|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 04:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Mihu |
#31579 Wysłany:
05 Lip 2007, 15:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 13 Maj 2007, Posty: 126
|
Maxiu napisał(a): http://www.widelec.org/ddr_cult_style,id,1129.html
to tez miły nurcik : CultStyle 
_________________ Brava 1.6 SX
Punto HGT
Bravo HGT
Seicento 900sx> Alfa Romeo SW 1.9 JTD 16v
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
it must be a passion ...................
|
|
Góra |
|
 |
|
|
adi.degora |
#31629 Wysłany:
05 Lip 2007, 20:51; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
Maxiu napisał(a): mrc26 napisał(a): Raczej nie. To nie jest zwykła rdza, tylko powierzchowna, nie ingeruje w głębsze warstwy blachy. Środowiskiem dla powstawania normalnej rdzy jest obecność lakieru. O ile sktupulatnie go usunął z tego wozu to moze pojezdzic jeszcze nadspodziewanie długo. adi.degora napisał(a): Masz racje  To jakas bzdura - jak można pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji. Korozja, o której tutaj mowa powstaje tylko i wyłącznie dzięki działaniu czynników środowiska (powietrze, wilgoś) na nieosłoniętą blachę. To własnie brak lakieru lub jego ubytek przyspiesza rozwój korozji. Dobrze położona powloka nie dopuści do jej rozwoju. Więc jak mozna pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji Maxiu napisał(a): Środowiskiem dla rdzy jest powietrze, a z tego co wiem blachy z takim nalotem są lakierowane lakierem bezbarwnym, który odcina dostęp powietrza, przez co hamuje dalszy rozwój korozji Wink adi.degora napisał(a): Nie masz racji  Rostów sie nie lakieruje  Rozmawialem o tym z Pevo w niedziele i powiedzial dokladnie to samo co adi.degora  Jesli rdza jest pod lakierem, to auto "gnije" ale ta rdza wogole nie postepuje. Auto jest takie juz rok i cala zime stalo pod chmurka, a zadne zmiany nie zaszly  Rozumiem, że świadomie została przeprowadzona pasywacja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasywacja 
Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało.
W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz?
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31692 Wysłany:
06 Lip 2007, 07:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Syców Rejestracja: 05 Mar 2007, Posty: 114
|
adi.degora napisał(a): Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało. Niestety nie mam już możliwości edycji tamtego posta. jedyne co poprzekręcałem to zamieniłem pierwszą parę podpisów pod cytatami. Do "wszystkiego" jednak jeszcze trochę brakuje, bo niczyjej wypowiedzi nie edytowałem  adi.degora napisał(a): W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz?
Tak, bo ktoś zrobił coś jako jeden z pierwszych w PL to zaraz mamy mu i jego znajomym padać do stóp
Sądzę, że rdza po jakimś czasie i tak przejdzie na wylot nawet jeśli auto nie ma lakieru, który podobno jest pożywką dla rdzy
Że auto przejeździło tak jedną zimę (o ile wogóle jeździło zimą), to jeszcze o niczym nie świadczy. No ale chyba nowa buda do takiego Opla nie jest droga
Swoją drogą jeśli komuś zależy na wyglądzie, a nie na "taniości", to są specjalne farby imitujące rdzę. Jeśli jednak chce się tylko zrobić szybki szał, to się daje auto pod chmurkę i traktuje przez jakiś czas roztworem wodnym soli i mamy taki efekt jak mamy. Cóż może nie trwały, ale zawsze jakiś tam...
No chyba, że świadomie przeprowadzono to, o czym pisze w podanym wcześniej linku do wikipedii 
_________________ Zagazowany Strucel Klub & Winter Tico Team Dobry moderator to wylogowany moderator!
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#31696 Wysłany:
06 Lip 2007, 08:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
Maxiu napisał(a): adi.degora napisał(a): Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało. Niestety nie mam już możliwości edycji tamtego posta. jedyne co poprzekręcałem to zamieniłem pierwszą parę podpisów pod cytatami. Do "wszystkiego" jednak jeszcze trochę brakuje, bo niczyjej wypowiedzi nie edytowałem  adi.degora napisał(a): W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz? Tak, bo ktoś zrobił coś jako jeden z pierwszych w PL to zaraz mamy mu i jego znajomym padać do stóp Sądzę, że rdza po jakimś czasie i tak przejdzie na wylot nawet jeśli auto nie ma lakieru, który podobno jest pożywką dla rdzy Że auto przejeździło tak jedną zimę (o ile wogóle jeździło zimą), to jeszcze o niczym nie świadczy. No ale chyba nowa buda do takiego Opla nie jest droga Swoją drogą jeśli komuś zależy na wyglądzie, a nie na "taniości", to są specjalne farby imitujące rdzę. Jeśli jednak chce się tylko zrobić szybki szał, to się daje auto pod chmurkę i traktuje przez jakiś czas roztworem wodnym soli i mamy taki efekt jak mamy. Cóż może nie trwały, ale zawsze jakiś tam... No chyba, że świadomie przeprowadzono to, o czym pisze w podanym wcześniej linku do wikipedii 
Nie poprzekręcałeś "pierwszej pary" tylko dokladnie wszystkie wypowiedzi. Nie patrzysz co wysyłasz?  I potem dochodzi do tego że adi.degora "cytuje" sam siebie
Nie mam zamiaru Ci nic na chama tłumaczyc, uwazasz ze znasz sie lepiej , nawet od tych którzy jak pionierzy podejmują sie autorskiej przeróbki (nie znam Pevo osobiscie ale PODEJRZEWAM że JAKIEŚ TAM podłoże merytoryczne musiał przed tym zabiegiem wyrobić) - Twoja sprawa.
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31785 Wysłany:
06 Lip 2007, 14:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Syców Rejestracja: 05 Mar 2007, Posty: 114
|
Dobra - niech Ci będzie
1. Nie będę się bawił w drzewka cytatowe, bo jak widać mi to nie wychodzi - cóż nie jestem tak obytym NEO i wolę fora, gdzie się odpowiada konkretnej osobie
2. Nie będe zadzierał z kimś, kto zrobił coś jako jeden z pierwszych, bo inni powinni go i jego dzieło traktować jako absolut na zasadzie - bo on to zrobił i miał odwagę
3. Na tuningu się nie znam, ale zwykła chemia i fizyka nie wymaga posiadania magistra
Na rozluźnienie coś nowego:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2987762
_________________ Zagazowany Strucel Klub & Winter Tico Team Dobry moderator to wylogowany moderator!
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#31808 Wysłany:
06 Lip 2007, 15:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
|
Góra |
|
 |
mpeleck |
#31829 Wysłany:
06 Lip 2007, 19:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 25 Cze 2007, Posty: 11
|
_________________ było: Punto 2FL 1.2 8V + LPG (wer. Sound)
jest: Bravo Dynamic Sport 1.4 T-Jet
|
|
Góra |
|
 |
mrc26 |
#40984 Wysłany:
23 Sie 2007, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Moje Punto w doborowym towarzystwie

_________________ Mk2 JTD -35mm
|
|
Góra |
|
 |
Mihu |
#41003 Wysłany:
24 Sie 2007, 00:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mrc26 napisał(a): Moje Punto w doborowym towarzystwie  
pełen szacun 
Punto HGT
Bravo HGT
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
|
|
Góra |
|
 |
barT |
#41004 Wysłany:
24 Sie 2007, 01:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Tuchola Rejestracja: 18 Sie 2007, Posty: 210
|
|
Góra |
|
 |
SandworM |
#41304 Wysłany:
25 Sie 2007, 22:46; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Lublin Rejestracja: 03 Kwi 2007, Posty: 72
|
Mihu napisał(a): Z racji ,że jestem uzytkownikiem równiez Trabanta zapodam pare fotek Trabów :
Z tymi zardzewiałymi mydelniczkami to jakaś ściema! Widział ktoś żeby plastik lub karton rdzewiał? 
_________________ Punto 1.1 55 kucyków (miał) '96...
|
|
Góra |
|
 |
Mihu |
#41802 Wysłany:
02 Paź 2007, 18:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
SandworM napisał(a): Mihu napisał(a): Z racji ,że jestem uzytkownikiem równiez Trabanta zapodam pare fotek Trabów :
Z tymi zardzewiałymi mydelniczkami to jakaś ściema! Widział ktoś żeby plastik lub karton rdzewiał? 
Zardzewiałe są w nich tylko zderzaki i oprawki reflektorów , pozostały brąz to czysty duroplast  a starych trabach lakier sie poprostu sciera i te traby są robione na taki efekt [ Dodano: 02 Paź 2007 18:21 ]Zapodaje parę fotek z pikniku który odbył sie 30.09.2007 na katowickim muchowcu .

Punto HGT
Bravo HGT
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#50198 Wysłany:
02 Paź 2007, 23:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
ładna ta polówka 
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
Tymon |
#55643 Wysłany:
19 Paź 2007, 17:06; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Powiem, ze wszystko by bylo ok, gdyby nie ta rdza... i odpadajace czesci  Ale zawieszenie mi sie podoba w tym Oplu  i jak narazie najbardziej mi sie podoba  Pozdrawiam. 
_________________ Peugeot 207 1.4 Black
|
|
Góra |
|
 |
mrc26 |
#78453 Wysłany:
06 Sty 2008, 00:54; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Tymon napisał(a): Powiem, ze wszystko by bylo ok, gdyby nie ta rdza... i odpadajace czesci  Ale zawieszenie mi sie podoba w tym Oplu  i jak narazie najbardziej mi sie podoba  Pozdrawiam. 
Jak na razie z auta nic nie odpadło  Zawieszenie jest świetne, ale jeszcze lepszy jest silnik 3.0 w tym lekkim aucie 
_________________ Mk2 JTD -35mm
|
|
Góra |
|
 |
Dziara |
#85747 Wysłany:
27 Sty 2008, 22:42; Temat postu: :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Limanowa Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 416
|
|
Góra |
|
 |
Adek |
#279528 Wysłany:
14 Sie 2009, 16:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 11 Sie 2009, Posty: 142
|
Jak dla mnie to badziewie! po co to wogóle robić? punciaka se zapodać zadbanego i będzie na czym oko zawieśić a nie lakier w kolore rdzy podziwiać 
|
|
Góra |
|
 |
kornat |
#279538 Wysłany:
14 Sie 2009, 16:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: mateusz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Wawa/Płońsk Rejestracja: 12 Gru 2007, Posty: 621
|
|
Góra |
|
 |
kedlaw |
#280444 Wysłany:
18 Sie 2009, 23:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Waldek
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Wersja: Emotion
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#280446 Wysłany:
18 Sie 2009, 23:49; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Ten wydech ma komiczny 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#280473 Wysłany:
19 Sie 2009, 08:29; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
marioskarpa |
#280500 Wysłany:
19 Sie 2009, 10:25; Temat postu: |
|
 |
GPS |
 |
Imię: mario
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Miasto Królów Polskich Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 2783 Pomógł: 2
|
wstydził bym sie takim czymś jezdzić ;\ a ten opel ze str1 w polaczeniu z czarna perłą i chromem to by bylo cosik 
_________________ Była biała kropka mk2 1.2 jest niebieska szybsza kropka jtd 
check >> topic12808-925.html << check
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|