Ja doceniam. Uczyłem się jeździć na Uno i pamiętam jaki to był ból. Na dodatek na nauce jazdy i na egzaminach wymagali odwracania się przy cofaniu. Durnota! Przekonałem się o tym jak próbowałem w ten sposób wycofać VW Passata B5 mojego kuzyna - wtedy nauczyłem się cofać wyłącznie na lusterkach.
W Pandzie były większe lusterka, ale i tak dużo mniejsze niż te w Kropku.
[ Dodano: 02 Paź 2007 23:45 ] Obiecane zdjęcia wnętrza Kropka:
1. Drzwi kierowcy
2. Zegary i stery
3. Konsola centralna z radioodtwarzaczem CD i klimatyzacją manualną oraz Pandką (siedzi w uchwycie na napoje; w Pandzie obijała się na joysticku od prawego lusterka)
4. Schowek i drzwi pasażera
5. Widok ogólny na przód
6. Tylna kanapa
7. Kieszeń na mapy z tyłu fotela pasażera
8. Widok na oparcie kanapy i zagłówki
[ Dodano: 27 Paź 2007 21:54 ]
Bieżący przebieg: 3000 km w dokładnie 1 miesiąc od zakupu. Jak byłem w serwisie z Kropkiem, spotkałem się ze sprzedawcą (pozdrawiam Pana Donata ), który namówił mnie na tę wersję wyposażeniową Grande Punto - był naprawdę w niezłym szoku słysząc ile przejechałem Kropkiem.
Świerszcz w nawiewie pojawił się wczoraj w drodze powrotnej do domu. Pomogło przełączenie nawiewu z 1 na 4 na jakieś 5 minut, potem na 2, wyłączenie (na kilkanaście sekund) i powrót na 1. Jak ręką odjął, dziś go (świerszcza) nie było.
Taką samą procedurę zastosowałem w Pandzie, jak tam się zaplągł świerszcz, tam pomogło na trwałe, więc mam nadzieję, że i tutaj.
Klamki tylne są grzeczne i działają jak należy. Nadal prawa przednia nie jest zdecydowana ostatecznie na współpracę, ale powoli idzie ku lepszemu.
Silnik wydaje się już dość dobrze ułożony, skrzynia biegów pracuje jak marzenie.
Testy drogowe zdane więcej niż pozytywnie. Wyprzedzanie tirów zaliczone śpiewająco. Wyprzedzanie kilku samochodów również. Raz na Wybrzeżu Helskim/Szczecińskim, na południe od Mostu Łazienkowskiego wyprzedzałem dwa samochody jadące prawym i środkowym pasem (jechały obok siebie z identyczną prędkością) - bez większych kłopotów wyprzedziłem je i wróciłem na prawy pas; po zakończeniu manewru dopiero zauważyłem, że cały wykonałem na piątce.
Dwa testy dłuższodystansowe również zaliczone. Wyjazd z Legionowa do Ciechanowa (około 75 km w jedną stronę) już w 3 dni po odbiorze - badanie zachowania na trasie, spalania przy różnych prędkościach. Wyjazd z Legionowa na Lubelszczyznę (około 200 km) - przejazd w dwóch skrajnie różnych warunkach pogodowych (w jedną nieustanny deszcz i mżawka oraz jazda po zmroku bocznymi drogami; w drugą jazda w słoneczny dzień). Przed Kropkiem wyjazd na Wszystkich Świętych (również na Lubelszczyznę).
michalj, mój niestety/stety nie posiada ESP, ASR, Hill Holdera... W standardzie jest w 1.4 16V.
PS, Jakiś czas temu dowiedziałem się, że dopiero Emotion ma podświetlenie pod drzwiami Myślałem, że jest w każdym...
_________________ Fiat Grande Punto czarny crossover 1.4 8V Emotion 2007 Fiat UNO 45 MKII czerwona strzała
michalj Puntoświr
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 473
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach