane uczucia, ale jak już go posadzili z powrotem na łapki to nie miałem pytań Smile Coś pięknego Smile Acha, w koncu zdecydowałem się na wzór nie-poler (sam sie sobie dziwie), uznałem że same srebrne będą mniej "kiczowate" (z braku lepszego słowa, nie ubliżając nikomu) Smile
Cichociemniak wydaje się jeszcze niższy niż jest, opona (mimo że jest ta sama) wizualnie jakos bardziej chowa się w nadkole, nie wiem czym to tłumaczyc, ale takie odnosze wrażenie Smile No i w końcu moge w miare dumnie stanac obok astry IIcl. sąsiada z fabrycznymi 15tkami Mr. Green

Jest też jeden minus Smile Światło dzienne ujrzały zaciski i bębny Rolling Eyes Zaciski zaciskami, ale bębny wyglądają juz naprawde nieciekawie Rolling Eyes Na wiosnę trzeba będzie pomalowac..

Foty feluni dziś wieczorem/ względnie jutro.. Byłyby od razu ale ostatnio na weselu w niewiadomych okolicznościach skasowałem sobie kamerke w komie Rolling Eyes

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 822
Tematy: 93

Post #180597 Wysłany: 17 Paź 2008 14:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no pięknie pięknie, dawno tu nie zaglądałem - pełno nowości. Sprzęcik ok, foteliki spoko, czekam na fotki zamontowanych Razz
ja u siebie też dałem fotki no i przedstawiłem Cinquecento - zapraszam Smile

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
adi.degora
Moderator

Post #180686 Wysłany: 18 Paź 2008 16:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeden fotelik Wink Który dzisiaj z wielkimi trudamy zamontowalimy w "Dziadek Garage" Smile Zajęło nam to bagatela, 3 godzinki Shocked Pomysł na mocowania mój, wykonanie wspólne, ale ogólnie rzecz biorąc: rzeźba, rzeźba, rzeźba Smile Wrażenia po montażu? Hm Mr. Green W drodze powrotnej jak na zlosc stalem praktycznie non stop w korku, napadłem sobie jeden, dosłownie jeden zakręcik, ale za to w ogole sie nie przemiescilem w siedzonku Smile No trzyma jak głupi Smile Do tego siedzi sie tak nisko że w końcu nie musze wykrzywiac szyi przy czekaniu na zielone światło Smile) Może wieczorem będą foty całości- takie robocze, na full sesję już jestem umówiony z kolegą Hustla (www.hustlaonline.pl , sprowadzał mi fele), ale to trzeba furę umyc Razz

[ Dodano: 18 Paź 2008 17:58 ]
Wreszcie kilka foteczek, jeszcze "gorące" Mr. Green

Felicity Smile

ImageImage

ImageImage

Fotelik Smile Do tego mechanizmu oparcia jest taka plastikowa nakładka, także nie będzie tak straszyc, tylko zapomniałem ją zalozyc Razz
ImageImage

Radyjko (i żółwik Razz ) Smile
ImageImage

I takie tam, jesienne:
ImageImageImage

I jak? Podoba się? Smile

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green

Ostatnio zmieniony przez adi.degora dnia 24 Paź 2008 18:08, w całości zmieniany 2 razy
bbanditoss
Moderator

Dni na forum: 549
Tematy: 30

Post #181004 Wysłany: 18 Paź 2008 17:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi co tu dużo pisać, zmiany na zdecydowany wielki plus Wink - podoba mi się Wink

Sympatyk kropek

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 333
Tematy: 4

Post #181006 Wysłany: 18 Paź 2008 17:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

...wszystko pieknie....

ale mam jedno "ale"

za gruby profil opon (sorry Adi), wiec na przyszły sezon odkladamy na opony(te Ci pomoge załatwić) i na spręzyny Smile

a wtedy...."muza, przelot tłumik, gleba - więcej do szczęścia nie trzeba"

Złoty Kropek i niebieski Hornecik
http://fiatpunto.com.pl/topic6151.html
adi.degora
Moderator

Post #181011 Wysłany: 18 Paź 2008 17:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
adi co tu dużo pisać, zmiany na zdecydowany wielki plus Wink - podoba mi się Wink

Podziękował Smile

senkaiden napisał:
...wszystko pieknie....

ale mam jedno "ale"

za gruby profil opon (sorry Adi), wiec na przyszły sezon odkladamy na opony(te Ci pomoge załatwić) i na spręzyny Smile

a wtedy...."muza, przelot tłumik, gleba - więcej do szczęścia nie trzeba"

Sprężyny już są, zaledwie -40mm (no i tylko z przodu), a i tak przy kazdym wyjezdzie z domu zahaczam obudową od kata o podłoże, kilka razy też już "zawisłem" na krawężnikach, także większej gleby nie chcę Razz Jeśli już to po prostu wrzuciłbym większe fele, ale o tym nie ma co myślec poki co Smile No k&^)* dopiero co wstawiłem te Mr. Green Ale również dziekuje za opinie Smile

STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 573
Tematy: 39

Post #181015 Wysłany: 18 Paź 2008 17:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No, wygląda dużo lepiej, radyjko też zacne Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 822
Tematy: 93

Post #181025 Wysłany: 18 Paź 2008 17:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jestem pod wrażeniem Smile drugiego fotelika nie będzie? spoko lefcie Wink
zapraszam do mnie

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
adi.degora
Moderator

Post #181027 Wysłany: 18 Paź 2008 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

STax napisał:
radyjko też zacne Szczerbol

Hehe w koncu masz prawie takie samo Razz

Krzycho90 napisał:
jestem pod wrażeniem Smile drugiego fotelika nie będzie? Wink

Raczej nie.. Jeżdzę w zasadzie tylko z dziewczyną albo z matką, Kinga to tam jeszcze, ale matki gramolojącej sie z kubełka nie widzę szczerze mówiąc Razz Poza tym musi byc jakis dostęp do tylnej kanapy (okazało się że Jacky`ego można na swoj sposob "zlozyc", ale przesunac go juz nie przesune..) wiec jeden seryjny fotelik musi zostac Smile

[ Dodano: 18 Paź 2008 20:04 ]
ImageImage

Z tyłu po-warsztatowy nieład, kołpaki, pudło ze śrubami od stalówek, pudło po felach Razz

koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Dni na forum: 502
Tematy: 8

Post #181049 Wysłany: 18 Paź 2008 19:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No no Smile Musze powiedzieć że całkiem całkiem:) spodziewałem się czegoś mniej efektOwnego Wink Tylko powiedz co zrobiłeś że przód niżej siedzi niż tył poza tymi -40 ?!Very Happy Pewnie jakaś photo sztuczka Laughing no i poka może bagażnik Wink
Fajna rzecz taki fotelik... Dużo niżej się siedzi?

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html

Ostatnio zmieniony przez koss dnia 18 Paź 2008 19:52, w całości zmieniany 1 raz
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 310
Tematy: 20

Post #181053 Wysłany: 18 Paź 2008 19:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no muszę się zgodzić z koss-em że wygląda całkiem całkiem Very Happy miło dla oka Very Happy

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 479
Tematy: 26

Post #181054 Wysłany: 18 Paź 2008 19:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to teraz ja: Uwaga bedzie OSTRO! Adi te felgi... to... Najlepsze felgi Do PIIFL - są super , bardzo mi sie podobają. Autko nabrało takiego "solidnego" charakteru Naprawdę to duzy plus.

Fotel - mnie akurat takie gadżety nie jaraja ale jak spełnia swoje funkcje i dobrze sie w nim czujesz to nie ma sprawy. Natomiast obawiam sie o jedno: Czy twój domowy montaż jest aby bezpieczny i w krytycznej (tfu tfu) sytuacji nie wyrwie cię po prostu z fotelem. Tu wg mnie nie ma zartów. Ale zmiany oczywiscie na plus

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 310
Tematy: 20

Post #181055 Wysłany: 18 Paź 2008 19:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a na felunku naprawde łądnie sie prezentuje Very Happy

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 479
Tematy: 26

Post #181063 Wysłany: 18 Paź 2008 19:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kurde nie moge się napatrzeć na te fele. Super wybór.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
adi.degora
Moderator

Post #181066 Wysłany: 18 Paź 2008 20:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

koss napisał:
No no Smile Musze powiedzieć że całkiem całkiem:) spodziewałem się czegoś mniej efektywnego Wink

No dzięki Razz
Cytat:
Tylko powiedz co zrobiłeś że przód niżej siedzi niż tył poza tymi -40 ?!Very Happy Pewnie jakaś photo sztuczka Laughing no i poka może bagażnik Wink

Na tyle są jeszcze gumy wcisniete w sprężyny, i to go (trochę, bo trochę, ale jednak) podwyższa, na wiosnę je na próbę wyjme, jesli nie pojawi sie efekt motorówki to juz nie wrócą Razz
Co do bagaja to owszem, jest pare fotek:
Image

Cytat:
Fajna rzecz taki fotelik... Dużo niżej się siedzi?

No jak go przymocowaliśmy to myślałem że będzie wręcz za nisko, że nic spod kierownicy nie zobacze Razz Ale że mam to szczęście że jestem dosc wysoki, wiec dałem radę Smile Różnicę w wysokosci siedziska na pewno idzie odczuc, jutro sprobuje jakos pomierzyc jak to się ma w stosunku do seryjnego fotela.

SOMEONE007 napisał:
no muszę się zgodzić z koss-em że wygląda całkiem całkiem Very Happy miło dla oka Very Happy

Cool

Grzegorz1976 napisał:
No to teraz ja: Uwaga bedzie OSTRO! Adi te felgi... to... Najlepsze felgi Do PIIFL - są super , bardzo mi sie podobają. Autko nabrało takiego "solidnego" charakteru Naprawdę to duzy plus.

Miło mi to "slyszec" Smile
Cytat:

Fotel - mnie akurat takie gadżety nie jaraja ale jak spełnia swoje funkcje i dobrze sie w nim czujesz to nie ma sprawy. Natomiast obawiam sie o jedno: Czy twój domowy montaż jest aby bezpieczny i w krytycznej (tfu tfu) sytuacji nie wyrwie cię po prostu z fotelem. Tu wg mnie nie ma zartów. Ale zmiany oczywiscie na plus

No trochę podzielam Twoje obawy Rolling Eyes Póki co pojeżdzę tak, za pare tygodni rozbiore całosc, obejrze czy nie ma jakichs niepokojących sygnałów.. Teoretycznie rzecz biorąc skręcałem to wszystko większą ilością śrub niz bylo oryginalnie, w kilku przypadkach uzywajac nawet mocniejszych śrub (np. mocowanie klipsa od pasa bezp. , jedna ze śrub przy tunelu ), no ale wiadomo że to nie fabryka, nawet nie aftermaket, tylko garażowa rzeźba Rolling Eyes Ideałem byłoby znalezienie mocowania dedykowanego do PII, ale tak jak pisałem, w kwestii dolnych mocowan to nawet o universale trudno, i tylko dlatego w ogole kombinowałem sam Rolling Eyes

[ Dodano: 18 Paź 2008 20:58 ]
SOMEONE007 napisał:
a na felunku naprawde łądnie sie prezentuje Very Happy

Grzegorz1976 napisał:
Kurde nie moge się napatrzeć na te fele. Super wybór.

Embarassed

[ Dodano: 18 Paź 2008 21:00 ]
A właśnie... a propos mocowania pasów... Posprawdzajcie u siebie jak macie powkręcane śruby przy klipsach... Spodziewałem sie że się z tym namorduję żeby odkręcic, a odeszło praktycznie z miejsca Rolling Eyes

[ Dodano: 18 Paź 2008 21:27 ]
koss napisał:
poka może bagażnik Wink

Na poprzedniej stronie jest trochę więcej bagażnika Wink

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat