|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
noobio |
#500776 Wysłany:
26 Sie 2011, 16:58; Temat postu: problem- krople paliwa pod autem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Karol
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Zgorzelec Rejestracja: 08 Kwi 2011, Posty: 318 Pomógł: 5
|
Cześć
Słuchajcie mam dziwny nazwijmy to narazie "problem" w cudzysłowiu bo nie wiem czy jest coś na rzeczy.
A więc
dzisiaj zauważyłem ze z mojego auta po prawej stronie niedaleko wlewu paliwa ścieka co jakiś czas mała kropla paliwa i nie wiem czy mam jakiś wyciek czy coś
Paliwem nie śmierdzi w samochodzie ani na zewnątrz też nie czuć od razu jak sie podejdzie do auta także nie wiem co to może być
Dodam, że na dworze dzisiaj jesr 35 stopni to może od tych temperatur wysokich tak sie dzieje
Żeby ubywało benzyny w baku także nie zauważyłem
może doradzicie coś?:D
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Martinezio |
#500785 Wysłany:
26 Sie 2011, 17:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Do natychmiastowej wymiany jest filtr paliwa. On właśnie tam jest zlokalizowany i najprawdopodobniej skorodował i zaczyna przepuszczać. Wkrótce całkiem strzeli i będzie Ci się paliwo lało. Póki tylko kapie, to zmień na spokojnie, ale możliwie najszybciej.
Miałem to samo i zauważyłem dopiero, gdy całkiem strzelił i lało się jak ze szlaufa  Zostawiałem za sobą ścieżkę z benzyny i modliłem się, żeby nikt w to peta nie wrzucił 
|
|
Góra |
|
 |
noobio |
#500823 Wysłany:
26 Sie 2011, 20:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jeszcze pojeździłem dzisiaj to juz sucho, już ani kropla sie nie wydobywa, a filtr paliwa był wymieniany w kwietniu tego roku  P
to nie wiem może co innego
|
|
Góra |
|
 |
dariuszs860 |
#500825 Wysłany:
26 Sie 2011, 20:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 09 Lip 2009, Posty: 897 Pomógł: 15
|
Może posprawdzaj wszystkie łączenia, chodzi mi tu te przy filtrze paliwa  Poruszasz delikatnie przewodami i będziesz wiedział co i jak 
_________________ Jeżeli Ci pomogłem kliknij "pomógł"
|
|
Góra |
|
 |
smuk |
#500849 Wysłany:
26 Sie 2011, 22:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
U mnie jest taki problem, że cieknie na odpływie z filtra paliwa, ale tylko wtedy, gdy podniosę go do góry. A gdy wisi na swoim docelowym miejscu, nie wydostaje się ani kropla. Przy najstępnej wymianie filtra, wywalę te oryginalne złaczki i zamocuję filtr bezpośrednio na przewodach i zacisnę je cybantami.
Sprawdź to u siebie, bo prawdopodobnie tam cieknie.
|
|
Góra |
|
 |
noobio |
#500933 Wysłany:
27 Sie 2011, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
teraz to nie wiem sam, niby wszystko OK, nic nie śmierdzi nic nie cieknie [ Dodano: 27 Sie 2011 22:24 ]w poniedziałek rano jadę do mechanika na oględziny, bo znów coś zaczęło kapać. Mam nadzieje ze mi całe paliwo nie wycieknie  bo niby tylko krople pojedyncze spadają ale jak wiadomo ziarnko do ziarnka lub grosz do grosza i bedzie kokosza 
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#501549 Wysłany:
30 Sie 2011, 10:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Być może złączki powoli puszczają. W układzie paliwowym jest dość spore ciśnienie i jeśli gdzieś zrobią się luzy, to tamtędy będzie uciekać paliwo.
A to, że filtr był wymieniany 3-4 m-ce temu, to niczego nie dowodzi  Mogło dojść do uszkodzenia filtra jakimś kamykiem, żwirkiem, czy innym Wigurkiem  No i zaczęła to jeść ruda. Lepiej poświęcić 5 min. na sprawdzenie, niż później płakać stojąc gdzieś w trasie, bo paliwo uciekło, a wokoło nigdzie serwisu i stacji.
|
|
Góra |
|
 |
noobio |
#501564 Wysłany:
31 Sie 2011, 11:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
no dzisiaj rano odstawiłem auto do mechanika i będzie werdykt za jakiś czas co konkretnie sie stało [ Dodano: 31 Sie 2011 11:19 ]werdykt: pompa paliwa do wymiany
mechanik mówił, że na wyłączonym silniku nic nie ciekło a na włączonym się lało jak ze szlaufa 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|