|
Obecny czas: 24 Cze 2025, 07:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dario76 |
#146835 Wysłany:
19 Lip 2008, 00:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zgierz Rejestracja: 20 Maj 2008, Posty: 341
|
Cytuj: górnej części znajduje się klapka z bezpiecznikami a za nimi w takiej w kratę ramce znajduje się coś co mi wygląda na filtr (no chyba że to jest coś innego)
To nie jest żaden filtr ( filtr przeciwpyłkowy znajduje się w podszybiu, pod wycieraczkami) to co widać od strony schowka to klapka która steruje obiegiem powietrza: wewnętrznym , bądź zewnętrznym. Klapka ta wykonana jest z bardzo gęstej gąbki. Gąbka ta powoduje bardzo szczelne przyleganie klapki i cichsze działanie tychże mechanizmów.
W zespole przewietrzania wszystki klapki są wykonane w ten sposób
1. To widać w schowku.
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Dymers PGT |
#150399 Wysłany:
28 Lip 2008, 08:53; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Starogard Gdański Rejestracja: 27 Cze 2008, Posty: 69
|
To gdzie w takim razie znajdusie sie Filtr Kabinowy w Punto GT bo ja walczylem z tym schowkiem i powiem szczrze ze zakupiony filtr poszedl na smietnik bo chcialem go wcisnac do schowka
Jesli chodzi zas o podszybie to tam jest komputer w GT Wiec gdzie jest filtr kabinowy ????
_________________ Fiat Punto 1,2 75km ELX(sprzedane) + PUNTO GT
|
|
Góra |
|
 |
dario76 |
#150650 Wysłany:
28 Lip 2008, 18:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zgierz Rejestracja: 20 Maj 2008, Posty: 341
|
Dymers PGT napisał(a): Jesli chodzi zas o podszybie to tam jest komputer w GT Wiec gdzie jest filtr kabinowy ????
No właśnie dobre pytanie 
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job
|
|
Góra |
|
 |
De-eR |
#246548 Wysłany:
27 Kwi 2009, 20:30; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Miejska Górka WLKP Rejestracja: 15 Wrz 2008, Posty: 97
|
A ja mam następujące pytanko odnośnie tego filtru ... Jesli chciałbym go wymienić lub też odkurzyć to czy muszę odkręcać podszybie ???? Czy może gdy odkręcę wentylator z dolu od nawiewu to wyciągnę ten filtr bez problemu ??? Dzięki za odp 
_________________ Fiat Punto S, 1998 r.
1,1 kat., 55 kM
Szerokości Przyczepności dla Wszystkich
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#246556 Wysłany:
27 Kwi 2009, 20:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
De-eR napisał(a): A ja mam następujące pytanko odnośnie tego filtru ... Jesli chciałbym go wymienić lub też odkurzyć to czy muszę odkręcać podszybie ???? Czy może gdy odkręcę wentylator z dolu od nawiewu to wyciągnę ten filtr bez problemu ??? Dzięki za odp 
przecież wyraźnie już było napisane- TYLKO PO ODKRĘCENIU PODSZYBIA. Innej mozliwosci wymiany nie ma.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|