|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
2mao |
#505757 Wysłany:
18 Wrz 2011, 14:29; Temat postu: Problem z wspomaganiem |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 18 Wrz 2011, Posty: 1
|
Witam,
jestem szczęśliwym posiadaczem fiata punto II (rocznik 2001), niestety od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Wspomaganie elektryczne w moim punto czasami działa a czasami nie. W związku z tym szukam namiarów na osoby/warsztaty które były by wstanie problem rozwiązać na miejscu. Mieszkam w Warszawie na Bielanach.
Dziękuję
Marek
|
|
Góra |
|
 |
|
|
gremlin1976 |
#514794 Wysłany:
26 Paź 2011, 16:08; Temat postu: Re: Problem z wspomaganiem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Paź 2011, Posty: 7
|
Przerywanie pracy wspomagania to objaw wypalania się styczników w silniku od wspomagania. Ewentualnie przegrzanie tych że styczników a co za tym idzie odlutowanie się ich od płytki. Możesz sam zdemontować silniczek i z zaciszu domowym poprawić luty. U mnie padło wspomaganie. Pomogła wymiana styczników. Fabryczne to simens ale znajdziesz pełno zamienników. Po wymianie wyprowadziłem elementy elektroniczne za zewnątrz silnika aby zapobiec ponownemu ich przegrzaniu. Taki feler w naszych kropkach. Oby w/w operacja pomogła. Jak będziesz miał pytania, śmiało pisz.
_________________ buy here
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|