Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
witam mam przytkaną nagrzewnice i czy jest opcja żeby ją udrożnić bez demontażu , dodam że miałem nieszczelność w chłodnicy i wlałem preparat do uszczelniania wymieniałem nagrzewnice rok temu bo ciekła i zajeło mi to 8 godzin
_________________ Fiat Punto I 97 60KM 1.2 Pb+LPG 5D Biały jak umyty topic20164.html
Pozostaje odpięcie węży od niej(musisz przeanalizować jak biegną węże w małym obiegu i gdzie się łączą-w moim wypadku jeden idzie bezpośrednio z zbiornika wyrównawczego, a drugi wychodzi z tyłu i wchodzi do korpusu wtrysku) i wyprowadzenie tymczasowych. Z jednej strony wprowadzasz gorącą wodę(najlepiej pod ciśnieniem) a z drugiej strony wylewasz do jakiegoś wiadra i tak parę razy. Możesz spróbować delikatnego roztworu octu, ale nie wiem czy pomoże.
W podpisie zauważyłem, że masz lpg, więc sprawa powinna być ułatwiona-wypiąć na czas czyszczenia reduktor i tam się podłączyć z wężami tymczasowymi i do dzieła.
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum