|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 09:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
slepy1301 |
#578882 Wysłany:
09 Maj 2012, 10:38; Temat postu: Piski ,blokowanie kół zgrzyt chyba ze skrzyni biegów |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 28 Sty 2009, Posty: 71
|
Witam Mam taki problem. Wczoraj jadąc 80km/h coś dziwnie zachrobotalo jakby jakaś blacha o cos tarła doslownie przez 1 sekunde. Zatrzymałem auto wyszedłem popatrzałem, nie było nic lużnego wiec pojechałem dalej i po jakiś 5km znowu ten sam dżwięk. Zanim dojechałem do domu to przy każdym ruszaniu i co jakiś czas w czasie jazdy występował zgrzyt ,pisk . Jak auto stoi na luzie i dodam gazu to wszystko jest ok. Wystepuje to przy przeniesieniu napędu. Jak już byłem pod samym domem i zwalniałem to na chwile zablokowalo mi półosie az auto zachamowało na pisku po czym "pólosie puściły" i mozna było jeszcze podjechać kawałek. Podejrzewam że posypała sie skrzynia ale co konkretnie? Olej w skrzyni jest a sprzęgło było robione w zeszłym roku jesienią. Jakieś pomysły?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
akardo88 |
#579293 Wysłany:
10 Maj 2012, 21:29; Temat postu: Re: Piski ,blokowanie kół zgrzyt chyba ze skrzyni biegów |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Piotrek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
|
może mechanizm różnicowy poszedł ja mialem podobnie z tym ze kół mi nie zblokowalo
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|