|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ja_szczur |
#183883 Wysłany:
27 Paź 2008, 23:18; Temat postu: Co sprawdzać jak silnik głośno chodzi i wydaje inne odgłosy? |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
Mam takie ogólne pytanko co sprawdzać i gdzie jeżeli silnik głośno chodzi bądź wydaje dziwne odgłosy. Mój np. głośno chodzi i do tego tak jakby jakieś łożysko piachu dostało i mieliło. Nie umiem zidentyfikować skąd to dochodzi, ale mam wrażenie że pompa wody bądź rozrząd.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Xyś |
#183888 Wysłany:
27 Paź 2008, 23:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mozesz urzyc metody skutecznej jeszcze 15/20 lat temu ... stetoskop ... nawet są specjalne rysunki z zaznaczonymi miejscami osłuchu silnika
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo zgodnie z Art. 54 Konstytucji RP
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#183889 Wysłany:
27 Paź 2008, 23:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Kiedy głośno chodzi? Jak jedziesz czy jak stoisz na luzie. Z jakiego mniejsca wydobywa się ten odgłos? Jak chcesz pomocy to pomóż pierw nam zrozumieć problem...
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Ja_szczur |
#183891 Wysłany:
27 Paź 2008, 23:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
Czy stoi czy jedzie to silnik głośno chodzi. Odgłos dochodzi tak w ogóle jakby z pod pokrywy zaworów z wnętrza silnika. Ciężko mi stwierdzić skąd bo nawet jak nachylę się nad alternator to dźwięk jest w tym samym stopniu słyszalny.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#183920 Wysłany:
28 Paź 2008, 01:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
To mogą nawet być zawory... Postaraj sie albo jedź do mechanika.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|