maju11 uważasz że auto mi sie dusi bo wrzucam dwójke zbyt wcześnie? jestem kierowcą od 8 lat i jeździłem nie jednym autem a tylko przy tym tak sie dzieje i to od niedawna więc nie sugeruj że nie umiem biegów wrzucać. po odpaleniu wrzucam za wcześnie a jak już jeżdze po mieście to wrzucam dobrze? czasami robi to na pierwszym biegu i nie dojdzzie nawet do 2000 obrotów bo najpierw musi przepchnąć ten "hamulec" o którym wspomniałem. to nie jst to samo zjawisko które występuje po zbyt szybkiej zmianie biegu.
dzięki krzysiek za podpowiedż. sprawdze i sie odezwe. dodam tylko że nie robi tego za każdym razem i nie zawsze na zimnym silniku po nocy
[ Dodano: 08 Kwi 2009 11:32 ]byłem dzisiaj na diagnostyce i okazuje się że to nie sonda.
ku mojemu zaskoczeniu okazuje sie że komputer nie wykrył żadnych błędów.
świece nowe, przewody nowe. filtr powietrza nowy. co dalej? badanie na programie włoskim global pro.
[ Dodano: 19 Maj 2009 12:21 ]problem zniknął gdzy dowiedziałem sie od innego posiadacza punto żeby przy odpaleniu przekręcić kluczyk w stacujce raz i poczekać aż kontrolka nad akumulatorem zgaśnie. to chyba od wtrysku (nie pamiętam). powiedział że wtedy zdąrzy zrobić mieszanke i od tego czasu stosuje tą radę i działa cacy