Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Punto II by niedziu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 469
Tematy: 24

Post #59689 Wysłany: 02 Lis 2007 08:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam serdecznie. Po ilości postów widać że nie jestem tu nowy, ale uprzejmość nakazuje mi sie jednak przedstawić. Jestem z nielicznych posiadaczy kropka z małopolski. A mój kropek to: Punto II:
Rok : 2000;
Silnik : 1.2 8V 60 km;
Przebieg : około 85kkm;
Kolor : ARANCIO CALIPSO VR.

Wyposażenie to między innymi:
-elek. szyby,
-centralny zamek,
-komputer
-1 x airbag
-wspomaganie - Dual Drive
-dzielona kanapa

Muszę dodać że samochodem jezdzimy razem z moją żoną.

Image

To na razie tyle jestem w trakcie tworzenia zdjęć, które niedługo zamieszcze.

Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich sympatyków Fiata:)

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.

Ostatnio zmieniony przez niedziu dnia 02 Lis 2007 09:10, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #59690 Wysłany: 02 Lis 2007 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nooo nareszcie niedziu, tak czekałem, czekałem no i sie doczekałem, jeszcze tylko na fotki czekam ... Wink Wink Wink

[ Dodano: 02 Lis 2007 09:11 ]
cały czas mi sie wydawało że tówj punciak jest srebrny WoOt? WoOt? WoOt? a teraz widze że pomarańczowy Very Happy Very Happy Very Happy zmyliło mnie to czarno-białe zdjęcie w avatarku Wink Wink Wink

niedziu
Puntoświr

Post #59699 Wysłany: 02 Lis 2007 09:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a tak zaszalałem z tą miniaturką Smile a jaki kolor ładniejszy Smile Ja obstaje przy pomarańczowym, szukałem z żoną właśnie takiego koloru ale z zderzakami w kolorze nadwozia, niestety nie znaleźliśmy wiec jest taki, moze w przyszłości doczekają sie kolorku.

EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #59700 Wysłany: 02 Lis 2007 09:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zdecydowanie pomarańczowy/herbaciany ładnejszy ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

RzLukas
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 666
Tematy: 16

Post #59715 Wysłany: 02 Lis 2007 10:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niedziu napisał:
Witam serdecznie. Po ilości postów widać że nie jestem tu nowy, ale uprzejmość nakazuje mi sie jednak przedstawić. Jestem z nielicznych posiadaczy kropka z małopolski. Smile

Witam . Dlaczego sądzisz że w małopolsce jest mało posiadaczy kropek?? Wink Ja się nie zgadzam z twoim zdaniem . Może forum jest mało rozpowszechnione wśród użytkowników. O dziwo nikogo jeszcze z okolic Bochni tu nie spotkałem.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
niedziu
Puntoświr

Post #59744 Wysłany: 06 Lis 2007 13:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

RzLukas źle mnie zrozumiałeś, albo raczej ja się źle wyraziłem, chodziło mi o to że na forum jest mało posiadaczy kropek z małopolski, a to że po małopolsce jezdzi mnóstwo fiacików to chyba obaj widzimy Smile

[ Dodano: 06 Lis 2007 13:46 ]
Tak sobie ostatnio myślałem i zaplanowałem parę rzeczy , które chciałby zrobić w kropku na wiosne. a mianowicie:

1. Po gruntownym przeglądnie zawieszenia, chciałby zmienic tylne sprężynki na utwardzone, nie wiem jeszcze co do amorków.
2. Aluski 14'" a jak będzie kasa to 15" + oponki
3. Lakierowanie - zderzaki + lusterka
4. Zastanawiam się nad szybkami też - przycienić ale delikatnie, przód również, ale metodą "piecową" - dozwolone przez polskie prawo

To narazie tyle, jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to sie z Wami podziele.

Właścicielem jestem dopiero od około 2 miesięcy więc w sumie narazie auto poznaje. Myślę że do wiosny dobrze go poznam i wówczas zabiorę się za modyfikacje.

rallypl
Puntoświr

Dni na forum: 510
Tematy: 11

Post #61420 Wysłany: 07 Lis 2007 11:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powodzenia przy zmianach Smile ja pomalenku wdrazam swoje postanowienia... ale koniec daleko oj daleko.

Co do Twojego kropka, na poczatek proponuje fajne aluski, najlepiej 15" tylko na oponach 185/50.
Utawrdzic sam tyl raczej nie ma sensu, kierowanie bedzie lipne, a przod wystrzeli w gore i na wygladzie Puncik straci Sad
Wink Obnizenie przodu dopiero nadje uroku.

Srebny chyba jednak ladniejszy hehe Laughing Twisted Evil

niedziu
Puntoświr

Post #61439 Wysłany: 07 Lis 2007 12:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mówiąc o utwardzeniu i obniżeniu zawieszenia miałem na myśli przód i tył oczywiście.

co do:

rallypl napisał:
15" tylko na oponach 185/50

nie ma zbt dużych oporów toczenia i czy to bezpieczne na polskie drogi?

rallypl napisał:
Srebny chyba jednak ladniejszy hehe

Ja zawsze takie CALIPSO szukałem i ciesze się ze udało mi sie takiego koloru autko kuić.

Ktoś już tu na forum napisał że o gustach sie nie dyskutuje Smile

rallypl
Puntoświr

Dni na forum: 510
Tematy: 11

Post #61450 Wysłany: 07 Lis 2007 13:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiem, wiem, zartowalem z tym kolorkiem Wink o gustach sie nie dyskutyje, mi najbardziej podobaja sie grafitowe i srebne kropki. Twoj tez jest jaknajbardziej OK! , a kolorek mało spotykany, a to duzy plus. .

Co do kółek. Ja mam u siebie 15" 195/50.
Po zamontowaniu ALU wlasnosci jezdne znacznie sie poprawily. Punto lepiej reaguje na kierownice. Opory toczenia nie wiem czy sa wieksze, bo na diagnostyce wyszło wsio OK!, a takie sprawy jak przyspieszanie czy hamowanie tez porownywalne do 14" na stalakach, jednynie komfort minimalnie się pogorszył, ale to mimalnie. Polecam jednak szerkosci 185, bo na 195 przy obciążeniu tyłu i nierównościach bedziesz mial z tylu orkiestre w postaci ocierajacej opony o nadkole i z przodu to samo przy max skręcie (nieoczuwalne dla opony). Na swoich alu pomykam juz ponad pół roku (cały komplet nowy) i jak na razie GITARA, nic sie nie dzieje Smile Kilka razy "udalo" mi sie zaliczyc (prędkośc ok 60km/h) dosc nieciekawe, niewidoczne dziury (nieunikonione), po przejechaniu ktorych ciarki mnie przeszły, ale opony ani felgi nie maja sladu po takich przygodach.
Wysokosc opony - 50, to jest chyba ostateczna granica na polskie drogi, nizej juz moga byc problemy Wink na dziurach Sad

Jeżeli jednak nie chcesz zmieniac az tak bardzo swojego Kropka to posadzenie go na 14": tez wystarczy, to jest standardowy rozmiar wiec wszystko jest po staremu tylko ladniej Wink

GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 455
Tematy: 23

Post #61468 Wysłany: 07 Lis 2007 14:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

całkiem ciekawe plany Very Happy

Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 502
Tematy: 7

Post #61520 Wysłany: 07 Lis 2007 17:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smile powodzenia i wytrwalosci:D

GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 455
Tematy: 23

Post #61674 Wysłany: 07 Lis 2007 23:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam nadzieje iz zobaczymy jakos zmiany Very Happy

Puntoświr

Post #61687 Wysłany: 08 Lis 2007 07:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie tak, ale wczoraj wyskoczył mi problem z wycieraczkami i dziś spróbuje je zregenerować, byłem w fiacie (czynny do 1Cool i kobieta powiedziała mi ze za cały mechanizm marne 265 PLN a regeneracja w servisie całe 70PLN. wiec postanowaiłem zrobić to sam. Może jakiegoś mauala nawet szczele Smile w każdym razie pokaże co udało mi sie zrobić.

bo89
Puntoświr

Dni na forum: 464
Tematy: 26

Post #61695 Wysłany: 08 Lis 2007 07:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobrze ze masz dzieloną tylnią kanape. Bo ja kiedy kupowałem samochód, to nie wpadłem na to Rolling Eyes A teraz zaluje... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

[ Dodano: 08 Lis 2007 07:56 ]
niedziu , O wlasnie , to moze pokaż co ci się udało zrobić bo tez mam problem z wycieraczkami Wink

Duża wersja emblematu Smile http://www.imagesduo.com/uploads/443296beztytulu.gif Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
niedziu
Puntoświr

Post #61699 Wysłany: 08 Lis 2007 08:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

OK. to ja zabieram sie za robote, wieczorem postaram się zamieścić kilka fotek z operacji.

Co do kanapy to ostanio wiozłem zderzak przedni do CC i po złożeniu większej cześci kanapy zderzak zapakowany i jeszcze by się jedna osoba z tyłu zmieściła Smile super rzecz. Przy zakupie za bardzo na to nie zwracałem uwagi ale potem w użytkowaniu to się sprzydaje.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat