|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
czarnypumba |
#216554 Wysłany:
07 Lut 2009, 14:33; Temat postu: problem ze skrzynią biegów |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Suwałki Rejestracja: 07 Lut 2009, Posty: 1
|
Witam serdecznie. Oczywiście przeglądnołem forum i niektóre informacje nasuwają mi przyczynę problemu jednak objawy są nieco inne. Stałem się posiadaczem punciaka I z 99r (silniczek 1.1+LPG). Autko ma 220 tys. przebiegu i dodam że wcześniej przez kilka lat jeździł jako "nauka jazdy". W ubiegłym miesiącu wymieniłem wszystkie filtry,olej,nowe opony,rozrząd, no i zrobiłem przegląd. Jedyny problem jaki mam to skrzynia biegów. Sprzęgło działa bez zarzutów, obroty są ok. niema żadnego stukania. Chodzi o to że mam problem ze zmianą biegów. Drążek jest bardzo sztywny i niemożna znaleźć luzu. Jedynka wchodzi zazwyczaj dobrze jednak po ruszeniu gdy chcem wrzucić następny bieg to drążek z duzym luzem przesuwa sie w pozycje następnego biegu jednak go niewłącza. Uniemożliwia to jazde bo zmiane biegów można porównać do meszania betonu łyżką do zupy. Szkoda mi autka więc chciałbym szybko to naprawić żeby nie uszkodziło się coś więcej. Dodam że ten problem czasem prawie nie występuje a wtedy słychać brzęczenie przy wrzucianiu biegów. Jednak gdy bieg już jest wrzucony to autko jedzie bez zarzutów. Ostatnie 1,5 roku kropka przestała nieruszana w garażu ale myśle że niema to jakiegoś powiązania. Z góry dziekuje za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kali |
#221198 Wysłany:
21 Lut 2009, 15:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: koźminek/kalisz Rejestracja: 09 Maj 2008, Posty: 50
|
podejrzewam że jest zapieczona linka od biegów trzeba wyczyścić i przesmarować
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|