|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
DaX_101 |
#405685 Wysłany:
20 Paź 2010, 19:33; Temat postu: Zaniepokojony Sprzęgłem i Skrzynią Biegów |
|
 |
Forumowicz |
 |
Imię: Damian
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sole
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Zawada Uszewska Rejestracja: 07 Sie 2010, Posty: 4
|
Witam!!! Dzisiaj gdy wsiadłem do swojego kropka moje sprzęgło i skrzynia biegów zachowywały się dziwnie, otóż coś się blokowało to raz w skrzyni(nie chciał bieg wskoczyć) to w sprzęgle(nie mogłem docisnąć do końca sprzęgła). Z moich obserwacji wyglądało to tak jakby coś wleciało do skrzyni i ją blokował np jakiś kawałek metalu czy coś w tym stylu ponieważ nie za każdym razem to się działo. Gdy już pojeździłem chwile efekt ten ustał i gdy teraz byłem na jeździe próbnej już nic się nie działo. Jestem zaniepokojony tą sytuacją, czy jest ktoś w stanie mi pomóc??? Będę bardzo wdzięczny.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
krakra88 |
#406094 Wysłany:
22 Paź 2010, 13:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 23 Paź 2008, Posty: 143 Pomógł: 1
|
u mnie jest taki przypadek że na zimnym silniku nie wchodzi 2 bieg a czasem i 1, po chwili jest wszystko ok, z tego co można wyczytać na forum jest to częsty objaw tzn ten typ tak ma nie są to młode auta i skrzynie wymagają delikatnej obsługi  nic na siłę. Ale w twoim przypadku może coś się dzieje trudno jest to jednoznacznie powiedzieć. Może z czasem wyjdzie na razie albo jeździć albo do mechanika:)
_________________ Punto I, 1.2 S, 75KM, Kolor: Blue Capri.
|
|
Góra |
|
 |
MaxPK |
#406105 Wysłany:
22 Paź 2010, 13:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Samochód: Abarth 500
Silnik: 1.4 16V 180KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik/Żory Rejestracja: 02 Paź 2010, Posty: 342
|
krakra88 Spróbuj wymienić olej... może to troche poprawić sprawe...
Generalnie słyszałem że te skrzynie są takie że żeby 1ke wrzucić bez oporu trzeba stać w miejscu...
Góra |
|
 |
nickoo |
#406106 Wysłany:
22 Paź 2010, 14:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
pininfarin01 |
#419579 Wysłany:
06 Gru 2010, 15:13; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: limanowa Rejestracja: 14 Lis 2010, Posty: 47
|
nie bede otwierał nowego tematu tylko podepne sie pod ten
w sierpniu skrzynia powiedziała NIE (rozsypał sie synchronizator) wiec z racji tego ze byłem po za miejscem zamieszkania to kupiłem uzywke i zmieniłem,
dzis mamy grudzien a przy obenej skrzyni jak otworzy maske i dobrze sie wsłucha to słychac dziwny dzwiek, nie jest to szum tylko szelest z metalicznym odgłosem,czy moze to byc znowu synchronizator?
jaki jest koszt zakupu synchronizatora i potrzebnych czesci do naprawy skrzyni?(bo kupowanie używek nie ma sensu)
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|