Fiat Punto :: Forum
http://fiatpunto.com.pl/

Jakie macie kompy?
http://fiatpunto.com.pl/topic1107-450.html
Strona 19 z 19

Autor:  LrPrl [ 31 Lip 2015, 22:03 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/ser ... reswitch10

Mój nowy nabytek. Uwierzylibyście 2-3 lata temu gdybym Wam powiedział, że za śmieszne pieniądze można kupić notebook/tablet na którym można pograć w choćby LoL'a czy inne słabsze gry? (Źródło - testy youtube). Zdobyłem wersję bez HDD ale za to po "faceliftingu", z lepszą matrycą, w niezłym stanie używka ;)
Dużo bardziej opłacało się niż zakup "smartTV" na którym nic nie pooglądasz (filmy z internetu się zacinają), czy kupowanie słabego PC pod TV.
A tak, to będzie "smartTV", tablet, notebook w jednym :E

Autor:  Krzychu565 [ 02 Sie 2015, 13:48 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Chopy a wiecie może jak usunąć listę wyboru języków z paska zadań w Win 8.1 64 bit?
Próbowałem na wszystkie sposoby i ni kuta.. Po restarcie systemu zaraz wraca na pasek zadań.. ;/
I w ustawieniach powiadamiania i w ustawieniach języka i nic.. :twisted:

[ Dodano: 02 Sie 2015, 12:48 ]

Już się uporałem z tym ustrojstwem.
Wystarczyło zmienić kilka opcji i utworzyć konto w Microsofcie, żeby te ustawienia zapamiętać.
Trochę chory pomysł..żeby do takich głupot wymagać konta w Microsofcie, ale działa. ;)

Autor:  BartekMiklas [ 01 Paź 2015, 20:09 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Krzychu565 napisał(a):
Od wczoraj taki sprzęcik.
ASUS A555LN-XO478H

Na pokładzie:
Procesor: Intel Core i7-4510U 2.0 GHz idle/3.1 GHz turbo
Pamięć RAM (zainstalowana): 8 GB
Dysk HDD: 1 TB
Przekątna ekranu: 15.6"
Rozdzielczość: 1366 x 768
Karta graficzna: nVidia GeForce 840m 2GB
Karta dźwiękowa: Realtek HD Audio
Napęd: DVD+-R/RW dwuwarstwowe CD-R/RW
System operacyjny: Windows 8.1 64 bit + możliwość upgrade do Windows 10
Bluetooth 4.0 Wi-Fi 802.11 b/g/n
:mrgreen:


Chciałbym mieć takiego kompa. Aż ślinka leci.

Autor:  Krzychu565 [ 03 Paź 2015, 17:36 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Ja głównie kompa z takimi parametrami kupiłem do obróbki grafiki 3D.
Amatorsko bawię się w AC3D, Wings i Zmodeller 2 i 1. :E
Kiedyś pokażę wam co ulepiłem, ze stajni Fiata oczywiście, choć ma i kilka bawarek. heh :mrgreen:

Co do zestawu niedawno wpadły:
- karta dźwiękowa C-Media USB Virtual 7.1 Channel
- podstawka chłodząca Thrust Frio - Cichutka i wydajna dosyć
- zestaw głośników Creative Inspire T3300 :mrgreen:
Ładnie to mruczy jak ma się dobre wtyczki DSP w Aimpie i skonfiguruje dobrze.
Niedługo kupię jeszcze jakiegoś gryzonia lepszego, bezprzewodowego. bo za dużo kabli na biurku już mam.

Autor:  ipIV [ 28 Lis 2015, 20:14 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

ipIV napisał(a):
Następna mała aktualizacja setupu:

Proc: Core i5 2400, 3,1GHz + Thermaltake Contac 21 + 2 wentylatory - TT&Scythe @650-3000&250-2500rpm
Płyta: Asus P8M67-M Pro
Ram: 4x 2048 DDR3 PC1333
Grafika: Nvidia quadro 550 (muzeum ale działa OK a w gry nie gram :> )
Dysk systemowy: Intel SSD 330 60GB
Hdd1: Seagate Baracuda 500GB
Hdd2: Seagate Baracuda 750GB
Hdd3: Seagate Baracuda 1000GB

Hdd1 i Hdd2 w RAID1, Hdd2 i Hdd3 częściowo w RAID1 ;)
Zasilka Chieftec 700W
Buda Chieftec Dragon Big Tower
Monitor1: Samsung SyncMaster 910T
Monitor2: Samsung SyncMaster 910T
Drukarka1: HP CLJ 1600
Drukarka2: HP LJ 2300dn
UPS Orvaldi 650VA
Dysk sieciowy Zyxel NSA310 + Samsung 1TB (raz na 1 tyg robi się backup z kompa :) )
Karta TV Creatix CTX-953 - wygrzebałem starą kamerę VHS i wypadałoby zgrać do "dzisiejszych nośników" z kaset puki jeszcze to działa... :)

Tutaj printscreen indeksu wydajności W7:

Image
Grafika - bez szału ale nie gram, nie projektuję nic w 3d więc.... ;) Wymiana kompletnie bez sensu :E




Kupiłem sobie prywatnego łaptoka :> Bo ostatnio miałem kilka sytuacji w których by mi się przydał :>

Kupiłem Lenovo B590
za 900zł :E

Bez szału... ale chyba najtańszy laptop Lenovo na rynku :>

Procek Celeron M1005, 2GB RAM, HDD 500 GB itp.

Trochę muli, dokupiłem 2GB ram-u żeby były 4GB... dużo nie pomogło... ha! no tak przyzwyczajony do dysku SSD jestem...
To kupiłem Intel-a SSD 520 120GB :> .... NO i teraz działa normalnie :) A stary HDD do kieszeni i jako przystawka do laptopa z plikami które się przydadzą raz na jakiś czas.

I screen:

Image

Zamiast inwestować w procesor przy zakupie komputera IMHO lepiej kupić z gorszym procesorem a zamiast tego zainwestować w dysk SSD na SATA III plus dodatkowo ewentualnie więcej RAM-u.



To doszła następna "maszyna" do kolekcji :E

Pentium G3250;
4GB RAM
1TB Seagate
ASUS H87M-P
GF GT730
Soundblaster audigy FX

Klawiatura i myszka Logitech mk220

Głośniki: Logitech Z906

"Monitor": BENQ W1070 :E :E :E
Druga część monitora za jakiś czas ;) Jak zamontuję to w miejscu docelowym ;)


Przeznaczenie: chyba oczywiste ;)

Wnioski: nie wchodź na allegro jak wypijesz 3 portery :E .... ale jestem mega zadowolony z efektu :> Jest łogień z źici :E Mimo ze przetestowałem to tylko na suficie ;)

Autor:  LrPrl [ 28 Lis 2015, 21:02 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

No, no! Zestaw audio godny podziwu! Gdybym mieszkał w domu jednorodzinnym to może i taki sam bym kupił, a tak miałem kiedyś Logitecha x530 to sprzedałem bo po prostu się marnował... Teraz mam Genius'a 1800a i w sumie też się marnuje ale świetnie wygląda na biurku :P
No i ten zestaw audio + projektor, hmm małe kino domowe? :P Musisz się podzielić efektem ;)

Autor:  ipIV [ 29 Lis 2015, 09:22 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Prawda jest taka, że audiofil by to wyśmiał :E ;) To są po prostu porządniejsze głośniczki do kompa ;) Nic więcej.

Autor:  _marcin00_ [ 22 Sty 2016, 11:07 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Kolejny "upgrade" wiekowego już kompa, ale jak dla mnie LGA775 jest nieśmiertelne, moc obliczeniowa jest aż nad to wystarczająca, więc po co mam zmieniać kompa :)

W ostatnim czasie dodany został kontroler USB 3.0, rozszerzona pamięć RAM do 6GB@866MHz, kupiony NAS Zyxel NSA310 + HDD 1TB, poza tym powróciłem do macierzy RAID0 2x250GB + SSD60GB.

Pozostałe elementy bez zmian, czyli C2Q 9450 @ 3,5GHz, Radeon 7770 1GB ddr5, ASUS P5QPro, Bluray ASUS, Creative X-Fi Gamer, zasilacz OCZ silencer 500W.

Na chwilę obecną nie widzę najmniejszego sensu zmiany komputera na nowszy, indeks wydajności Windows7 x64 - 7.6, w gry raczej nie gram (czasem z nudów włączę watchdogs czy farcry4) więc ciężko wykorzystać w pełni moc nawet tak wiekowego zestawu :)
Image
Image

Autor:  serwal04 [ 05 Lut 2016, 16:33 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

i5-4670K, ASRock Z87 PRO4, Kingston HyperX 8GB DDR3, ASUS Strix OC GTX970 4GB DDR5, SSD Sandisk Ultra, XFX 550W, Chieftec BH;
Do tego Audiotrak Prodigy Cube i słuchawki SuperLux HD681 EVO MKII;
A obraz wyświetlany na iiyamie 26" 1920x1200;

Drugi pc, obecnie idący na sprzedaż: Celeron G530, ASRock H61, 6GB RAM DDR3 Kingston KVR, grafika zintegrowana, SSD Intel, no-name obudowa i zasilacz;

No i na co dzień używany przez Mamę, a mobilnie zabierany przeze mnie laptop Acer: Pentium 2117U 1.8GHz dual core, 4GB DDR3 RAM i SSD Kingstona.

Autor:  okult [ 19 Mar 2016, 22:02 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Serio? Chwalimy się? ;) No to lecę.
Commodore 64, Commodore 64 C, Commodore 64 Aldi, Commodore 64 G, Amiga CDTV, Atari 65XE, Toshiba T2130CT na 486DX 75Mhz i 32MB ramu :P
A normalnie do pracy codziennej używam Samsunga RV511 z Intel i3 i 3GB ramu.

Mam jeszcze kilka konsol, ale to nie na ten topic ;)

Autor:  krzychux750f [ 20 Mar 2016, 01:08 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Lenovo B570 i3-2330M/8GB/500/DVD-RW ;]

ipIV napisał(a):
Głośniki: Logitech Z906


Pozazdrościć, ja mam Z623, na więcej niż 1/3 nie odkręcałem, bo nie potrzebuje problemów z sąsiadami :P

Autor:  Arek234 [ 23 Sie 2016, 17:44 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Ja mam Lenovo Z50
intel core i7

Autor:  _marcin00_ [ 25 Sie 2016, 10:13 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Ja za to na początku roku kupiłem sobie Lenovo X201 Core i5 2,4Ghz, 4GB ram, 64GB ssd, Windows 7 x64 pro do tego stacja dokująca i dwie baterie. Ogólnie przy moim użytkowaniu komputera w zupełności mi wystarcza, mimo że laptop ma już swoje lata i ma tylko zintegrowaną grafikę, to po zadokowaniu spokojnie zastępuje PC.

Autor:  woteras [ 17 Lis 2016, 17:08 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Mój komputer nie jest jakiś wybitny... Słaby procek AMD na 2 rdzeniach 3,2 zintegrowana grafa i nic poza tym :P aż szkoda wrzucac screena :P Ale na razie jeszcze działa :)

Autor:  lwieczorek [ 06 Gru 2016, 22:40 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Specyfikacja mojego nowego nabytku:
Asus Z170 PRO GAMING
Intel Core i7 6700 (trochę żałuję, że nie wziąłem serii K)
Asus GTX1060 6GB STRIX
Corsair DDR4 2X 8GB 3200MHz Vengeance Red Led CL16
Corsair CS 650W
Crucial MX200 250GB
zamknięte w Phanteks Eclipse P400S

No i jego starszy brat, obecnie prawie nieużywany:
Asus P8H67-V
Intel Core i5 2500
Asus GTX560 2GB DCII
Kingston HyperX DDR3 2X 4GB 1600MHz XMP X2 CL9
OCZ ModXStream Pro 500W
OCZ Agility 3 60GB + Seagate 500GB Barracuda
zamknięte w Antec Gamer One Hundred

+ w roli głośników wspomniane wcześniej Logitech-y Z623, które polecam, ale tylko jeśli ktoś jest zwolennikiem bassu, na chwilę obecną poszedłbym w Microlab-y Solo 7C, albo coś tego pokroju

Image

Image

Autor:  BogdanK [ 07 Gru 2016, 00:30 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Też ostatnio zmieniłem lapka, kupiłem od firmy poleasingowy Dell E6320 i5 2540M 8GB 128GB SSD DVD Windows7 Pro.

Image

Image

Autor:  covax2 [ 07 Gru 2016, 12:15 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Bogdan mam niemal tego samego klasyka bo 6420 ;) ale i tak najlepszy jaki miałem to był 6220 :D i batka któa trzymała 6-7h.... do mojego cuda mam jeszcze stacje dokującą którą dokupiłem za 15zł na allegro, tak więc notek robi raczej za stacjonarkę ;) przynajmniej mam 23" :D
Nadmienię że moje cacko również jest poleasingowe ;)

Autor:  BogdanK [ 07 Gru 2016, 23:34 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Mój też głownie jako stacjonarny. Poprzedni miałem Samsung NC 20, więc teraz różnica jest (jak dla mnie) duża na plus :)

Autor:  covax2 [ 12 Gru 2016, 08:43 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

no NC20... :D powalał osiągami :D

Ja niestety ostatnimi czasy zaczynam odczuwać niedostatki mocy :/ mimo że pod maską jest i5, niemniej jednak co procek w stacjonarce to procek w stacjonarce ;)

Autor:  filipp [ 31 Sty 2017, 10:40 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Zainwestuj w dysk SSD - u mnie znacznie wpłynęło na przyśpieszenie pracy.

Autor:  Sunim3241 [ 18 Paź 2017, 10:19 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Niedawno sobie sprawiłem nowego laptopa z i5 7200 i gtx 940mx i działa spoko. Dysk SSD z pewnością pomaga, system ładuje się w kilka sekund, wszystko co potrzebuje chodzi przyzwoicie. Nie jestem jakimś graczem wielkim, więc spokojnie w starsze gierki mogę pograć.

Autor:  _marcin00_ [ 18 Paź 2017, 10:58 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

W tym roku nastąpiła kolejna zmiana laptopa - Lenovo x201 zostało zastąpione przez Lenovo x230. Jak dla mnie rewelacyjny ultrabook, core i5 3320 @ 2,6GHz, 8GB ram, ssd 120GB intel, podświetlana klawiatura, matryca ips, Windows 10 Pro x64. Laptop kupiony jako używany w stanie idealnym, żadnych rys obić, otarć, w komplecie dwie baterie i stacja dokująca, na baterii spokojnie wytrzymuje 5-6h.

Jeżeli chodzi o PC - nadal bez zmian, ten sam komp od 2009r., który opisywałem kilka postów wyżej, dołożyłem tylko ramu - jest teraz 8GB. Jeżeli tak leciwa konstrukcja pozwala mi płynnie grać w średnich ustawieniach i rozdzielczości 1680x1050 w GTA V, to więcej od niej nie wymagam i póki co nie zmieniam :)

Autor:  Mobiler [ 20 Paź 2017, 07:50 ]
Temat postu:  Re: Jakie macie kompy?

Ja mam laptop Toshiba Satellite. Korzystam z niego kilka lat. Głównie służy mi do pracy i czasami do gier.

Strona 19 z 19 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/