A to ja mam w takim razie pytanie, bo masz 3d punto - taki fotel składa jak każdy w 3d, czy zostaje opcja a'la maluch ? a może wogóle nie ma dostępu do wersalki z tyłu ?
No wlasnie "mankament" tego fotelika jest taki że nie sie nie składa Mnie to zbytnio nie przeszkadza gdyż nawet nie pamiętam żebym kiedykolwiek odsuwał fotel kierowcy A to dlatego że już w maluchu miałem lotnika bez mozliwosci podnoszenia i się po prostu odzwyczaiłem
Na upartego mógłbym zaopatrzyc sie w takie mocowania:
i wtedy byłoby tak jak mówisz- "jak w maluchu", ale nie to jest takie rozwiązanie na pół gwizdka bo i tak nie byłoby tak funkcjonalne jak w przypadku oryginalnych foteli. Także chyba zostanę przy zwykłych mocowaniach (nawet bez sanek, i tak tylko ja jeżdzę) i tyle Zresztą z tyłu dosłownie kilka razy ktokolwiek jechał (poza psem ) , a w razie czego pozostaje odsuwany fotel pasażera
[ Dodano: 15 Paź 2008 18:02 ]
Przyjechały felicity Co prawda musiałem po nie ganiac az za Poznan, mimo że pół godziny zanim dostałem telefon byłem po sąsiedzku, ale co tam Od razu myk do Pol-Caru na przekładkę.. więc tak Dopóki punciak wisiał na podnośniku miałem mieszane uczucia, ale jak już go posadzili z powrotem na łapki to nie miałem pytań Coś pięknego Acha, w koncu zdecydowałem się na wzór nie-poler (sam sie sobie dziwie), uznałem że same srebrne będą mniej "kiczowate" (z braku lepszego słowa, nie ubliżając nikomu)
Cichociemniak wydaje się jeszcze niższy niż jest, opona (mimo że jest ta sama) wizualnie jakos bardziej chowa się w nadkole, nie wiem czym to tłumaczyc, ale takie odnosze wrażenie No i w końcu moge w miare dumnie stanac obok astry IIcl. sąsiada z fabrycznymi 15tkami
Jest też jeden minus Światło dzienne ujrzały zaciski i bębny Zaciski zaciskami, ale bębny wyglądają juz naprawde nieciekawie Na wiosnę trzeba będzie pomalowac..
Foty feluni dziś wieczorem/ względnie jutro.. Byłyby od razu ale ostatnio na weselu w niewiadomych okolicznościach skasowałem sobie kamerke w komie
ja u siebie też dałem fotki no i przedstawiłem Cinquecento - zapraszam
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
Jeden fotelik Który dzisiaj z wielkimi trudamy zamontowalimy w "Dziadek Garage" Zajęło nam to bagatela, 3 godzinki Pomysł na mocowania mój, wykonanie wspólne, ale ogólnie rzecz biorąc: rzeźba, rzeźba, rzeźba Wrażenia po montażu? Hm W drodze powrotnej jak na zlosc stalem praktycznie non stop w korku, napadłem sobie jeden, dosłownie jeden zakręcik, ale za to w ogole sie nie przemiescilem w siedzonku No trzyma jak głupi Do tego siedzi sie tak nisko że w końcu nie musze wykrzywiac szyi przy czekaniu na zielone światło ) Może wieczorem będą foty całości- takie robocze, na full sesję już jestem umówiony z kolegą Hustla (www.hustlaonline.pl , sprowadzał mi fele), ale to trzeba furę umyc
[ Dodano: 18 Paź 2008 17:58 ]
Wreszcie kilka foteczek, jeszcze "gorące"
Felicity
Fotelik Do tego mechanizmu oparcia jest taka plastikowa nakładka, także nie będzie tak straszyc, tylko zapomniałem ją zalozyc
Radyjko (i żółwik )
I takie tam, jesienne:
I jak? Podoba się?
Podziękował
senkaiden napisał:
...wszystko pieknie....
ale mam jedno "ale"
za gruby profil opon (sorry Adi), wiec na przyszły sezon odkladamy na opony(te Ci pomoge załatwić) i na spręzyny
a wtedy...."muza, przelot tłumik, gleba - więcej do szczęścia nie trzeba"
Sprężyny już są, zaledwie -40mm (no i tylko z przodu), a i tak przy kazdym wyjezdzie z domu zahaczam obudową od kata o podłoże, kilka razy też już "zawisłem" na krawężnikach, także większej gleby nie chcę Jeśli już to po prostu wrzuciłbym większe fele, ale o tym nie ma co myślec poki co No k&^)* dopiero co wstawiłem te Ale również dziekuje za opinie
zapraszam do mnie
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
jestem pod wrażeniem drugiego fotelika nie będzie?
Raczej nie.. Jeżdzę w zasadzie tylko z dziewczyną albo z matką, Kinga to tam jeszcze, ale matki gramolojącej sie z kubełka nie widzę szczerze mówiąc Poza tym musi byc jakis dostęp do tylnej kanapy (okazało się że Jacky`ego można na swoj sposob "zlozyc", ale przesunac go juz nie przesune..) wiec jeden seryjny fotelik musi zostac
[ Dodano: 18 Paź 2008 20:04 ]
Z tyłu po-warsztatowy nieład, kołpaki, pudło ze śrubami od stalówek, pudło po felach
No no Musze powiedzieć że całkiem całkiem:) spodziewałem się czegoś mniej efektOwnego Tylko powiedz co zrobiłeś że przód niżej siedzi niż tył poza tymi -40 ?! Pewnie jakaś photo sztuczka no i poka może bagażnik
Fajna rzecz taki fotelik... Dużo niżej się siedzi?
No to teraz ja: Uwaga bedzie OSTRO! Adi te felgi... to... Najlepsze felgi Do PIIFL - są super , bardzo mi sie podobają. Autko nabrało takiego "solidnego" charakteru Naprawdę to duzy plus.
Fotel - mnie akurat takie gadżety nie jaraja ale jak spełnia swoje funkcje i dobrze sie w nim czujesz to nie ma sprawy. Natomiast obawiam sie o jedno: Czy twój domowy montaż jest aby bezpieczny i w krytycznej (tfu tfu) sytuacji nie wyrwie cię po prostu z fotelem. Tu wg mnie nie ma zartów. Ale zmiany oczywiscie na plus
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
SOMEONE007 Puntoświr
Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 310
Tematy: 20 Skąd: Rybnik / Katowice
No no Musze powiedzieć że całkiem całkiem:) spodziewałem się czegoś mniej efektywnego
No dzięki
Cytat:
Tylko powiedz co zrobiłeś że przód niżej siedzi niż tył poza tymi -40 ?! Pewnie jakaś photo sztuczka no i poka może bagażnik
Na tyle są jeszcze gumy wcisniete w sprężyny, i to go (trochę, bo trochę, ale jednak) podwyższa, na wiosnę je na próbę wyjme, jesli nie pojawi sie efekt motorówki to juz nie wrócą
Co do bagaja to owszem, jest pare fotek:
Cytat:
Fajna rzecz taki fotelik... Dużo niżej się siedzi?
No jak go przymocowaliśmy to myślałem że będzie wręcz za nisko, że nic spod kierownicy nie zobacze Ale że mam to szczęście że jestem dosc wysoki, wiec dałem radę Różnicę w wysokosci siedziska na pewno idzie odczuc, jutro sprobuje jakos pomierzyc jak to się ma w stosunku do seryjnego fotela.
SOMEONE007 napisał:
no muszę się zgodzić z koss-em że wygląda całkiem całkiem miło dla oka
Grzegorz1976 napisał:
No to teraz ja: Uwaga bedzie OSTRO! Adi te felgi... to... Najlepsze felgi Do PIIFL - są super , bardzo mi sie podobają. Autko nabrało takiego "solidnego" charakteru Naprawdę to duzy plus.
Miło mi to "slyszec"
Cytat:
Fotel - mnie akurat takie gadżety nie jaraja ale jak spełnia swoje funkcje i dobrze sie w nim czujesz to nie ma sprawy. Natomiast obawiam sie o jedno: Czy twój domowy montaż jest aby bezpieczny i w krytycznej (tfu tfu) sytuacji nie wyrwie cię po prostu z fotelem. Tu wg mnie nie ma zartów. Ale zmiany oczywiscie na plus
No trochę podzielam Twoje obawy Póki co pojeżdzę tak, za pare tygodni rozbiore całosc, obejrze czy nie ma jakichs niepokojących sygnałów.. Teoretycznie rzecz biorąc skręcałem to wszystko większą ilością śrub niz bylo oryginalnie, w kilku przypadkach uzywajac nawet mocniejszych śrub (np. mocowanie klipsa od pasa bezp. , jedna ze śrub przy tunelu ), no ale wiadomo że to nie fabryka, nawet nie aftermaket, tylko garażowa rzeźba Ideałem byłoby znalezienie mocowania dedykowanego do PII, ale tak jak pisałem, w kwestii dolnych mocowan to nawet o universale trudno, i tylko dlatego w ogole kombinowałem sam
[ Dodano: 18 Paź 2008 20:58 ]
SOMEONE007 napisał:
a na felunku naprawde łądnie sie prezentuje
Grzegorz1976 napisał:
Kurde nie moge się napatrzeć na te fele. Super wybór.
[ Dodano: 18 Paź 2008 21:00 ]
A właśnie... a propos mocowania pasów... Posprawdzajcie u siebie jak macie powkręcane śruby przy klipsach... Spodziewałem sie że się z tym namorduję żeby odkręcic, a odeszło praktycznie z miejsca
[ Dodano: 18 Paź 2008 21:27 ]
koss napisał:
poka może bagażnik
Na poprzedniej stronie jest trochę więcej bagażnika
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach