|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Duh |
#248719 Wysłany:
03 Maj 2009, 20:51; Temat postu: Problem z obrotami ??? |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
Hej
zajmuję sie trochę autami w weekend- i kumpel wpadł do mnie z Punto II na gazie że mu obroty zostają. Przejechałem sie i faktycznie - Jedziesz na 4 wciskasz sprzęgło i obroty chwilowo zostają na 3000 potem spadają ,na benzynie tego nie ma , tankował na Arge więc myślę ze może to być wina tego bo ja miałem przykre doświadczenia jeśli chodzi o gaz z ta stacją. A jesli nie to, to co??????, brudna przepustnica , silnik krokowy ??? Moż e ktoś miał cos podobnego? Ja w swoim kropku mam malutka różnicę między LPG a benzyną.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
raxon |
#248722 Wysłany:
03 Maj 2009, 20:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
na arge nie polecam tankowac bo kiedys wlalem paliwo do kosiarki to tak dymila jak stare autobusy  moze to wina "gazu"
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#248730 Wysłany:
03 Maj 2009, 21:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
z gazem to prosze sie zwracać do gazownków- to ich problem
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#248756 Wysłany:
03 Maj 2009, 21:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Lotos Ty nie bądź taki do przodu -gaz to podobno nie Twoja działka
Więc Ciebie się nie pytam.
Może wina Arge. ale mam auto na podwórku i zastanawiam sią czy jest sens czyścić krokowca i przepustnicę.
|
|
Góra |
|
 |
slivka |
#248991 Wysłany:
04 Maj 2009, 11:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 259
|
to zjawisko jest normalne na gazie! nie dokonca wiem czemu ale na benzynie paliwo jest wtryskiwane i moze w chwili puszczenia pedału przyspieszania paliwo nie jest wtryskiwane a na gazie moze jest ta zwloka.
dodam ze faktycznie zjawisko jest bardziej widoczne wlasnie na wysokich obrotach
pzr
_________________ WRC - Wieśniak Robi Cuda
http://www.szybkiepranie.pl <<-- pranie tapicerki samochodowej kraków
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#249001 Wysłany:
04 Maj 2009, 12:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Pewnie dla tego, że gaz jest pod większym ciśnieniem niż benzyna wtryskiwane. Jak puścisz pedał gazu na benzynie to zamykasz dopływ i obr. spadają. Na gazie jeszcze po zamknięciu dopływu, paliwo pod ciśnieniem jeszcze jest przez chwilkę wciskane do cylindrów, aż do wyrównania ciśnienia lub wypalenia go.
Tyle mojej teorii, a jak to jest naprawdę ?? 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#249819 Wysłany:
05 Maj 2009, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
wyczysciłem przepustnicę , krokowca i troche pomogło + wymieniłem filtr powietrza. W moim kropku nie ma prawie róznicy czy gaz czy benzyna obroty spadają jednakowo. Obadajcie róznicę posiadacze gazu i podzielcie sie spostrzeżeniami. Głównie chodzi mi o zakres 2000- 3000. jak jest na benzynie a jak na gazie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|