|
Obecny czas: 19 Cze 2025, 19:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
radzio |
#327069 Wysłany:
18 Sty 2010, 00:22; Temat postu: dziwna rzecz z kontrolką oleju |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam
Moja siostra posiada P1 z 98 r 1.1 niedawno wymiana alternatora- ponieważ pękła obudowa- to standardowa usterka - wymieniony na używany lecz sprawny. Po wymianie dziwna sprawa, kontrolka oleju po wyłączeniu zapłonu stacyjką- czyli zgaszeniu silnika, zapala się na kilka sekund i gaśnie - może ktoś z was koledzy spotkał się z taką przypadłością i co mogło ją wywołać ?
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
1977andrzej |
#327082 Wysłany:
18 Sty 2010, 08:52; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Podlaczam sie pod pytanie. U mnie jednak kontrola doslownie mrygnie przez ulamek sekundy po wylaczeniu zaplonu. Czujnik oleju byl profilatycznie wymieniony ale bez zmian.
|
|
Góra |
|
 |
sniper00 |
#327365 Wysłany:
19 Sty 2010, 02:05; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Gdańsk/UK Rejestracja: 18 Sty 2010, Posty: 25
|
wg schematu z książki są w sumie dwa miejsca gdzie mogło by być jakieś przebicie... jedno ma oznaczenie: "złącze przewodów przednich" i tam może by warto zajrzeć, wilgoć, śniedź itp.... drugie ma oznaczenie jako: "centralka elektryczna" ... przynajmniej tyle widzę na schemacie odnośnie czujnika ciśnienia oleju... Co ciekawe zawsze w elektryce auta są jakieś jaja gdy jest problem z masą (bez względu na markę)... jeszcze nie rozgryzłem punciaka bo na stanie mamy go od środy, ale już wertuje co i jak w nim trybi...
_________________ ...a kto umarłe...ten nie żyje...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|