Witam serdecznie. Po ilości postów widać że nie jestem tu nowy, ale uprzejmość nakazuje mi sie jednak przedstawić. Jestem z nielicznych posiadaczy kropka z małopolski. A mój kropek to: Punto II:
Rok : 2000;
Silnik : 1.2 8V 60 km;
Przebieg : około 85kkm;
Kolor : ARANCIO CALIPSO VR.
Wyposażenie to między innymi:
-elek. szyby,
-centralny zamek,
-komputer
-1 x airbag
-wspomaganie - Dual Drive
-dzielona kanapa
Muszę dodać że samochodem jezdzimy razem z moją żoną.
To na razie tyle jestem w trakcie tworzenia zdjęć, które niedługo zamieszcze.
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich sympatyków Fiata:)
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Ostatnio zmieniony przez niedziu dnia 02 Lis 2007 09:10, w całości zmieniany 2 razy
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
EDi Moderator
Imię: Dawid
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 609
Tematy: 35 Skąd: Dębica
nooo nareszcie niedziu, tak czekałem, czekałem no i sie doczekałem, jeszcze tylko na fotki czekam ...
[ Dodano: 02 Lis 2007 09:11 ]
cały czas mi sie wydawało że tówj punciak jest srebrny a teraz widze że pomarańczowy zmyliło mnie to czarno-białe zdjęcie w avatarku
a tak zaszalałem z tą miniaturką a jaki kolor ładniejszy Ja obstaje przy pomarańczowym, szukałem z żoną właśnie takiego koloru ale z zderzakami w kolorze nadwozia, niestety nie znaleźliśmy wiec jest taki, moze w przyszłości doczekają sie kolorku.
Dni na forum: 609
Tematy: 35 Skąd: Dębica
Witam serdecznie. Po ilości postów widać że nie jestem tu nowy, ale uprzejmość nakazuje mi sie jednak przedstawić. Jestem z nielicznych posiadaczy kropka z małopolski.
Witam . Dlaczego sądzisz że w małopolsce jest mało posiadaczy kropek?? Ja się nie zgadzam z twoim zdaniem . Może forum jest mało rozpowszechnione wśród użytkowników. O dziwo nikogo jeszcze z okolic Bochni tu nie spotkałem.
niedziu Puntoświr
Imię: Marcin
Dni na forum: 469
Tematy: 24 Skąd: małopolska
RzLukas źle mnie zrozumiałeś, albo raczej ja się źle wyraziłem, chodziło mi o to że na forum jest mało posiadaczy kropek z małopolski, a to że po małopolsce jezdzi mnóstwo fiacików to chyba obaj widzimy
[ Dodano: 06 Lis 2007 13:46 ]
Tak sobie ostatnio myślałem i zaplanowałem parę rzeczy , które chciałby zrobić w kropku na wiosne. a mianowicie:
1. Po gruntownym przeglądnie zawieszenia, chciałby zmienic tylne sprężynki na utwardzone, nie wiem jeszcze co do amorków.
2. Aluski 14'" a jak będzie kasa to 15" + oponki
3. Lakierowanie - zderzaki + lusterka
4. Zastanawiam się nad szybkami też - przycienić ale delikatnie, przód również, ale metodą "piecową" - dozwolone przez polskie prawo
To narazie tyle, jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to sie z Wami podziele.
Właścicielem jestem dopiero od około 2 miesięcy więc w sumie narazie auto poznaje. Myślę że do wiosny dobrze go poznam i wówczas zabiorę się za modyfikacje.
Dni na forum: 510
Tematy: 11 Skąd: Dzierżoniów
Powodzenia przy zmianach ja pomalenku wdrazam swoje postanowienia... ale koniec daleko oj daleko.
Co do Twojego kropka, na poczatek proponuje fajne aluski, najlepiej 15" tylko na oponach 185/50.
Utawrdzic sam tyl raczej nie ma sensu, kierowanie bedzie lipne, a przod wystrzeli w gore i na wygladzie Puncik straci Obnizenie przodu dopiero nadje uroku.
Srebny chyba jednak ladniejszy hehe
_________________ RALLYMANIAK !!!
Punto 2000r., Ducato 2002r.
niedziu Puntoświr
Imię: Marcin
Dni na forum: 469
Tematy: 24 Skąd: małopolska
Mówiąc o utwardzeniu i obniżeniu zawieszenia miałem na myśli przód i tył oczywiście.
co do:
rallypl napisał:
15" tylko na oponach 185/50
nie ma zbt dużych oporów toczenia i czy to bezpieczne na polskie drogi?
rallypl napisał:
Srebny chyba jednak ladniejszy hehe
Ja zawsze takie CALIPSO szukałem i ciesze się ze udało mi sie takiego koloru autko kuić.
Ktoś już tu na forum napisał że o gustach sie nie dyskutuje
Dni na forum: 510
Tematy: 11 Skąd: Dzierżoniów
wiem, wiem, zartowalem z tym kolorkiem o gustach sie nie dyskutyje, mi najbardziej podobaja sie grafitowe i srebne kropki. Twoj tez jest jaknajbardziej OK! , a kolorek mało spotykany, a to duzy plus. .
Co do kółek. Ja mam u siebie 15" 195/50.
Po zamontowaniu ALU wlasnosci jezdne znacznie sie poprawily. Punto lepiej reaguje na kierownice. Opory toczenia nie wiem czy sa wieksze, bo na diagnostyce wyszło wsio OK!, a takie sprawy jak przyspieszanie czy hamowanie tez porownywalne do 14" na stalakach, jednynie komfort minimalnie się pogorszył, ale to mimalnie. Polecam jednak szerkosci 185, bo na 195 przy obciążeniu tyłu i nierównościach bedziesz mial z tylu orkiestre w postaci ocierajacej opony o nadkole i z przodu to samo przy max skręcie (nieoczuwalne dla opony). Na swoich alu pomykam juz ponad pół roku (cały komplet nowy) i jak na razie GITARA, nic sie nie dzieje Kilka razy "udalo" mi sie zaliczyc (prędkośc ok 60km/h) dosc nieciekawe, niewidoczne dziury (nieunikonione), po przejechaniu ktorych ciarki mnie przeszły, ale opony ani felgi nie maja sladu po takich przygodach.
Wysokosc opony - 50, to jest chyba ostateczna granica na polskie drogi, nizej juz moga byc problemy na dziurach
Jeżeli jednak nie chcesz zmieniac az tak bardzo swojego Kropka to posadzenie go na 14": tez wystarczy, to jest standardowy rozmiar wiec wszystko jest po staremu tylko ladniej
_________________ RALLYMANIAK !!!
Punto 2000r., Ducato 2002r.
GND Puntoświr
Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 455
Tematy: 23 Skąd: Łódź
Dokładnie tak, ale wczoraj wyskoczył mi problem z wycieraczkami i dziś spróbuje je zregenerować, byłem w fiacie (czynny do 1 i kobieta powiedziała mi ze za cały mechanizm marne 265 PLN a regeneracja w servisie całe 70PLN. wiec postanowaiłem zrobić to sam. Może jakiegoś mauala nawet szczele w każdym razie pokaże co udało mi sie zrobić.
Dni na forum: 464
Tematy: 26
OK. to ja zabieram sie za robote, wieczorem postaram się zamieścić kilka fotek z operacji.
Co do kanapy to ostanio wiozłem zderzak przedni do CC i po złożeniu większej cześci kanapy zderzak zapakowany i jeszcze by się jedna osoba z tyłu zmieściła super rzecz. Przy zakupie za bardzo na to nie zwracałem uwagi ale potem w użytkowaniu to się sprzydaje.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach