Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zdalne sterowanie centralnego zamka Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Noel
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 676
Tematy: 3

Post #4195 Wysłany: 16 Sty 2007 20:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja niestety nie mam pilota, autko kupowałem z wyprzedaży rocznika 2006 i musiałem wybrać z tego było jest na placu. Miałem bardzo ograniczony budżet. Ale jak tylko wyjdę na prosta to poważnie pomyśle o alarmie z pilotem.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 703
Tematy: 21

Post #4208 Wysłany: 16 Sty 2007 20:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja w moim moge zamykac od strony kierowcy i pasażera Smile
Szkoda tylko ze nie mam na pilota bo to wygodna sprawa Sad

Image
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 863

Post #4229 Wysłany: 16 Sty 2007 21:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Noel napisał:
autko kupowałem z wyprzedaży rocznika 2006

A właśnie, ile dostałeś rabatu? Smile

Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 764
Tematy: 23

Post #4267 Wysłany: 17 Sty 2007 06:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdzilem, dziala tylko od kierowcy...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Noel
Sympatyk kropek

Dni na forum: 676
Tematy: 3

Post #4270 Wysłany: 17 Sty 2007 07:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dali mi rabat 5900zł od ceny katalogowej + promocyjny kredyt 0% przez pierwszy rok. Poza tym ku mojemu zdziwieniu dali mi dywaniki i listwy boczne. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Teraz tylko boje się jak będzie z serwisem, bo tyle się naczytałem o tych ASO…
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 764
Tematy: 23

Post #4271 Wysłany: 17 Sty 2007 07:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No ja raczej mam zle doswiadcznia z ASO, zreszta widze, ze ostatnio coraz wiecej osob z forum bywa niezadowolonych z ich uslug. Ale moze trafisz na kompetentnych praciwnikow Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
golab
Przyjaciel

Dni na forum: 863

Post #4361 Wysłany: 17 Sty 2007 20:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ASO CASCO --> ubezpieczenie od skutków napotkania niekompetentnych pracowników serwisu... Lol

kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 687
Tematy: 7

Post #16373 Wysłany: 31 Mar 2007 22:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witajcie
nie mam niestety zdalnego sterowania do zamka. Szczegolnie otwierania bagaznika jest utrudnione. Mam pytanie czy ktos sie moze interesowal tym problemem i czy mozna dokupic takie sterowanie. Tak sobie mysle, ze jesli steruje tym bodykomp to musi miec jakas niewykorzystana zlaczke na podlaczenie odbiornika do pilota. Jakby dalo sie to tak latwo zrobic to byla by bomba. No i jeszcze oczywiscie pilot w oryginalnym kluczyku-scyzoryku.
pzdr

pepepe
Gość

Post #16381 Wysłany: 01 Kwi 2007 05:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pewnie tak.
Jak mi podlaczali Fiatowski alarm to tez byla instrukcja krok-po-kroku, gdzie wpiac jakie kable.
Nie bylo potrzebne przeprogramowywanie kompa.
Czasem jednak przeprogramowanie moze byc konieczne ...
kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 687

Post #16393 Wysłany: 01 Kwi 2007 10:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pepepe napisał:

Czasem jednak przeprogramowanie moze byc konieczne ...

Napewno bedzie to potrzebne aby bodykomp "widzial" co jest podlaczone. Chodzi mi o to czy ktos cwiczyl juz takie rozwiazanie?
pzdr

telepol
Forumowicz

Dni na forum: 597
Tematy: 0

Post #17035 Wysłany: 04 Kwi 2007 12:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja ostatnio podlaczalem zdalne sterowanie zamkiem(kupiony na allegro) w skodzie felicji i bylo bez wiekszych problemow, gorzej bylo ze znalezieniem centralki centralnego ktora znajduje sie pod licznikami HORROR rozbierania i skladania tej deski. Teraz poszukuje schematu instalacji do punto II rocznik 2003 czy moze ktos z was posiada??? albo wie gdzie znajduje sie centralka, tylko nie mowcie ze pod deska bo rece mi opadna Smile.
pozdrawiam
Image
telepol
Forumowicz

Dni na forum: 597

Post #17037 Wysłany: 04 Kwi 2007 12:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Albo zamontować byle jaki alarm ze sterowaniem z pilota... ważne żeby miał wyjście na centralny, choć większość ma! Tylko też nie wiem, czy tak można sobie dowolny założyć, czy to serwis musi dobrać... Confused

no właśnie zakupiłem zdalne sterowanie centralnym na allegro i nie wiem dokładnie czy można coś takiego użyć. Posiadam Punto II '03r . Mam jeszcze jedno pytanie czy w tym modelu centralka występuje w drzwiach???
pozdrawiam
kubara
Forumowicz

Dni na forum: 427

Post #46461 Wysłany: 21 Wrz 2007 11:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,

Czy ktoś doposażał GP w kluczyk ze zdalnym sterowaniem centralnym zamkniem i ile taka przyjemność może kosztować?

Grande Punto 1.3 MJet 75KM Active
Mekl
Sympatyk kropek

Dni na forum: 488

Post #46496 Wysłany: 21 Wrz 2007 16:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Koledzy proponuje od czasu do czasu otworzyć jedne i drugie drzwi z kluczyka bo całkowite nieuzywanie moze doprowadzic do tego ze za rok albo szybciej wogole nie włożycie kluczyka do drzwi. Wiem to z doświadczenia;)

Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 526

Post #46569 Wysłany: 21 Wrz 2007 22:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ciekawostka: otwarcie prawych przednich drzwi od środka otwiera wszystkie zamki Wink

Razem mam trzy piloty. Jeden w kluczyku od Fiata Wink i dwa od alarmu (z otwieraniem bagażnika) - dołożenie alarmu z Lineaccessori jest najprostszym sposobem, aby mieć centralny sterowany pilotem.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat