|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 23:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Punciak Kropek |
#34195 Wysłany:
20 Lip 2007, 12:05; Temat postu: Linea 3 samochód na tej samej płycie podłogowej |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Ruciane-Nida Rejestracja: 20 Lip 2007, Posty: 24
|
Jakoś tak pół roku temu dostałam od kolegi link ze szpiegowskimi zdjęciami Grande Punto Sedan wyśmiał mnie mówiąc masz kolejna beznadziejną wersje Grande Punto. I tak myślałam wtedy co oni robią z tą ponad 10 letnią tradycja Punto Hatchback. I w końcu okazało się że jednak nie oszpecili nazwy tym sedanem i nazwali go Linea od razu muszę przyznać że jako Linea podoba mi się o wiele bardziej co prawda przypomina GP ale naszczęscie sie tak nie nazwywa. Dziękuje Fiacie.
_________________ GPAbarthS2000 - pomalutku i kiedyś go będę mieć Narazie Kropek I generacji
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Hubi |
#34202 Wysłany:
20 Lip 2007, 12:17; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Skierniewice Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1176 Pomógł: 1
|
witamy kolezanke i zgadzam sie Linea jest ladna
_________________ witam i zapraszam na topic922.html http://hubimar.wrzuta.pl/
- pierwszy był Fiat 126p około roku używany, - następnie przez ponad 5 lat Fiat Uno 1,0 Clip 118000km, - Punto II 2002/2003 1,2 8V wersja Activ po delikatnym tuningu - SPRZEDANE I-2014 po 10 latach jazdy i 161000km Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl - następnie nowe BRAVO topic34381.html aktualnie przebieg 268000km, z LPG - ostatnie kupione GP 1,4 z przebiegiem 131000km post707897.html#p707897 i sprzedane - aktualnie Skoda Superb 2,0 170 KM DSG kombi 337000km no i oczywiście Bravo
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#34215 Wysłany:
20 Lip 2007, 12:56; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
|
Góra |
|
 |
daras |
#34240 Wysłany:
20 Lip 2007, 13:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Witamy, witamy  A czemu Linea to 3 samochód na tej samej płycie? Corse liczysz?
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#34278 Wysłany:
20 Lip 2007, 16:17; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Ogólnie Linea brzydka nie jest  a na tle poprzednich sedanów fiata - siena czy albea wypada wręcz rewelacyjnie 
|
 |
golab |
#34319 Wysłany:
20 Lip 2007, 20:16; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Przedwczoraj oglądałem Lineę. Bogato wyposażona wersja nawet mi się podobała. Ładnie wykończona, fotele miększe i bardziej komfortowe niż w GP. Praktycznie nie podpierają na boki. Tu Fiat zdradza, że Linea ma być autem rodzinnym, przeznaczonym na spokojne wakacyjne wyjazdy, nie szybką jazdę po zakrętach. Z tyłu w porównaniu z Grande jest więcej miejsca na nogi. Na dodatek ten bagażnik!  Że też nie miałem Linei, gdy jechałem na Rajd Polski...
Mając kupić Lineę chętnie postawiłbym ją obok Grande (wówczas byłby komplet pt. "Na co dzień i od święta"), ale nie zamieniłbym. Zamiana to na Sedici jeśli już! 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
Tumi |
#34363 Wysłany:
21 Lip 2007, 12:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle Rejestracja: 30 Mar 2007, Posty: 146
|
jezdziilem linea, i mam swoje odczucia:
1. tyl - jakos podobny do autka chevrolet
2. bagaznik - za mala dziura - mimo ze kufer jest duzy, to dziura za mala, TV nie wlozysz, mimo ze w srodku sie zmiesci. Klapa za mala.
Ogolnie autko OK. Fajnie sie prowadzi.
_________________ Pozdrawiam, Tomek (Tumi)
www.cashmedia.pl | www.host44.pl | www.akcjasos.pl | www.kkozle.pl | www.radio.opole.pl
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#34377 Wysłany:
21 Lip 2007, 15:01; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Też właśnie mi się rzucił w oczy mały otwór załadunkowy, ale akurat mi to leży. 
|
|
Góra |
|
 |
Punciak Kropek |
#34562 Wysłany:
22 Lip 2007, 23:18; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
oczywiście walnełam gafe bo policzyłam również fiata bravo który bardzo ale to bardzo przypomina GP jednak nie ma tej samej płyty.
_________________ GPAbarthS2000 - pomalutku i kiedyś go będę mieć Narazie Kropek I generacji
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#34563 Wysłany:
22 Lip 2007, 23:20; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
Punciak Kropek napisał(a): policzyłam również fiata bravo który bardzo ale to bardzo przypomina GP
Do tego stopnia, ze wiele osob zobaczylo, ze zmienilem auto dopiero jak im o tym powiedzialem 
|
|
Góra |
|
 |
daras |
#34628 Wysłany:
23 Lip 2007, 09:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
golab napisał(a): Zamiana to na Sedici jeśli już! Fajny jest! Też mi się podoba. I też gdybym zmieniał to właśnie na Sedici [ Dodano: Pon Lip 23, 2007 8:51 am ]Punciak Kropek napisał(a): oczywiście walnełam gafe bo policzyłam również fiata bravo
Niechcący policzyłaś dobrze
Zamiast bravo - trzecim na tej samej płycie jest corsa.
|
|
Góra |
|
 |
Punciak Kropek |
#34939 Wysłany:
24 Lip 2007, 16:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
no to niechcący wszystko się zgadza ale bravo naprawdę ładny samochód ale jak pierwszy raz widziałam reklame to myślę ooo nowa reklama GP... ale tył niepasował.
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#34942 Wysłany:
24 Lip 2007, 17:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
W salonie dowiedziałem się, że Linea to samochód na zmodyfikowanej płycie Fiata Bravo. Nie wkręcali? :]
|
|
Góra |
|
 |
Punciak Kropek |
#34996 Wysłany:
24 Lip 2007, 23:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
no na pewno na zmodyfikowanej. jest dłuższa  to podstawowa modyfikacja heh ale zaraz nie na fiacie bravo tylko na GP
|
|
Góra |
|
 |
daras |
#35014 Wysłany:
25 Lip 2007, 08:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
golab napisał(a): Linea to samochód na zmodyfikowanej płycie Fiata Bravo. Nie wkręcali? :]
Chyba jednak wręcali ;-)
Z ciekawości zajrzę pod spód Linei jak będę w salooonie, to napiszę co i jak.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#36824 Wysłany:
03 Sie 2007, 20:42; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
GLAMOURE - pismo kobiece (które czasem kupuje moja Pauliś) napisało tak :
Gdyby Linea była modelką, wyszłaby na wybieg z najpiękniejszymi top modelkami ...
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
september |
#38361 Wysłany:
11 Sie 2007, 13:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: ŁÓDŹ Rejestracja: 18 Lip 2007, Posty: 20
|
A mi się Linea raczej nie podoba. Linea została zaprojektowana wspólnie z Tureckim Tofasem, bo w Turcji sedany są b. popularne. Na mój gust to ten samochód jest za ciężki jak na to co ma pod maską. Bardziej odpowiednie byłoby zrobienie sedana z Bravy - takiej limuzyny (jak Tipo-Tempra). A Linea jest za mała i za wolna na limuzynę, a za duża na samochód miejski. W ogóle w obecnej gamie nowych Fiatów brak kombi (jak Stilo Wagon, Croma to już wyższa póła więc nie biorę jej pod uwagę). Drażni mnie troszkę polityka fiata z rodzajami samochodów i ich nazwami. Powinno być np.:Bravo, Bravo kombi, Bravo classic(sedan). Jest kupa nazw dla prawie tych samych samochodów (GP-Linea). Z drugiej strony wiązanie wizerunku Linei z GP nie wpłynęła by dobrze na ten drugi. Naprawdę nierozumiem dlaczego zrobili sedana z GP a nie Bravo.
|
|
Góra |
|
 |
Grzyws |
#38367 Wysłany:
11 Sie 2007, 14:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 23 Cze 2006, Posty: 1324
|
september napisał(a): jest za ciężki jak na to co ma pod maską. 1160 kg to nie tak dużo jak na takie wielkie auto. Silnik może nie jest demonem szybkości ale do jazdy po mieście wystarczy w zupełności a i na trasie da sobie radę. Dawniej ludzie jeździli CC 700 i też dawali sobie radę z wyprzedzaniem i dalekimi podróżami. september napisał(a): Bardziej odpowiednie byłoby zrobienie sedana z Bravy Ale co by to zmieniło ?? Linea i tak długością przewyższa choćby Toyotę Corolle. september napisał(a): W ogóle w obecnej gamie nowych Fiatów brak kombi Bodajże w 2009 dołączy Bravo SW Cytuj: Naprawdę nie rozumiem dlaczego zrobili sedana z GP a nie Bravo.
To proste zrobienie samochody na tańszej płycie podłogowej i tańszych częściach jest po prostu tańsze.
Gdyby zrobili Bravę sedan wzrosły by koszty ponieważ wnetrze Fiata Bravy jest dużo droższe od tego z GP.
Moim zdaniem to dobra polityka Fiata gdyż za niecałe 40 tyś możemy mieć pięknego, dużego sedana.
Gdyby Linea była robiona na Bravie zapewne koszt podstawowej wersji przekraczałby 50 tyś...
_________________ Anonima Lombarda Fabricca Automobili
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#38373 Wysłany:
11 Sie 2007, 15:21; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
Tak jak pisze Grzyws. Pozatym w wielu krajach na zachod od Odry sedany nie sa zbyt popularne, wiec lepiej zrobic tansze auto na bazie GP, ktore cenowo bedzie atrakcyjne na rynkach nowej unii i wszedzie pozatym, niz produkowac samochod, ktory nie bedzie sie dobzre sprzedawal ani w starej ani w nowej "Europie"  Wg. mnie sluszne posuniecie... Tylko dlaczego ciagle na roznych forach sie upieraj ai klasyfikuja Linea jako kompakt... 
|
|
Góra |
|
 |
Grzyws |
#38376 Wysłany:
11 Sie 2007, 15:28; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Synek napisał(a): Tylko dlaczego ciagle na roznych forach sie upieraj ai klasyfikuja Linea jako kompakt...
Bo śmiało mogła by z nimi konkurować. Jest wystarczająco długa żeby konkurować z Astrą Jetto Corollą ETC.
Ale na pewno wiadomo że Linea jest w klasie B+
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
september |
#38391 Wysłany:
11 Sie 2007, 16:25; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: ŁÓDŹ Rejestracja: 18 Lip 2007, Posty: 20
|
Grzyws napisał(a): 1160 kg to nie tak dużo jak na takie wielkie auto. Silnik może nie jest demonem szybkości ale do jazdy po mieście wystarczy w zupełności a i na trasie da sobie radę. Dawniej ludzie jeździli CC 700 i też dawali sobie radę z wyprzedzaniem i dalekimi podróżami. Było nie było jest 11% cięższy od GP. A nawet GP jak wiadomo nie jest demonem przyspieszeń. Grzyws napisał(a): Gdyby zrobili Bravę sedan wzrosły by koszty ponieważ wnetrze Fiata Bravy jest dużo droższe od tego z GP. Moim zdaniem to dobra polityka Fiata gdyż za niecałe 40 tyś możemy mieć pięknego, dużego sedana. Gdyby Linea była robiona na Bravie zapewne koszt podstawowej wersji przekraczałby 50 tyś...
To najlepiej było zrobić sedana na płycie do 500tki. W ten sposób Fiat produkuje część samochodów bez wyrazu i degraduje swoją markę. Dlaczego nie robią takich wynalazków pod innym brandem np.  SM.
Fiat oprócz fajnych samochodów: Tipo/Tempra,Punto,Brava/Bravo,GP czy nawet awaryjnego Stilo, wypuszcza od czasu do czasu jakieś wynalazki typu Siena, Palio a teraz w pewnym sensie Linea. Jakoś mi to po prostu nie pasuje, ale to subiektywne odczucie.
Renault taniochę dla mas wypuszcza jako Dacia, VW jako Skoda (nie oszukujmy się Skoda to tańszy brand VW). Fiat powinien produkować flagowe auta pod marka Fiat, a inne cuda pod zewnętrznymi brandami, albo najlepiej w ogole nie zajmowac się cudeńkami.
Mam nadzieję, że kolejne wersje punto i bravo nadal będą się tak samo nazywać, że zachowają ciągłość nazwy (nie jak to było np.:Tipo-Bravo(tylko 3 drzwi)-Stilo-Bravo).
|
|
Góra |
|
 |
Grzyws |
#38394 Wysłany:
11 Sie 2007, 16:40; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Jak wiesz do koncernu Fiat należą jeszcze takie marki jak Alfa Romeo i Lancia. Tak się składa że Lancia produkuje modele które mają kojarzyć się z prestiżem i komfortem wbrew pozorom są to fiaty w innych opakowaniach wykonane z lepszych materiałów (chodzi tu o deskę rozdzielcza). Np. Lancia Musa i Fiat Idea. Alfa Romeo ,,robi,, za markę o sportowym charakterze, a Fiat niestety jest typową masówką która ma zarabiać na firmę.
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
Kuba DST |
#38576 Wysłany:
12 Sie 2007, 15:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Strzelin Rejestracja: 24 Lis 2006, Posty: 918
|
Grzyws napisał(a): . Silnik może nie jest demonem szybkości ale do jazdy po mieście wystarczy w zupełności a i na trasie da sobie radę
Nie no bez przesady. 15s do setki  . Ostatnio w motorze w teście Lineii napisali "tym co najbardziej zniechęca do jazdy Lineeą jest silnik" Rozumiem 77KM do GP ale do Linei? Tam w standardzie powinien być 1.4 16V 90KM-95KM z Bravo czy GP.
_________________ Grande Punto - 5d - Energy(2006) - Szary Jungle - 1.4 16V Starjet 95KM
Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana....
Nie podoba Shieeeeea?
|
|
Góra |
|
 |
dzioby125 |
#38577 Wysłany:
12 Sie 2007, 15:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Lip 2007, Posty: 219
|
a mnie to auto się nie podoba, nie lubię takich małych sedanów  maska nie pasuje do kufra, lampy do lusterek itd.
ale za to kocham Bravo 
|
 |
Grzyws |
#38580 Wysłany:
12 Sie 2007, 15:56; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Kuba DST napisał(a): Ostatnio w motorze w teście Lineii napisali Mam ten motor Kuba DST napisał(a): Tam w standardzie powinien być 1.4 16V 90KM-95KM
Z tym się zgadzam , kompletnie nie rozumiem polityki Fiata dlaczego dał słabszą wersje tej jednostki 
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|