You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #230821 Wysłany: 20 Mar 2009, 21:42; 
 Temat postu: Bravo 2008 rok - szyby,pasta antykorozyjna,oznaczenia,lampy
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź/B-tów
witam,
Chcialbym sie zapytac o kilka rzeczy:
1. Czy na wszystkich szybach w aucie cyferka oznaczajaca rok i kropki znajdujace sie przed ta cyferka musza byc takie same? bo zauwazylem ze na jednej szybie cyferka jest taka sama ale ilosc kropek sie nie zgdza. Na wszystkich szybach sa po dwie kropki a na jednej szybie jest jedna.
2. czy jak otworzycie klape bagaznika to tuz nad kloszami lamp tylnich tam gdzie jest laczenie elementow (miejsca zgrzewania/spawanie) tez macie paste antykorozyjna w kolorze lekko zolto-zlocistym?
3. Czy orientuje sie ktos odnosnie oznaczen danych czesci blacharskich? Chodzi mi tutaj o numery ktore sa wybite na poszczegolnych elementach karoserii, np. z tylu jak otworzy sie bagaznik to sa symbole: 124E, 136F??
4. Czy tez Wam paruja tylne lampy?
ja w swoim sie takich rzeczy dopatrzylem.
Pozdrawiam i czekam na informacje :-)

Post #230829 Wysłany: 20 Mar 2009, 21:58; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: ST _ _ _ _ _
Siema!
Ja mogę się wypowiedzieć tylko odnośnie pytania 4 - tak, ale to chyba normalna przypadłość...
Co do reszty to nie wiem, nie chce mi sie schodzić na dół :E ale nie wydaje mi się żebym zauważył ślady jakiejkolwiek pasty :)

Post #230849 Wysłany: 20 Mar 2009, 22:30; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
1.cyfry mogą być inne
*jednak szyba nie może być młodsza od samochodu :wink:

Post #230904 Wysłany: 21 Mar 2009, 00:10; 
 Temat postu:
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Miejscowość: Łódź/B-tów
Chodzi o to ze jedna szyba ma jedna kropke przed cyfra, czyli jak dla mnie to jest to styczen a cyfra to rok, a pozostale szyby maja dwie kropki przed ceyferka, czyli luty cyferka roku.
Czy moja interpetacja tych oznaczen jest sluszna?
A co do tej pasty to jakby ktos byl przy swoim Bravo to czy moglby sprawdzic? Miejsce w ktorym to zauwazylem jest w kolorze nadwozia, ale ma taki odcien zolto-zloty i ten odcien mnie niepokoi.

pozdrawiam,
p.s. dziekuje za odpowiedzi

Post #266846 Wysłany: 22 Cze 2009, 00:14; 
 Temat postu: Re: Bravo 2008 rok - szyby,pasta antykorozyjna,oznaczenia,la
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :)
Drozdzu napisał(a):
witam,
1. Czy na wszystkich szybach w aucie cyferka oznaczajaca rok i kropki znajdujace sie przed ta cyferka musza byc takie same? bo zauwazylem ze na jednej szybie cyferka jest taka sama ale ilosc kropek sie nie zgdza. Na wszystkich szybach sa po dwie kropki a na jednej szybie jest jedna.
2. czy jak otworzycie klape bagaznika to tuz nad kloszami lamp tylnich tam gdzie jest laczenie elementow (miejsca zgrzewania/spawanie) tez macie paste antykorozyjna w kolorze lekko zolto-zlocistym?
3. Czy orientuje sie ktos odnosnie oznaczen danych czesci blacharskich? Chodzi mi tutaj o numery ktore sa wybite na poszczegolnych elementach karoserii, np. z tylu jak otworzy sie bagaznik to sa symbole: 124E, 136F??

ad. 1. W Bravo wszystkie mam 4 kropki przed rokiem, czyli kwiecień 2007 produkcja. A auto linie opuściło w marcu... Za to w GP mam cały kalendarz. Auto jest z sierpnia 2006 roku. Przednia i tylna szyba są z grudnia 2006 !!, boczne tylne z sierpnia 2006, a boczne przednie z maja 2006. I bądź tu zdrowy i pisz wiersze.
ad. 2. Nie, wszystko mam niebieskie tak jak auto. Widać niedokładnie usunięta pasta.
ad. 3. Jakieś fabryczne oznaczenia konkretnych wytłoczek.
ad. 4. Standard przy tej budowie lamp. Zaznaczono to nawet w instrukcji obsługi.

[ Dodano: 21 Cze 2009 23:14 ]
divers88 napisał(a):
1.cyfry mogą być inne
*jednak szyba nie może być młodsza od samochodu :wink:

Oj może, może. Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem na swoim aucie szyby młodsze niż data produkcji. Może spadło po drodze z pociągu. W sumie stało 2 lata w Bielsku i czekało na mnie :)

Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.

Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.

@Manetka tempomatu do GP z montażem@

Post #266853 Wysłany: 22 Cze 2009, 00:38; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;)
mam PII (od nowości), co prawa to nie bravo ale sprawa z szybami jest u mnie podobna, w zasadzie na aucie jest cały kalendarz, ba nawet dwa lata :P auto kupione w maju, większość czesci ma datowniki z kwietnia.

Post #267043 Wysłany: 22 Cze 2009, 19:33; 
Puntoświr

Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: Poza Polską
Drozdzu napisał(a):
witam,

ODPOWIEDZI
1. Nie muszą ale np jak masz auto z 2007 roku i jedną szybę z 2009 to coś nie tak
2. Bravo mojej kobitki jest koloru brązowego (szary zbliżony do brązu) więc nawet jakby takowa była to bym jej nie zauważył.
3. :/
4. Przebieg około 10 tysięcy i nic nie paruje.

Post #267084 Wysłany: 22 Cze 2009, 20:55; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :)
MiSiOn napisał(a):
1. Nie muszą ale np jak masz auto z 2007 roku i jedną szybę z 2009 to coś nie tak

Różnica 4 miesięcy na przód nie jest wielką różnicą, tym bardziej że na dwóch szybach, więc nie ma żadnego problemu.

Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.

Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.

@Manetka tempomatu do GP z montażem@

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)