Nie wiem jak wy, ale ja widzę dość dużą różnicę kolorów Zderzak - maska...
hm. Może akurat tak robiłem zdjęcia? kurde bo ja w realu nic nie widze, a może słabo się przygladam , farbka była dobierna po numerze, wiec chyba powinno byc ok. , chyba :\
Na tym pierszym foto faktycznie tak widac, może to przez słońce. Zdjęcie było robione prawie z ziemi, Punciak był odwrócony tyłem do słońca, które oświetliło maskę a zderzak nie, może to przez to
Hubi napisał:
sory nie mogę znaleźć tego linka, musisz sam poszukać w necie niestety, ale mam do sprzedania dokładkę do tego zderzaka za połowę ceny, może chcesz
a pokaż jak to wyglada i za ile? .
Nazwy firmy też nie pamietasz? chociaż z jakiego miasta?
Hubi Moderator
Imię: Hubert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 653
Tematy: 23 Skąd: Skierniewice
Nie jest tak żle. Rozmiar opon jaki mam to chyba jeden z tańszych, co nie znaczy gorszych, za szt. zapłaciłem coś koło 150zł!
zobacz sam. LINK POLECAM!
W porownaniu do felg, to byly grosze, hehe
Wielkie dzieki za link:) wlasnie szukalem czegos w tej cenie, na felgi mam odlozone fundusze miejmy nadzieje ze nie podrozeja na wiosne:)
_________________ "You can not win a fight if you do not want to fight."
rallypl Puntoświr
Dni na forum: 510
Tematy: 11 Skąd: Dzierżoniów
Po namyśle ta dokładka nie bardzo estetycznie mi pasuje, wiec na razie pomaluje czarnulka, a z czasem może się coś urodzi.... może uda się namierzy zderzak o Abartha 5d, kto to wie
[ Dodano: 03 Lis 2007 10:38 ]
Kolejne niewielkie modernizacje eKropka.
1. utwardzenie i obnizenie zaiasu:
- Teraz punciak prowadzi znacznie lepiej i nawet na niewielkich nierownosciach wydaje sie byc badziej komfortowy niz poprzednio (przyjemnie sie kołysze) ,za to na duzych dziurach jest juz gorzej, trzeba zwolinic , natomiast na na szybkopokonywanych zakretach i hamowaniach zdecydowanie poprwaily sie wlasnosci jezdne
- zastosowane elementy: sprezyny Eibach -30mm, cztery amorki KEYABA.
- Niestety moje obawy potwierdzily sie. Kropek poszedl w dol z tylu i z przodu o ok. 25-30mm i o ile z przodu jestem zadowolony, to nad tylem chyba jeszcze musze troche popracowac. Po zalozeniu sprezyn przy zaladownym tyle oponki dalej obcieraja o nadkole i chodz jest to zdecydowanie mniejsze tarcie, to teraz wystepuje juz na mniejszych nierownosciach Czekaja mnie kolejne kombinacje nad zawiasem, jednak to juz chyba na wiosne, bo pewnie jak niebawem zaloze zimowki na stalakach, na kilka miesiecy problem zniknie
Mysle aby zalozyc pod tylne sprezyny gumy, aby nieco podniesc Punciaka, ewentualnie wymienie tylne sprezyny na twardsze, ale tego chciałbym unikanac.
2. Troszke nastukalem o sprezynach, ale temat tego wymagał. Kolejna niewielka modernizacja było pomalowanie tylnego zderzaka na kolor srebny. Tyl wyglada teraz wg mnie lepiej, chodz do zadowalajacego efektu jeszcze troche pozostalo , jednak na razie musi byc jak jest (byle do wiosny).
3. Z uwagi na dragonskie ceny tylnych lexsusow do Punto 5d, aby odroznic nieco tyl kropka, zamist w/w swiatelek "stare" lampki przeszly zabieg kosmetyczny w postaci naklejenia na ich część ciemnej foli. Na poczatku mialem mieszane uczucie,, ale z czasem ten wyglad przypadl mi do gustu , hehe. Jescze tylko pozbede sie tylny znaczkow i na razie bedzie gitara.
4. Wymiana ramki tablicy rejestarcyjnej na przednim zderzaku na chromowana - kosmetyka
Pomalenku kropek nabiera zaplanowanego wygladu , ale z uwagi na zdrowy rozsadek z reszta poczekam do wiosny (progi, przyciemnianie szyb itp. , moze na tyl inny zderzak )
Plany na teraz.
- wymiana lusterek na chromowane z kierunkami lub bez
- likwidacja znaczkow z klapy
- końcówka tłumika
- wymiana bocznych glosnikow plus wyciszenie
Kropek po obnizce
EDi Moderator
Imię: Dawid
Dni na forum: 608
Tematy: 35 Skąd: Dębica
co do obniżki zawiasu wszystko ładnie i pięknie, ale ta folia na lampach nie przypadła mi do gustu
ja osobiście problemu nie mam, bo mam czerwonego punciaka i lampy ładnie zlewają mi się z lakierem, natomiast lexy do punto to porażka, tak samo jak chromowane lusterka, osobiście podobają mi sie lampy Hubiego, delikatnie przypruszone na srebrno tak jak cała buda
To zdjecie z otwartymi drzwiami normalnie poezja:D Wygląda jak pięciodrzwiowa hagieta chociaż tył w odniesieniu do przodu rzeczywiscie lekko siedzi i moglby byc odrobine podniesiony ale i tak jest super...ogolnie - sliczny punciak, mnie sie bardzo podoba
hehe taki byl zamiar zeby na focie tak sie prezentowal.
Wkocu udalo mi sie zrobic fotki, ktore pokazuja Punciaka jak wygla w relalu
Polecam ten zderzaczek, jest bajka (szkoda tylko, ze do tylu Abarth jest nieosigalny) ale obnizenie tez nadalo Kropkowi uroku - mysle.
Troszke mnie korci jeszcze, zeby na zime szyby sciemnic na taki czarno-srebny kolor, tylko nie wiem co z przednia boczna? Palek troszke sie obawiam , ale zaostawiac biala to tez lipa.
_________________ RALLYMANIAK !!!
Punto 2000r., Ducato 2002r.
koss Puntoświr
Imię: Wojciech
Dni na forum: 502
Tematy: 8 Skąd: Tychy
Chetnie bym sie skusil na taki zderzaczek, gdyby tylko pasował do FLki niestety nic ciekawego nie znalazlem do swojego jak na razie, a zderzak ze sporta fl niebardzo mi przypada do gustu..jesli chodzi o szybki to mnie też korcilo, ale na szczescie w miare szybko mi przeszlo:P
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach