|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 21:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kuba.bass |
#590669 Wysłany:
16 Cze 2012, 20:13; Temat postu: Po przejeździe przez "dużą kałużę" silnik się dławi... |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Piła/Bydgoszcz Rejestracja: 02 Lut 2011, Posty: 118
|
Jak w temacie. Dodam chłopaki tyle ,że wracałem z pracy i musiałem przejechać przez lekki dołek w drodze ,który na nieszczęście był cały wypełniony deszczówką.. Przejechałem powoli a i tak zachlapało mi cały silnik ;/ Jakoś zajechałem na parking, zgasiłem , podniosłem maskę, w układzie dolotu wody nie ma. Tak więc myślę ,że wina leży gdzieś po stronie kabli.. Alternator jakimś cudem suchy. Z powtórnym odpaleniem też nie było problemu ale dalej się dławi 
_________________ Moja RAKETA !YouTube! Czy masz już darmowe Assistance? 9,2 L LPG / 100km
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#590677 Wysłany:
16 Cze 2012, 20:38; Temat postu: Re: Po przejeździe przez "dużą kałużę" silnik się dławi... |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
kuba.bass |
#590681 Wysłany:
16 Cze 2012, 21:14; Temat postu: Re: Po przejeździe przez "dużą kałużę" silnik się dławi... |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Piła/Bydgoszcz Rejestracja: 02 Lut 2011, Posty: 118
|
zonk ku mojej uciesze i pokrzepieniu serca mego  po herbatce poszedłem drugi raz i już pali normalnie !  lekko tylko tarcze piszczą przy ostrym hamowaniu ale to raczej normalne po takim wodowaniu... temacik do zamknięcia 
_________________ Moja RAKETA !YouTube! Czy masz już darmowe Assistance? 9,2 L LPG / 100km
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#590691 Wysłany:
16 Cze 2012, 21:54; Temat postu: Re: Po przejeździe przez "dużą kałużę" silnik się dławi... |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
emokah |
#591672 Wysłany:
20 Cze 2012, 10:20; Temat postu: Re: Po przejeździe przez "dużą kałużę" silnik się dławi... |
|
 |
Forumowicz |
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: dolnośląskie [D]
|
sprawdź też zbiornik paliwa i wlew czy nie jest nigdzie pęknięty od spodu bo u mnie działo się podobnie z tym że na początku kałuże a potem nawet przy dużym deszczu i po naprawde zwiedzeniu klilku warsztatów i spędzeniu kilku godzin w garażu okazało się że rura wlewu paliwa ma małe pęknięcie
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|