|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 19:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szual |
#39843 Wysłany:
19 Sie 2007, 00:34; Temat postu: dziwny odgłos od strony silnika |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam, mam pewien problem z moim punciakiem 1.1 rocznik 95. podczas jazdy na biegu słychać dziwny dźwięk stukot(turkot) bardziej od strony kierowcy, przy dodawaniu gazu dźwięk staje się bardziej intensywny. te dziwne odgłosy słychać tylko podczas jazdy na biegu. czy może to być przegub zawnętrzny, czy wymiana całej półosi a może coś innego, proszę o poradę.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
blackcamo |
#39852 Wysłany:
19 Sie 2007, 03:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: legionowo/kirkcaldy Rejestracja: 11 Sie 2007, Posty: 42
|
może skrzynia?zaobserwuj czy zmienia się dźwięk jak dodajesz, ujmujesz gazu... różnie brzmi na różnych biegach? przeguby to raczej do biegów wiele nie mają... raczej do przyspieszania podczas skrętu... może też być to jakieś łożysko na skrzyni a nawet i na wale, cholera - musisz się wsłuchać i wydedukować 
_________________ błękitna kurde strzała... kropek 75
|
|
Góra |
|
 |
szual |
#39872 Wysłany:
19 Sie 2007, 10:50; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
podczas jazdy na luzie nic nie słychać, tylko jak jadę normalnie to słychać ten stukot, dźwięk jest cały czas taki sam tylko czym szybsza jazda tym ten stukot jest bardziej intensywny.
|
|
Góra |
|
 |
Ja_szczur |
#65400 Wysłany:
19 Lis 2007, 16:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
Jak silnik jest zimny i podniosę maskę w swoim 1.1 97r słyszę z okolic skrzyni biegów jakby coś tarło o metal leciutko. Kiedy się leciutko nagrzeje nie słychać tego, ale od strony komory silnika na przeciwko wiatraka chłodnicy słychać taki dźwięk jak by tam pracował jakiś wiatrak(oczywiście żadnego wiatraka tam nie ma). Co to może być?
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
jimmy32 |
#65419 Wysłany:
19 Lis 2007, 17:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: okolice Gliwic :) Rejestracja: 23 Kwi 2007, Posty: 131
|
Nawiązanie do postów szual-a: Mój jak postoi przez noc i rano go zapalam to zaczyna klepać jak diesel, pozniej podczas jazdy na drugim biegu przy 1750 -2000 obrotów na zimnym lub ciepłym silniku słychać terkotanie, które też się nasila. Gdy jadę juz szybciej nie jest słyszalne. byłem u mechanika(dobrego ale drogiego  ) bo myślałem że zawory,a diagnoza padła na panewki i prawdopodobnie odstawie pod koniec tygodnia kropka do mechanika, ciekawe swoją drogą ile mi zatyrkocze za naprawe?! 
_________________ Punto I , silnik 1,1 - 55 koni , produkcja 1995 ,
141 999 tyś, prawie bezawaryjnie
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|