|
Obecny czas: 06 Maj 2025, 07:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
misiu_k |
#53762 Wysłany:
13 Paź 2007, 13:37; Temat postu: Przełącznik kierunkowskazów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Paź 2007, Posty: 113
|
Mam problem z przełącznikiem kierunkowskazów.
Po włączeniu kierunkowskazu w prawo i wyprostowaniu kół kierunkowskaz automatycznie odbija do pozycji neutralnej z tym że nie raz błyśnie jeszcze lewy kierunkowskaz. Dotyczy to tylko prawego kierunkowskazu w przeciwną stronę taki problem nie występuje. ASO wymieniło już przełącznik zespolony ale problem występuje dalej i wg mnie jest jeszcze gorzej niż było tzn. częstotliwość występowania problemu jest większa niż na poprzednim przełączniku. Macie podobny problem czy może jest to odosobniony przypadek?
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic
AR MiTo 1.4 TB 120KM Distinctive
Punto Evo 1.4 8v Estiva Blue & Me
|
|
Góra |
|
 |
|
|
uzziah |
#53764 Wysłany:
13 Paź 2007, 13:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 11 Wrz 2007, Posty: 508
|
Ja nic takiego w swoim GP nie zauwazylem, choc pewnie teraz uwazniej bede spogladal na lampke kierunkowskazow. Jesli cos podobnego sie zdarzy to dam znac.
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#53838 Wysłany:
13 Paź 2007, 17:14; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
misiu_k ja miałem..... pojechałem do ASO i zgłosiłem to do wymiany jaka którąś z kolei usterkę GP  Wymienili na gwarancji  Teraz dobrze działa 
_________________ Citroen C4 1.6 HDI 112 KM ......całe 55.000 km Czuje się jak Chuck Norris ......nic się mi nie psuje
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#53911 Wysłany:
13 Paź 2007, 23:35; Temat postu: |
|
|
U mnie ok... chociaż ze 2 razy było tak że kierunkowskaz wogóle nie zatrybił przy włączeniu, ale teraz wszystko jest jak najbardziej ok więc nawet tego nie zgłaszałem
|
|
Góra |
|
 |
kiler |
#54339 Wysłany:
15 Paź 2007, 11:08; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: TL, Zamość, Lublin Rejestracja: 01 Paź 2007, Posty: 74
|
co do nie zatrybiania kierunku to najczęściej występuje to jak samochód jest zimny (temp na dworze poniżej 5st) często tak mam że chce wyprzedzić kogoś i kierunek nie zaskakuje dopiero po 20 przełączeniu zaskakuje  już to raz miałem wymieniane tamtej zimy ale widzę że znowu jest to samo.
_________________ GP Sport, czarny, 1,9 160KM
|
|
Góra |
|
 |
czlowieksukcesu |
#54859 Wysłany:
17 Paź 2007, 09:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń] Rejestracja: 29 Sie 2007, Posty: 404
|
a u mnie nigdy to nie wystąpiło i mam nadzieję, że nie będzie to kolejna usterka z którą odwiedzę ASO 
_________________ 1.9 JTD
GP 1.4 8V
|
|
Góra |
|
 |
bestfiat |
#61077 Wysłany:
06 Lis 2007, 14:58; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
U mnie sztywno chodzi ta dźwignia od kierunkowskazów i świateł,kierunkowskazy chodzą ok za to mam problem ze światłami---- i tak przy zmianie świateł z krókich na długie i na odwrót,czyli z długich na krótkie coś przycina,sztywno chodzi,czasami musze trzy,cztery razy klikać,żeby załapało,że jak jadę nocą to mogę kogoś porazić długimi lub gdzieś przywalić na krótkich jak mi długie nie załapią ,bo na czas mi nie zmieni,strasznie długgoooo przełańcza,a jak u Was?????. :o Nie wem czemu tak jest w tym nowym grande,miałem wcześniej stare punto II to tam nie było problemu przełańczało w porządku,a w tym nowym grande ciężko,sztywno chodzi,duża dźwignia i nie zawsze łapie i przełączy,mignie tylko czasami..............i jakaś nie typowa jest ta dźwignia od kierunkowskazów i zmiany świateł i coś zacina przy zmianie świateł,że jadę na długich a przełącznik jest na krótkich i na odwrót,więc czasami nie wiem w końcu na jakich jadę i w dzień jeżdżę na postojówkach,a po zmroku to już jest problem,bo nie wiem jakie palą. :o
I nowy samochód,co zrobisz,będę jeździł,aż gdzieś nie pyknę.
Do ASO narazie nie chce jechać bo nie mam czasu,a po drugie mi pewnie naliczą jak zwykle kosmiczne sumy nie wiadomo za co...................i niby darmowy serwis gwarancyjny,a zawsze jakieś opłaty wymyślą i tak trzeba płacić. :o
|
|
Góra |
|
 |
paulini |
#61101 Wysłany:
06 Lis 2007, 17:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Active
Miejscowość: s-c Rejestracja: 23 Cze 2007, Posty: 88
|
ja słtyszałem o tej usterce kierunkowskazów u paru osób. W moim gp nic takiego narazie sie nie dzieje. Wogole musze stwierdzic ze autko jakos si uspokoiło i wszsytko fajnie działa! drzwi sie zamykaja tylna klamka sama sie naprawiła heeh tak jakby sie powoli docierało wszsytko
A co do placenia w aso to ja tylko za przeglad buliłem reszte robili za free naszczescie.
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#61271 Wysłany:
06 Lis 2007, 23:19; Temat postu: |
|
|
Cytuj: Do ASO narazie nie chce jechać bo nie mam czasu,a po drugie mi pewnie naliczą jak zwykle kosmiczne sumy nie wiadomo za co...................i niby darmowy serwis gwarancyjny,a zawsze jakieś opłaty wymyślą i tak trzeba płacić.
Dziwne... Ja nigdy nie miałem z naprawami gwarancyjnymi problemu. Zawsze robili mi za free. A nawet jak coś nie podbiegało pod gwarancję (spalona żarówka podświetlenia konsoli) to zrobili mi to raz w geście serwisowym też za free. Może to ASO do którego jeździsz trochę cię naciąga? Sprawdź to lepiej.
|
|
Góra |
|
 |
bestfiat |
#63640 Wysłany:
13 Lis 2007, 22:27; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Nie powiedziałbym,że tak za free robią,ściągają jak trza i fiat ostatnio słyszałem to od kilku pracowników fiata zaczął skąpić na byle głupią część nie daje..........mówili ,że kiedyś było lepiej i przyjeżdżali w czasie awari zawsze a teraz jest problem i temu dilerzy kase zaczynają ściągać za serwis 
|
|
Góra |
|
 |
Jaco |
#63642 Wysłany:
13 Lis 2007, 22:31; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Podbeskidzie Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1211
|
Jeśli dana rzecz podlega naprawie GWARANCYJNEJ - na jej warunkach - nie ma mowy, żeby była ta usługa płatna.
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet
|
|
Góra |
|
 |
filip76 |
#63732 Wysłany:
14 Lis 2007, 09:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
U siebie nie sprawdzałem ale widziałem na parkingu corsę, która tak właśnie miała - wiem, że trochę off top ale mi takie niusy zawsze poprawiają humor (widziałem na światłach przed sobą nowiutkie volvo ze źle spasowano klapą bagażnika  )
_________________ alfa romeo robi auto na najbliższy salon w Genewie. Honda - na lata
|
|
Góra |
|
 |
misiu_k |
#66720 Wysłany:
24 Lis 2007, 17:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Paź 2007, Posty: 113
|
Przełącznik naprawił się sam. Z biegiem czasu wszystko się unormowało nie ma już problemu z kierunkami. Musiało się ułożyć i dotrzeć jak większość rzeczy w kropkach.
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic
AR MiTo 1.4 TB 120KM Distinctive
Punto Evo 1.4 8v Estiva Blue & Me
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#66740 Wysłany:
24 Lis 2007, 18:22; Temat postu: |
|
|
|
Góra |
|
 |
michalj |
#66770 Wysłany:
24 Lis 2007, 20:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Wieliszew Rejestracja: 22 Wrz 2007, Posty: 404
|
Bo Grande Punto jest oparte o technologię z 24 wieku, tylko z braku części zapasowych, autonaprawa następuje powoli - potrzeba je replikować. 
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj) Był: Fiat Nuova Panda Active (2004), 1.1 FIRE 8v 54 KM Był: Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 FIRE 8v 77 KM, 5d Był: Opel Meriva A Cosmo (2004), 1.7 CDTI 16v 100 KM Był: Fiat Marea Weekend (2000), 1.9 JTD 8v 105 KM Jest: Fiat Punto II FL Active (2003), 1.2 FIRE 8v 60 KM, 5d Jest: Fiat Qubo Dynamic (2009), 1.4 KFV 8v 73 KM
|
|
Góra |
|
 |
nissanek_3 |
#336765 Wysłany:
19 Lut 2010, 18:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Mielec Rejestracja: 26 Sie 2009, Posty: 248 Pomógł: 3
|
a miał ktoś taką sytuację że po włączeniu kierunkowskazu przed skręcaniem i po skręcie kierunkowskaz się nie wyłączał??U mnie ostatnio tak się zaczęłło dziać

_________________ GP 1.3 MultiJet 110 KM ; 230 Nm EGR OFF Dołożone : dodatkowe ogrzewanie PTC, ogrzewanie przednich foteli, czujniki parkowania PDC , ABS/ESP/ASR/MSR/HBA/HHC-w trakcie P II 1.2 8V
|
|
Góra |
|
 |
mymy |
#684686 Wysłany:
08 Sie 2013, 21:26; Temat postu: Re: Przełącznik kierunkowskazów |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 28 Paź 2012, Posty: 9
|
misiu_k napisał(a): Mam problem z przełącznikiem kierunkowskazów. Po włączeniu kierunkowskazu w prawo i wyprostowaniu kół kierunkowskaz automatycznie odbija do pozycji neutralnej z tym że nie raz błyśnie jeszcze lewy kierunkowskaz. Dotyczy to tylko prawego kierunkowskazu w przeciwną stronę taki problem nie występuje. ASO wymieniło już przełącznik zespolony ale problem występuje dalej i wg mnie jest jeszcze gorzej niż było tzn. częstotliwość występowania problemu jest większa niż na poprzednim przełączniku. Macie podobny problem czy może jest to odosobniony przypadek? u mnie to samo, i problem nie mija, jest już ze 3 miesiące. Zauważyłem że przeskakuje nie za każdym razem tylko przy bardzo mocnych skrętach w prawo, 90 stopni i więcej. Jeśli to nie przełącznik to co to może być?
|
|
Góra |
|
 |
Taisho |
#684746 Wysłany:
09 Sie 2013, 08:01; Temat postu: Re: Przełącznik kierunkowskazów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Las Rejestracja: 12 Lis 2009, Posty: 316 Pomógł: 2
|
już była mowa o tym .... trzeba jechać do ASO wgrają nową wersje programu i minie problem ....
koszt w zależności od Aso 100 - 150 zł
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1,4 8V DYNAMIC CZERWONY SKA
topic19004.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|