You Tube • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 




Obecny czas: 09 Sie 2020, 16:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 
 Post #393693 Wysłany: 06 Wrz 2010, 13:46; 
 Temat postu: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
Offline
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Paź 2008,
Posty: 71
Witam wszystkich ;) zakupiłem sobie oto taki mały zestawik w dość dobrej cenie http://allegro.pl/blaupunkt-emb-1200-bl ... 68570.html i dziś kable żeby jakoś to podłączyć a że jestem zielony w tych sprawach mam nadzieje że mi pomożecie ;) nie wiem za co najpierw się zabrać... kable => http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_4c84d489bac1c6610.jpg

_________________
Fiat Punto 2 1.2 8v Czarny Diabel :>


Góra
 Profil  
 

 
 Post #393857 Wysłany: 06 Wrz 2010, 20:26; 
 Temat postu:
Offline
Sympatyk kropek

Rejestracja: 24 Maj 2009,
Posty: 18
No musisz jakoś zasilić wzmaka, następnie ciągniesz kabelki z radyjka albo prosto z głośnika do wzmaka i potem z wzmaka do skrzyni. To tak po krótce.


Góra
 Profil  
 
 
 Post #393896 Wysłany: 06 Wrz 2010, 21:35; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Robert
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Pszczyna-Strumień
Rejestracja: 29 Mar 2007,
Posty: 499
zasilanie najlepiej pociągnąć z aku>masę z karoserii>czincze z radia do wzmaka + sterowanie z radia>a potem już tylko z wzmaka do skrzyni i już możesz cieszyć się basem

_________________
Było>>>1.9 JTD<<<
Było>>>GP 1.4 <<<
Była>>>CROMA 1.9 mJTD 150 KM 2008<<<
Jest Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM


Góra
 Profil  
 
 
 Post #393917 Wysłany: 06 Wrz 2010, 22:36; 
 Temat postu:
Offline
Sympatyk kropek

Miejscowość: ASO
Rejestracja: 23 Lis 2009,
Posty: 21
1. Zaczynasz od akumulatora. Tam podłączasz czerwony kabel ale pamiętaj aby bezpośrednio przy akumulatorze zamontować bezpiecznik. Robisz dziurę, w gumie znajdującej się w okolicy serwa i przeprowadzasz przewód do wnętrza, progiem aż do bagażnika.

2. Drugi przewód Cinch oraz niebieski, cieniutki kabelek przeprowadzasz drugim progiem również do bagażnika.

3. Cinch podłączasz normalnie do radia natomiast cieniutki niebieski kabelek do wyjścia w radiu 'remote' - będzie ono automatycznie włączało i wyłączało wzmacniacz. De facto jest to sterowanie elektryczną anteną.

4. Subwoofer przypinasz do '+' i '-' najbardziej wysuniętych na brzegi wzmacniacza (tam gdzie masz cztery wyjścia), tworzysz tzw. monoblock czyli jeden kanał.

5. Z zasilaniem oraz masą sobie poradzisz natomiast 'remote' podłączasz między nimi (tam gdzie są trzy wejścia).


Góra
 Profil  
 
 
 Post #394040 Wysłany: 07 Wrz 2010, 13:02; 
 Temat postu:
Offline
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Paź 2008,
Posty: 71
a ten cienki niebieski kabel remote to gdzie podlaczyc w radiu dokladnie ??

Image

_________________
Fiat Punto 2 1.2 8v Czarny Diabel :>


Góra
 Profil  
 
 
 Post #394075 Wysłany: 07 Wrz 2010, 16:42; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Piotr
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HSD
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Dębica
Rejestracja: 15 Kwi 2010,
Posty: 227
Pomógł: 5
Kolego tak dokładnie to w radio musisz wpiąć przejściówkę na gniazda ISO ( powinieneś mieć w komplecie z radiem ) a dopiero później w kostce ISO w pin 5 jak na zdjęciu. De facto jest to jak koledzy wyżej piszą do aktywnej anteny więc jeśli masz taką podpiętą to ten niebieski kabelek doczep po prostu w ten pin

Image


Góra
 Profil  
 
 
 Post #394186 Wysłany: 07 Wrz 2010, 22:40; 
 Temat postu:
Offline
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Paź 2008,
Posty: 71
wszystko już ładnie śmiga dzięki za pomoc, i wielkie podziękowania dla koller bez jego pomocy bym tego nie dopracował ;)

_________________
Fiat Punto 2 1.2 8v Czarny Diabel :>


Góra
 Profil  
 
 
 Post #394199 Wysłany: 07 Wrz 2010, 23:05; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Rejestracja: 07 Paź 2009,
Posty: 280
Pomógł: 6
a prosze bardzo i polecam sie na przyszlosc
"musimy sobie pomagać"

_________________
Mitsubishi Galant 2.5 V6 Junkers (163HP)


Góra
 Profil  
 
 
 Post #648032 Wysłany: 25 Lut 2013, 01:35; 
 Temat postu: Re: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
a jak ja mam dodatkowo z radia wyjście chinche na suba to podłączyć go tam czy do wzmacniacza?


Góra
  
 
 
 Post #648128 Wysłany: 25 Lut 2013, 18:37; 
 Temat postu: Re: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Marcin
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 185KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Olsztyn
Rejestracja: 01 Mar 2011,
Posty: 3429
Pomógł: 17
Juro, aż mnie zaintrygowało jak chcesz podłaczyć głośnik pod chinche :E Nie no, musisz pod wzmaka.

_________________
"Kiedyś wyrwe się z tego 1.2 padołu, i was wszystkich objade..." Paul Coelho
No i na chwile sie wyrwałem :
1.2 8vT 2000r 5d S+ [*]
a brat jego: Punto Evo Mylife 2011 1.2 69km
A teraz ewolucja pod tyłkiem:
Bravo 1.4 T-jet Sport TDP 230+KM 295+Nm


Góra
 Profil  
 
 
 Post #648133 Wysłany: 25 Lut 2013, 19:20; 
 Temat postu: Re: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
no bo mam osoby chinch do basów w radiu i nie wiedziałem czy normalnie pod wzmacniacz się wpiąć czy tam na tym da rade jakoś


Góra
  
 
 
 Post #649041 Wysłany: 02 Mar 2013, 13:22; 
 Temat postu: Re: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
Offline
Sympatyk kropek

Imię: Dariush
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
Rejestracja: 25 Lut 2013,
Posty: 34
Mógł by ktoś dodać zdjęcie jak puścić ten kabel z akumulatora do kabiny? W którym miejscu koło serwa?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #852214 Wysłany: 22 Mar 2020, 10:08; 
 Temat postu: Re: Podłączenie wzmacniacza i skrzyni basowej - jak?
Offline
Forumowicz

Imię: Janusz
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: Poza Polską
Rejestracja: 27 Paź 2019,
Posty: 3
jest czarna guma z akumulatorem z 5 cm szerokosci..Ja akurat mam anglika i sie zastanawim czy to napewno ta guma o ktorej mysle. Wczoraj stracilem 4 h na szukaniu tej dziury. A najgorsze jest to,ze na kablu zasilajacym mam bezpiecznik. Czyli w tej "gumie" zrobic dziure na 3 cm ? Dodam,ze caly przewod musi isc od srodka.


Załączniki:

Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl
Forum Fiata Punto © 2006 - 2013
Tłumaczenie: phpbbhelp.pl
phpBB SEO