| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 445
Tematy: 24 Skąd: Katowice
|
marcinek83grande a jakieś szczegóły? Co to za przekaźnik, skąd go wziąć, ile to kosztuje, gdzie to założyć? W które miejsce zamontować? |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
pieron
Puntomaniak

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 264
Tematy: 4 Skąd: Katowice
|
Gadalem z gosciem co handluje radiami rozkodowac idzie koszt ok 50 zeta ale są minusy
1.radio sie nie wyłącza jak wyjmiemy kluczyk trzeba przed wyjsciem z auta recznie wyłączyc
2. w czasie grania wylacza sie raz na godzine i trzeba go ponownie włączyć
Ja osobiscie narazie zrezygnowalem ale oryginał mi się bardzo podoba więc jeszcze temat trzeba drążyć
marcinek83grande co to za przekaźnik i gdzie go wsadzić i kto ci to robił? |
|
|
|
|
 |
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 317
Tematy: 13 Skąd: Lubliniec
|
Miałem kiedyś w Skodzie Fabii zamontowane kodowane radio z VW od ciotki...
Radio po wyciągnieciu kluczyka się wyłaczało, ale można je było włączyć nawet przy wyłaczonym zaþłonie... a KOD?
Od czasu do czasu, co jakieś 2 miesiące radio się blokowało i trzeba było wstukać 4 cyfrowy kod i znów 2 miesiące spokoju
A w GP? Mam radio Denver z CD/MP3 i możliwością podpięcia MP3... z Biedronki... Działa ok, w ASO podłączyli tak jak serynje, czyli po wyciągnięciu kluczyka radio sie automatycznie wyłącza i nie włączy sie dopóki nie właczymy zapłonu, ale było to uciążliwe, np. Jak ktoś zostawał w aucie i nie mogł sobie właczyć głupiego radia, dlatego teraz jest dołożona jakaś tam kostka i gra zawsze i wszędzie  |
|
|
|
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 312
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
| pieron napisał: |
| 2. w czasie grania wylacza sie raz na godzine i trzeba go ponownie włączyć |
Ja mam fabryczne radio i jak czekam czasem w aucie z wyłączonym zapłonem to się tak dzieje i u mnie. A nic nie rozkodowywane itp |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
Jedi bo to jest zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora. Tak to działa na postoju, ale w czasie jazdy już nie. Natomiast z tego co zrozumiałem rozkodowane przyłączone radyjko nie rozpoznaje trybu jazda/postój i działa cały czas jak na postoju, więc wyłącza się też w trakcie jazdy  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
|
|
|
 |
karol_mail
Puntomaniak

Imię: Karol
Dni na forum: 296
Tematy: 8 Skąd: Legionowo
|
Ogólnie montaż fabrycznego radia to jakieś nieporozumienie. Gra gorzej niż żałośnie a przy kupnie auta chcą kasy jak za jakiś wypasiony model Alpine. Tak ogólnie to jedyną jego zaletą jest to, że się komponuje z deską bo o ładnym wyglądzie ciężko mówić. Uważam, że te kombinacje są zbędne lepiej kupić normalne radio i samemu zamontować (moje ASO podczas montażu pierwszego radia zepsuło czyt. połamało styki do kostki a następnym razem tydzień diagnozowali zepsutą kostkę ISO).Panel wrzucać do schowka i efekt napewno lepszy nawet na fabrycznych głośnikach. Ojciec kupił na Allegro fabryczne do stilo z rozbitego ale gość przysłał z kodem, zakładało ASO po miesiącu słuchania założył spowrotem swojego starego Alpine. |
_________________ It is the war and we are a soldiers  |
|
|
|
 |
filip76
Puntoświr
Dni na forum: 495
Tematy: 26
|
Podepnę się pod temat:
fabryczne radio wyświetla jako źródło "aux" - stąd wnoszę, że można podpiąć jakieś zewnętrzne źródło? Trzeba chyba dobrać się do kostki?? |
|
|
|
|
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 896
Tematy: 36 Skąd: Chełm/Sławno
|
tak...trzeba...jeśli jest...  |
|
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 312
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
| karol_mail napisał: |
| Gra gorzej niż żałośnie |
A tu się nie zgodzę... Wszystko zależy od stopnia "zboczenia" muzycznego.
Może do muzyki z dużym "umc umc" się nie nadaje ale do innej jak najbardziej. |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
Kuba DST
Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 741
Tematy: 51 Skąd: Strzelin
|
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
| Kuba DST napisał: |
| Radio może i daje rade, ale głośniki i ich zamocowanie jest kiepskie. Grają i głoośniki i drzwi |
Ja nie mam czegoś takiego. U mnie wszystko ok.
| Ogólnie montaż fabrycznego radia to jakieś nieporozumienie. |
Zrobiłem to nieporozumienie świadomie i jestem bardzo zadowolony. Dużo bardziej niż z montowanego Blaupunkta w pierwszym kropku. |
|
|
|
 |
maciejd
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 489
Tematy: 7 Skąd: w.wa
|
| Kuba DST napisał: |
Radio może i daje rade, ale głośniki i ich zamocowanie jest kiepskie. Grają i głoośniki i drzwi  |
mi fabryczne radio i głośniki wystarczają. dużym plusem jest sterowanie z kierownicy + to że nie trzeba nic zdejmować i nosić ze sobą kiedy z niego wysiadam. aaaa no i to automatyczne wyłączanie też + |
_________________ czarne Grande Punto Sport 1.9 |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
| maciejd napisał: |
| mi fabryczne radio i głośniki wystarczają. dużym plusem jest sterowanie z kierownicy + to że nie trzeba nic zdejmować i nosić ze sobą kiedy z niego wysiadam. aaaa no i to automatyczne wyłączanie też + |
I kolor podświetlenia też +
I automatyczne dostosowywanie głośności do prędkości jazdy nawet ++
I regulacja natężenia oświetlenia wyświetlacza łącznie z oświetleniem kokpitu kolejny +
I duże wygodne klawisze obsługi nawet +++
I porządny wygląd kokpitu - oczywiscie że +
Oj uzbiera się tych plusików uzbiera  |
|
|
|
 |
karol_mail
Puntomaniak

Imię: Karol
Dni na forum: 296
Tematy: 8 Skąd: Legionowo
|
A zapomniałem, że Grzegorz1976 zawsze ma racje, jego kropek się nie psuje a ASO Fiata to najlepsi fachowcy świata. Przecież to oczywista oczywistość. Wszystkie plusy jakie wymieniłeś fabrycznego radia to takie "nowinki i fajerwerki" które radia renomowanych producentów mają już od kilku lat. Na temat audio w wozie i CB pojęcie mam więc wiem co pisze. Jedyne czego nie mają to automatycznie regulowane podświetlenie dostosowane do oświetlenia kabiny fakt to trzeba robić ręcznie. Każdy kto ma odrobiny pojęcia o car-audio wam to powie. Tak fabryczne głośniki są dobre do wiadomości na radiuZET. Porównaj je z Vifą, Scan-speak'iem albo polskim starym Tonsilem... |
_________________ It is the war and we are a soldiers  |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
karol_mail chyba mnie nie lubisz
| jego kropek się nie psuje |
To fakt nie psuje się
| ASO Fiata to najlepsi fachowcy świata. |
Tego nigdy nie powiedziałem, chociaż jeszcze się nie zawiodłem więc dlaczego mam nażekać?
| Na temat audio w wozie i CB pojęcie mam więc wiem co pisze. |
Ja mam raczej mgliste, więc po prostu piszę o swoich wrażeniach z słuchania i estetycznych a nie o danych technicznych z ostatniej strony instrukcji
| Tak fabryczne głośniki są dobre do wiadomości na radiuZET. Porównaj je z Vifą, Scan-speak'iem albo polskim starym Tonsilem... |
Nie porównam bo nie bedę przekładał. Jedynie jakie mam porównanie to z zestawem w moim drugim kropku czyli Radio blaupunkt Kiel 35 i głośniki Phonocar (Przód: tweetery i dół 16 dwudrożne, tył 13 dwudrozne). Fabryczny zestaw dla mnie brzmi lepiej.
P.S. Co cie tak u mnie denerwuje, ze jnie utyskuje tylko jestem zadowolony ze swojego autka??? Jak tak to sorry, ale muszę jakoś z tym żyć. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|