Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

eKROPEK Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 608
Tematy: 35

Post #48809 Wysłany: 29 Wrz 2007 12:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja jakoś nie moge sie dopatrzeć Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ale może to wina monitora

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
rallypl
Puntoświr

Dni na forum: 510
Tematy: 11

Post #49155 Wysłany: 30 Wrz 2007 11:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Nie wiem jak wy, ale ja widzę dość dużą różnicę kolorów Zderzak - maska... Ekhm...
hm. Może akurat tak robiłem zdjęcia? kurde bo ja w realu nic nie widze, a może słabo się przygladam Confused , farbka była dobierna po numerze, wiec chyba powinno byc ok. , chyba :\
Na tym pierszym foto faktycznie tak widac, może to przez słońce. Zdjęcie było robione prawie z ziemi, Punciak był odwrócony tyłem do słońca, które oświetliło maskę a zderzak nie, może to przez to Wink

Hubi napisał:
sory nie mogę znaleźć tego linka, musisz sam poszukać w necie niestety, ale mam do sprzedania dokładkę do tego zderzaka za połowę ceny, może chcesz Question
a pokaż jak to wyglada i za ile? Wink.
Nazwy firmy też nie pamietasz? chociaż z jakiego miasta?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 653
Tematy: 23

Post #49320 Wysłany: 30 Wrz 2007 20:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://fiatpunto.com.pl/post22858.html#22858
coś takiego
http://moto.allegro.pl/item249824278__wyprzedaz_bcm_oryginalny_spoiler_fiat_punto_2.html
Image
Image

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Mxs
Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 502
Tematy: 7

Post #49361 Wysłany: 30 Wrz 2007 21:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rallypl napisał:
Nie jest tak żle. Rozmiar opon jaki mam to chyba jeden z tańszych, co nie znaczy gorszych, za szt. zapłaciłem coś koło 150zł!
zobacz sam. LINK POLECAM!
W porownaniu do felg, to byly grosze, hehe

Wielkie dzieki za link:) wlasnie szukalem czegos w tej cenie, na felgi mam odlozone fundusze miejmy nadzieje ze nie podrozeja na wiosne:)

rallypl
Puntoświr

Post #52000 Wysłany: 08 Paź 2007 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

HUBI. a jak to się mocuje? do zderzaka?
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 653

Post #52162 Wysłany: 08 Paź 2007 23:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie mocowałem ale najlepiej na śruby poprostu, myślę że 4 małe wystarczą spokojnie, ewentualnie klej ale nie polecam

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
rallypl
Puntoświr

Post #52819 Wysłany: 03 Lis 2007 09:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po namyśle ta dokładka nie bardzo estetycznie mi pasuje, wiec na razie pomaluje czarnulka, a z czasem może się coś urodzi.... może uda się namierzy zderzak o Abartha 5d, kto to wie Wink

[ Dodano: 03 Lis 2007 10:38 ]
Kolejne niewielkie modernizacje eKropka.
1. utwardzenie i obnizenie zaiasu:
- Teraz punciak prowadzi znacznie lepiej i nawet na niewielkich nierownosciach wydaje sie byc badziej komfortowy niz poprzednio Shocked (przyjemnie sie kołysze) ,za to na duzych dziurach jest juz gorzej, trzeba zwolinic Wink, natomiast na na szybkopokonywanych zakretach i hamowaniach zdecydowanie poprwaily sie wlasnosci jezdne Smile
- zastosowane elementy: sprezyny Eibach -30mm, cztery amorki KEYABA.

- Niestety moje obawy potwierdzily sie. Kropek poszedl w dol z tylu i z przodu o ok. 25-30mm i o ile z przodu jestem zadowolony, to nad tylem chyba jeszcze musze troche popracowac. Po zalozeniu sprezyn przy zaladownym tyle oponki dalej obcieraja o nadkole Sad i chodz jest to zdecydowanie mniejsze tarcie, to teraz wystepuje juz na mniejszych nierownosciach Sad Czekaja mnie kolejne kombinacje nad zawiasem, jednak to juz chyba na wiosne, bo pewnie jak niebawem zaloze zimowki na stalakach, na kilka miesiecy problem zniknie Wink
Mysle aby zalozyc pod tylne sprezyny gumy, aby nieco podniesc Punciaka, ewentualnie wymienie tylne sprezyny na twardsze, ale tego chciałbym unikanac.

2. Troszke nastukalem o sprezynach, ale temat tego wymagał. Kolejna niewielka modernizacja było pomalowanie tylnego zderzaka na kolor srebny. Tyl wyglada teraz wg mnie lepiej, chodz do zadowalajacego efektu jeszcze troche pozostalo Wink , jednak na razie musi byc jak jest (byle do wiosny).

3. Z uwagi na dragonskie ceny tylnych lexsusow do Punto 5d, aby odroznic nieco tyl kropka, zamist w/w swiatelek "stare" lampki przeszly zabieg kosmetyczny w postaci naklejenia na ich część ciemnej foli. Na poczatku mialem mieszane uczucie,, ale z czasem ten wyglad przypadl mi do gustu , hehe. Jescze tylko pozbede sie tylny znaczkow i na razie bedzie gitara.

4. Wymiana ramki tablicy rejestarcyjnej na przednim zderzaku na chromowana - kosmetyka Wink

Pomalenku kropek nabiera zaplanowanego wygladu , ale z uwagi na zdrowy rozsadek z reszta poczekam do wiosny (progi, przyciemnianie szyb itp. , moze na tyl inny zderzak )

Plany na teraz.
- wymiana lusterek na chromowane z kierunkami lub bez Wink
- likwidacja znaczkow z klapy
- końcówka tłumika
- wymiana bocznych glosnikow plus wyciszenie

Kropek po obnizce Wink

Image

Image

Image
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 608
Tematy: 35

Post #60052 Wysłany: 03 Lis 2007 13:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

co do obniżki zawiasu wszystko ładnie i pięknie, ale ta folia na lampach nie przypadła mi do gustu

ja osobiście problemu nie mam, bo mam czerwonego punciaka i lampy ładnie zlewają mi się z lakierem, natomiast lexy do punto to porażka, tak samo jak chromowane lusterka, osobiście podobają mi sie lampy Hubiego, delikatnie przypruszone na srebrno tak jak cała buda

ale to tylko moje zdanie Mr. Green Mr. Green Mr. Green

rallypl
Puntoświr

Post #60811 Wysłany: 05 Lis 2007 18:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nowe foteczki Smile

Image

Image

Image

Image

Ostatnio zmieniony przez rallypl dnia 05 Lis 2007 21:32, w całości zmieniany 1 raz
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 455

Post #60837 Wysłany: 05 Lis 2007 19:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ładnie wyglada !! jak masz zderzaki w kolorku Smile ogolnie to taki fajny kolorek Very Happy

Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 573
Tematy: 39

Post #60842 Wysłany: 05 Lis 2007 19:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No zderzaczek jak się patrzy :alien:

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Tematy: 8

Post #60880 Wysłany: 05 Lis 2007 20:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To zdjecie z otwartymi drzwiami normalnie poezja:D Wygląda jak pięciodrzwiowa hagieta Laughing chociaż tył w odniesieniu do przodu rzeczywiscie lekko siedzi i moglby byc odrobine podniesiony ale i tak jest super...ogolnie - sliczny punciak, mnie sie bardzo podoba

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallypl
Puntoświr

Post #60904 Wysłany: 05 Lis 2007 21:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hehe taki byl zamiar Mr. Green zeby na focie tak sie prezentowal.
Wkocu udalo mi sie zrobic fotki, ktore pokazuja Punciaka jak wygla w relalu Very Happy

Polecam ten zderzaczek, jest bajka (szkoda tylko, ze do tylu Abarth jest nieosigalny) Sad ale obnizenie tez nadalo Kropkowi uroku - mysle.

Troszke mnie korci jeszcze, zeby na zime szyby sciemnic na taki czarno-srebny kolor, tylko nie wiem co z przednia boczna? Palek troszke sie obawiam , ale zaostawiac biala to tez lipa. Confused

koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Tematy: 8

Post #60909 Wysłany: 05 Lis 2007 21:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chetnie bym sie skusil na taki zderzaczek, gdyby tylko pasował do FLki Sad niestety nic ciekawego nie znalazlem do swojego jak na razie, a zderzak ze sporta fl niebardzo mi przypada do gustu..jesli chodzi o szybki to mnie też korcilo, ale na szczescie w miare szybko mi przeszlo:P

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallypl
Puntoświr

Post #60933 Wysłany: 05 Lis 2007 22:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fakt, te do Flki to troche porazka, dlatego pwnie mnogo ich na Allegro.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat