|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 05:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Misza9 |
#206026 Wysłany:
08 Sty 2009, 12:31; Temat postu: Zimna kropka odpala , ciepła nie zawsze :( |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam!
Mam taki oto problem z moim Fiatem. Rano samochód odpala normalnie, od razu. Po nagrzaniu i staniu do 15 minut też odpala jak na zimnym silniku. Problem to odpalenie po rozgrzaniu silnika i postoju ponad 40 minut.
Trzeba wtedy kręcić kilka razy zanim odpali. Nie wiem co to może być
Miał ktoś z Forumowiczów podobny problem 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Tomo |
#206033 Wysłany:
08 Sty 2009, 12:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
|
Góra |
|
 |
tjsz |
#206086 Wysłany:
08 Sty 2009, 16:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Giżycko Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 129
|
Hej!
Mialem taka sytuacje u siebie w ostatnie lato. Zimny pali idelanie, cieply nawet nie chce zaskoczyc. Nie bylo iskry na swiecach.
Winny tego byl czujnik polozenia walu. Po wymianie zapomnialem co to jest nieodpalanie auta
Szerokości
_________________ Pozdrawiam:
TOmcio
Punto I 1.1S benzyna, 1998
|
|
Góra |
|
 |
mariano italiano |
#206272 Wysłany:
08 Sty 2009, 22:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Witam Panów ten sam problem miałem w lato z rana na zimnym Mi nie chciał palić musiałem długo kręcić aż zapalił po dłuższej jeździe na ciepłym silniku prawie wykończyłem akumulator. Gdy przyszła zima problem znikł z rana przy minus 20 pali na dotyk  O co kaman ???
|
|
Góra |
|
 |
Misza9 |
#206421 Wysłany:
10 Sty 2009, 14:59; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tomo napisał(a): Jeździsz na gazie czy tylko benzynka? Tylko benzyna, Jeżeli chodzi o czujnik położenia wału to kiedyś był wymieniony, ale zdaje się że na nieoryginalny więc może nie jest dobry... [ Dodano: 10 Sty 2009 13:59 ]tjsz napisał(a): Hej! Mialem taka sytuacje u siebie w ostatnie lato. Zimny pali idelanie, cieply nawet nie chce zaskoczyc. Nie bylo iskry na swiecach. Winny tego byl czujnik polozenia walu. Po wymianie zapomnialem co to jest nieodpalanie auta  Szerokości
A jakie ma powiązanie temperatura silnika z czujnikiem położenia wału ? Nie znam się dobrze na mechanice, ale wydaje mi się że czujnik położenia wału określa tylko w jakiej pozycji są aktualnie tłoki a nie jaka jest temperatura silnika. Nie wiem czy dobrze myślę... 
|
|
Góra |
|
 |
Joint32 |
#210041 Wysłany:
19 Sty 2009, 15:17; Temat postu: |
|
|
Misza9Taki problem już był omawiany na forum.Zresztą sam takowy miałem a może jeszcze ma okaże sie latem bo teraz jest ok.Ja wymieniłem czujnik położenia walu i autko odpala normalnie,a i zrobiło sie żwawsze.Czujnik ten jest też odpowiedzialny za iskrę, a jeśli jest uszkodzony
to po nagrzaniu sie od silnika może nie działać prawidłowo.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|