Witam mam taki dylemat posiadam punto 1.1 55sx z gazem autko od pewnego czasu dziwnie sie zachowuje.Na gazie gasnie jak stoje w miejscu obroty ksztaltuja sie w przedziale 800 -500 ,myslalem o czyszczeniu krokowca ale czy jest sens jak jezdze na gazie czy jest jakis drugi krokowiec do gazu . Mam zamiar jechac na regulacje gazu ale czy jest sens jak podejrzewam UPG bierze w malych ilosciach plyn hmm co sugerujecie ,najbardziej chodzi mi o ten silnik krokowy czy to cos da jak chce jezdzic na gazie ?/
[ Dodano: 08 Kwi 2011 16:41 ]chyba problem został rozwiazany otwieram maske a tam urwany zatrzask obudowy filtra paliwa ,moze znacie jakies sposoby naprawy tego mi przychodzi do glowy tylko drut dodam ze to juz drugi zatrzask
[ Dodano: 08 Kwi 2011 17:29 ]Zapomnialem dodac że na benzynie obroty sa jak puszcze noge z gazu 1500 i powoli spadaja do 1000 nieraz tak zostaje i musze noga npodciagnac pedal gazu
A na gazie to jak sciagne noge to 500 max 800 hmmm
jakies propozycje
dodam ze zauważyłem ze w obudowie filtra powietrza jest urwana plastikowa zapadka jest to w srodku od zewnatrz przychodzi tam waz doprowadzajacy powietrze do filtra jest ona potrzebna wyciagnolem ja calkiem bo urwana tez byla