|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mti91 |
#401240 Wysłany:
03 Paź 2010, 23:23; Temat postu: Problem z przednią szybą - nieusuwalne plamy |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam,
mój problem polega na tym, iż wymieniłem szybę w samochodzie (Punto1 jakby ktoś pytał). Szyba została dokładnie wyczyszczona, ale dopiero gdy samochód zaparował zauważyłem, że są na niej plamy. Wygląda na to, że są one w środku szyby (?). Nie mam pojęcia jak to usunąć i czy się w ogóle da, przy zaparowanej szybie to wygląda jak jakiś wielki zaciek, nie idzie nawet tego wytrzeć. Przy słonecznej pogodzie widać takie plamki, ale dopiero pod odpowiednim kątem. Dodatkowo w niektórych miejscach czuć małe wgłębienia, szyba nie jest idealnie gładka, w miejscu plam również występują te niedoskonałości. Ma ktoś jakiś pomysł? Szyba była używana, więc wiadomo, nie jest idealna, ale czy te plamy dałoby się jakoś wyczyścić? Można to przetrzeć zmywaczem? Czy tak już po prostu musi być?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domin45670 |
#401267 Wysłany:
04 Paź 2010, 00:21; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Plamy jakiego rodzaju? Tęczowe jak benzyna na powierzchni kałuży, czy też po prostu ślad jakby po naklejce? Spróbuj uchwycić to aparatem (nie telefonem, bo telefony nie są na tyle czułe), to może ktoś tutaj będzie miał jakiś pomysł.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#401270 Wysłany:
04 Paź 2010, 00:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Mój znajomy w Corsie B miał coś podobnego, jakby tłuste plamy na szybie, ale nie dało się tego zmyć i nie było to tłuste. W słoneczne dni powodowało to nawet refleksy i męczyło oczy.
Niestety nie doszedł do tego co to było lecz wymienił szybę. Na pewno nie było to coś na powieżchni bo próbowaliśmy różnych specyfików aby to zmyć i nic.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#401283 Wysłany:
04 Paź 2010, 08:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|