|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bart314 |
#291330 Wysłany:
22 Wrz 2009, 21:32; Temat postu: 1.7TD trudno odpala jak dłużej postoi. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Bart
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czechowice-Dziedzice Rejestracja: 19 Cze 2008, Posty: 7
|
Witajcie. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne zachowanie mojego diesla. Jeżeli postoi kilka dni nie jeżdżony ma problemy z odpaleniem. Jeżdżony codziennie lub co drugi dzień nie sprawia żadnych kłopotów. rodzaj paliwa nie ma tutaj znaczenia zwykły ON czy "uszlachetniony" typu V-Power i inne. Odnoszę wrażenie że cofa mi się paliwo w przewodach i silnik musi je zassać. Objawy- kichnie parchnie, podymi i rusza za 3-5 kręceniem silnika. Świece sprawdzone - działają jak należy. Pytanie gdzie jest jakiś zawór który odpowiada za utrzymanie paliwa w przewodach aby się nie cofało?
Punto 1,7TD z 1995r.
Pozdrawiam. Bartek.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Barak |
#291403 Wysłany:
22 Wrz 2009, 22:48; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Morze być wiele przyczyn. Sprobuj dać przezroczystego węza na zasilanie do pompy, ale w taki sposób aby jego najwyższy punkt był wyżej od pompy. Odpal silnik aby układ sie odpowietrzył, sprawdź czy nie ciągnie powietrza będzie to widać, jeśli nie zostaw do rana. Jeśli rano w wężu będzie powietrze to będzie to znaczyć ze masz układ nieszczelny i paliwo ci ucieka . jeśli będzie wszystko ok to będziemy myśleć dalej.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|